Promenad den sista maj!

Idag var matte och jag ute och promenerade i slottskogen och i skogen bakom Stallvägen. På väg dit band matte en maskroskrans som hon tvingade mig att posera med!

Blomsterflicka

Jag tyckte inte alls om det, och matte fick vara snabb med kameran, för jag försökte hela tiden vända huvudet så att kransen skulle åka av!

När vi kom till slottskogen hittade matte en stor sten mitt bland lummiga blåbärssnår. Med hjälp av en Frolic lockade matte upp mig dit. Jag hade faktiskt ganska bra utsikt därifrån!

Herre på täppan!

Det är skönt när vi promenerar någonstans där jag får springa lös mesta tiden! Jag sprang efter en kråka och upptäckte att det blev riktigt snårigt! Det kändes nästan som om jag var i djungeln!

Djungel?

Tyvärr fick jag inte tag på fågeln. Den flög iväg alldeles för snabbt. Jag försökte jaga lite andra fåglar också.. Först ville jag simma efter en familj med gäss, men när jag inte fick det, försökte jag simma efter en and istället, men matte ville inte att jag skulle göra det heller. Det tyckte jag var tråkigt, men det var iallafall skönt att komma i vattnet och svalka sig lite.

Ännu en dag på Bolmsö

Idag var vi på Bolmsö igen! Det är så vansinnigt roligt att komma dit och springa! Särskilt efter att jag hittade en gammal fotboll som jag springer runt med i munnen. Jag råkade tappa i den från bryggan ett par gånger med.. Men efter lite vånda så sprang jag i från stranden och hämtade den.

Brygga

Det enda tråkiga med Bolmsö är när husse och matte går in, för då måste jag följa med ibland. Jag vill inte alls vara inne utan ute och busa, så jag brukar sitta och gnälla högt framför någon av dörrarna. Ibland så hjälper det, och ibland inte. :-) Försöka duger iallafall!

Promenad på Campus

Idag var jag och matte på långpromenad bortanför Campus. Det var länge sen vi gick den rundan sist! Det är så roligt att gå där, för jag får springa lös hela tiden!

Inkallning!

Här kommer jag i full fart på inkallningen. Jag blev alldeles gul om tassarna av att springa i maskrosorna!

Halvdöd?


Skönt att vila lite bland blommorna efter mina snabba rusher!

Ståtlig!

Här övar jag inför nästa utställning. Jag känner på mig att det kommer att gå ganska bra!

Maskrosfält

Oj, vad roligt det var med alla maskrosor. Så fort som vi kom ut på fältet rusade jag runt som en tokig! Enda gången jag var still (nästan) var när matte tvingade mig att sitta för att fotograferas.. Jag börjar bli lite piggare nu igen, men det kanske också beror på att det inte har varit lika varmt nu. Tungan hänger dock ganska mycket ändå! ;-)

- Zelda

Full fart!

Idag var jag och matte ute och gick vid "udden". Matte hade med sig vattenapporten som jag först fick simma ut och hämta i vattnet, och sen busa med lite på land också.

Galopp..

Den är jätterolig att leka med! Jag ska helst vara lös och få springa hur fort jag vill när jag har den!

Bus!

På vägen hem gick jag och letade efter något lämpligt ställe att gräva ner apporten på. Matte tycker att jag är jättefånig när jag vill gräva ner mina leksaker/tuggsaker. Jag tycker det är jättebra, för då kan jag ju lämna saken där och hämta den en annan dag!

Söt liten tunga..

När jag blir trött så har jag gärna tungspetsen lite utanför munnen. Detta tycker matte är så sött så hon höll på att störa mig genom att ta en massa kort!

Tunga
 
Jag ligger väldigt bra här i soffan. Ibland envisas matte och husse med att tränga ihop sig och sätta sig bredvid. Fast det är ganska mysigt det med!

Eftermiddag med bus!

MZ
Igår eftermiddag åkte vi (jag, matte och husse) med Milla, Magnus och Joanna (Millas ägare) till stugan på Bolmsö. Jag och Milla fick springa fritt och busa (vilket vi gjorde nonstop!) medan våra ägare grillade och pratade. Jag simmade några riktiga simtag nu med!
Allt busande tog på krafterna, så idag sover jag bara hela tiden. Jag orkar knappt äta!
Men kul hade vi igår!!


Simmaren Zelda!

Nu när det fina vädret har kommit har matte och husse tvingat mig att simma lite. Det började med att vi var ute med Milla och hennes ägare. När jag såg att Milla badade, så kunde ju inte jag vara sämre. När matte sedan kastade ut roliga leksaker i vattnet så var jag ju bara tvungen att hämta dem före Milla!

millZel

Här är vi båda två i vattnet. Jag är fortfarande lite osäker..

Vatten

..men dagen efter gick det utmärkt att hämta apporten på egen hand! Matte och husse tror att det kommer att gå bättre och bättre med simningen. Just nu plaskar jag ganska mycket.

påskl


Matte tvingade mig att sitta vid blommorna. Jag förstod inte riktigt varför. Jag ville hellre springa och jaga fåglar!


Ännu en helg i Jönköping!

Även denna helgen åkte vi till Jönköping. Matte skulle passa på att hälsa på en kompis som är hemkommen efter 3 år utomlands. Dessvärre blev matte sjuk, men det gjorde inte så mycket för "mormor och morfar" tog hand om mig! "Morfar" är väldigt förtjust i att retas med mig. Det tycker jag är väldigt skojigt.

Gröngräs

Här njuter jag av det underbara vädret på gräsmattan. Jag fick vara bunden, så jag kunde vara ute nästan hela dagarna! Det var spännande. Det fanns mycket att titta på.. Som...

Astrid

...Astrid t ex.. Det är mormor och morfars katt. Vi har inte fått leka alls, för jag tror inte att Astrid tycker om mig. Det spelar ingen roll för jag tycker att det är jättespännande när hon går förbi.
På söndagen mådde matte lite bättre, så då kunde hon gå på promenad med mig och Catta. Catta var väldigt rolig och kastade pinnar till mig. =)

- Zelda


Helg hos "mormor och morfar"..

I torsdags åkte jag med matte och husse till sommarstället på Bolmsö. Det är jätteskönt där, för jag får springa fritt hela tiden! Det var spännnande att springa ut i vattnet och hämta pinnar. Husse och matte vill att jag ska bli skeppshund, så jag fick åka båt för första gången nu med. Det var lite läskigt i början, men ganska okej sedan.

Zelda åker båt

Jag spanar över vattnet. Det kändes tryggt att matte var bredvid.

Badning på g!

Husse kastade ut pinnar i vattnet som jag skulle hämta. Det gick ganska bra så länge jag inte behövde simma. Simning tycker jag inte alls om.

På fredagen fortsatte vi till Jönköping, där matte och husse lämnade mig hos mattes föräldrar; eller som de brukar säga på skoj, hos mormor och morfar. Där hade jag det jättebra hela helgen. Jag saknade inte alls husse och matte, för jag blev så bra mottagen av mattes föräldrar. Men det var ändå ganska skönt när jag blev hämtad igen på måndagen och kom hem till Växjö igen!