Boxerspecialen i Lerum

Igår var det dags.. Första officiella utställningen och inget mindre än boxerspecial dessutom. Det var många boxrar som hade hittat dit; över 100 stycken!  Bland annat var det många väldigt söta valpar där!

image139
Så söta så söta.. Hade gärna lekt med dem allihop!

Efter många timmars väntan var det min tur..

image140
Ska inte jag in snart??

Jag fick en 1:a, men fick ingen placering tyvärr. Domare var Peter Holzhausen från Tyskland. Han tyckte att alla tikarna i min klass var väldigt bra, väldigt rastypiska. Mitt utlåtande blev:

"Gross, rotgold gestümt mit weiss. Typvoller Hündenkopf. Sehr gut gewölbter Oberkopf. Breiter, voller fang. Mittelbreiter Zahnstand. Braunes Auge. Kvardratisches Gebäude mit tiefer Brust. Kräftiger Rücken. Sehr gut gewinkelt. Sehr gutes Bewegungsablauf."

image141
Äntligen min tur. Matte och jag är längst till vänster.

(Mattes fria översättning)
Stor, rödguldstigrerad med vitt. Rastypiskt huvud. Väldigt bra välvd skalle. (Nästa mening är jag osäker på) Brett omfång?. Medelbrett bett. Bruna ögon. Kvadratiskt byggd med djupt bröst. Kraftig rygg. Väldigt bra vinklar. Väldigt bra rörelser.

Med på utställnigen var även min halvsyster Ellen och hennes snart ettåriga valpar Nils och Wilma. Wilma påminde lite om mig.. I alla fall färgmässigt..

image142 
Veronika och Wilma

Vädret var lite tråkigt under dagen och det började till och med regna! Vissa hundar hade tur, vars mattar och hussar hade förberett hundarna på alla sorts väder!

image143
Sovande vovve i regnskydd..

Ny vecka på aktiveringskursen..

Idag hade vi lydnad på kursen.. Men inte vanlig lydnad, utan lite särskilda grejer som kryp (vilket jag kan ganska bra), skall (vilket jag också kan..ibland) och koppelgående. Matte tyckte att jag var ganska duktig. Vi utförde sakerna på annorlunda sätt än vad jag är van vid, så det tog lite tid för mig att förstå vad det var som matte ville egentligen.. Men om vi tränar hårt några dagar kommer jag nog förstå helt och fullt.

Idag satt matte (återigen) och tittade på valpbilder på mig som  hon tagit med mobilen.. Hon tyckte att vi skulle lägga ut dem på bloggen.. Kvalitén beror som sagt på att matte använt mobilkameran.. Men visst var jag söt!

image136 
Jag är ungefär lika stor som mattes tofflor.. Hon hälsar att hon har strl 39 och därmed inga onormalt stora fötter.

image137
Den där stickade tröjan var ingen hit! Tur att de hämtade mig på sommaren, så att jag slapp använda den!

image138
När jag var liten och söt fick jag ibland ligga i mattes och husses säng.. Om jag aldrig får det nu låter jag vara osagt! ;-)


Aktiveringskursen

Idag var det tredje gången på kursen och idag var det dags för "sök". Förra gången tränade vi spår, men det har jag ju tränat innan.. Sök har jag aldrig tränat innan men det gick JÄTTEbra (tyckte i alla fall hundinstruktören Irene och matte. Inkallningen var väl det moment som gick sämst, men jag sprang som en dåre i sökrutan och hittade föremålen fort! Irene tyckte att hon knappt sett en hund med sån motor innan! Hon tyckte definitivt att matte och jag ska tävla. Matte verkade tycka att det var en bra idé så vi får väl se..

image135
Här är en bild från vår utflykt förr-förra veckan. Jag är ett riktigt bad-freak! ;-)


Zelda's MH-test

I tisdags mentaltestades jag i Sunne. Jag tyckte att det hela var väldigt spännande och ville gärna följa med publiken när de gick till nästa moment. Jag var lite tuffare än jag brukar (tyckte matte) och skällde som bara den på spökena. De skulle inte få komma i närheten av matte! Så fort de vände sig om ville jag däremot gå fram och undersöka vad de var för något egentligen. Matte och husse var väldigt nöjda med resultatet... Så nöjda att de planerar valpar på mig till vintern, om allt går som det ska på utställningarna till sommaren.

image133
Här är mitt resultat från dagen. Lite stolt är jag faktiskt själv också! ;-)