Onödigt stor!?

Zeldas Bia-bädd är nästan onödigt stor.. Jag menar, det får ju med lätthet plats 11 hundar i den! ;-)


Finns det hjärterum...

Bondkullen - 4 veckor gamla!

Idag fick de små flytta från "valprummet" och -lådan ner till hallen! Mer plats att rusa runt på, mer plats att göra ifrån sig på, helt enkelt en "win-win situation"! :-) Efter att ha utforskat nya boendet var de (flesta) helt slut.. Så denna vecka blir en del av fotona på sovande små valpar!


Utslagna hjältar!


På väg till sömnlandet.. Thunderball, Octopussy, Goldfinger


Vissa sover helt klart snyggare än andra!

Här kommer nu veckans presentation av valparna! Klicka på bilderna för att se dem i ett större format!

HANAR



Från vänster till höger: Blofeld, Moonraker, Oddjob, Sanchez och Thunderball (Skrållan)

TIKAR



Från vänster till höger: Goldeneye, Goldfinger, Moneypenny, Octopussy, Scaramanga



Nu börjar det bli riktigt livat..

..och snart ska alla de små få flytta ner till hallen! Valparna börjar tröttna på att ha begränsat utrymme och vill helst vara med oss, vilket ni ser på fotona nedan.. Vi försöker också ha lite tid enskilt med valparna, vilket är väldigt mysigt!! Valparna äter för fullt, nu valpvälling med uppblött torrfoder vilket är väldigt populärt! De växer så de knakar och är hur söta som helst.. :-) De leker med varandra, med allt de kan se och väldigt gärna med våra ben och fötter!
Fortfarande har vi inte hittat nya ägare till våra tre vita herrar.. Är du intresserad, ring 0560-21191 så får vi prata mer!


Joel och Scaramanga



Scaramanga är nyfiken på omvärlden



Goldeneye och Blofeld vill ut från valphagen!

Nya individuella foton på Bond-kullen kommer till veckan!

Bondkullen - 3 veckor gamla

Här kommer de utlovade bilderna. Denna gången blir det bara huvudbilder, helkroppsbilderna blev inge' bra, de var alldeles för rörliga! ;-)

♥ HANAR ♥




Blofeld


Moonraker med en gäsp på g


Oddjob


Sanchez



Thunderball

♥ TIKAR ♥


Goldeneye


Goldfinger


Moneypenny


Octopussy


Scaramanga

Nu är det snart dags för lortgrisarna att få ett ännu större boende.. Men det dröjer nog en vecka till.. :-) Zelda undviker valparna i möjligaste mån och går bara in till dem för att dia och passar då även på att rengöra dem. Stackars mjölkkossan Zelda, särskilt med tanke på att valparna fått små huggtänder! ;-)

Nya foton imorgon..

..men redan idag bjuder jag på ett smakprov på de små!
De är FÖR SÖTA nu! De har redan fått små tänder, leker med varandra och är väldigt sociala! Valpvälling kan de nu äta på egen hand, även om det blir lite kladdigt.. :-)

De tigrerade valparna är förmodligen tingade allihop, men fortfarande finns det vita valpar kvar. Intresserad? Kontakta oss på [email protected] eller 0560-21191


Gääääsp...


..smittsamt det där med gäspningar!


Dags för lite välling!


Titta gärna in igen imorgon och se hur valparna utvecklats sedan förra veckan!

Bond-kullen - 15 dagar gamla

..och växer och mår bra! Har lärt sig morra, gläfsa men piper fortfarande mest! Valparna går med benen under sig och är ganska brutala mot varandra när Zelda lägger upp sig för mat!
Här kommer bilder på de små i bokstavsordning!

1. Blofeld, hane





2. Goldeneye, tik





3. Goldfinger, tik






4. Moneypenny, tik






5. Moonraker, hane






6. Octopussy, tik






7. Oddjob, hane






8. Sanchez, hane






9. Scaramanga, tik






10. Thunderball, hane





Som jag har skrivit innan är det inget lätt jobb att fota de små! Det blir inte bättre av att de gärna uträttar sina behov så fort de kommer utanför lådan.. Så man får vara snabb att torka upp innan de kliver i det! :-D

Jag kommer att uppdatera bloggen med foton på alla valparna en gång i veckan. I övrigt blir det mest text om hur det går för dem!

Det blir trängre och trängre..

..både i lådan och när det är matdags! Som tur är äter de oftast i omgångar, men det finns såklart tillfällen då ALLA ska ha mat samtidigt.. Och då slåss de med näbbar och klor om sina platser!! Valparna väger nu ungefär dubbelt så mycket som när de föddes och är i övrigt pigga och glada. Snart är det nog dags att öppna upp valplådan, så de får lite mer yta att springa på!


Zelda + valparna 081013

Nu börjar det synas..

..att det verkligen är BOXERvalpar Zelda har.. De ser mer och mer ut som hundar och mindre och mindre som råttor! :-) Alla har nu öppnat ögonen, men det är inte långa stunder de är öppna! De sover väldigt mycket de små - och när de inte sover diar de, med stängda ögon! Öronen börjar också öppnas så smått, och de "går" numera med benen under sig, men det går väldigt vingligt och de ramlar ofta!
Uppskattningsvis ligger valparna på runt 850 g i medelvikt, några väger mer, andra mindre men alla går upp i vikt ordentligt för var dag som går!


Matte och Blofeld myser


Undrar just vad Goldfinger drömmer.. :-)


Thunderball och Goldeneye föredrar en huvudkudde när de sover!


Ganska lika, Zelda och Goldfinger

Här kommer de - med namn och bild!

Bilderna hade kanske kunnat bli bättre, men jag gjorde mitt bästa och utan att störa mor och valpar för mycket..  Här kommer Bond-kullen i alla fall!

Goldeneye, helvit tik som börjar få lite pigment på nosen


Goldfinger, tigrerad tik med smal vit bläs


Moneypenny, tigrerad tik med bred bläs och vit fläck i nacken


Moonraker, vit hane med tigrerat öra


Överst: Moonraker
Nedanför: Blofeld, vit hane med liten mörk fläck i nederkanten av vänster öra


Octopussy, tigrerad tik med väldigt smal vit bläs


Oddjob, vit hane med mörkt streck över höger öga


Sanchez, tigrerad hane med bred vit bläs och vitt "v" i nacken


Scaramanga, tigrerad tik med bred vit bläs och liten vit prick i nacken


Thunderball, tigrerad hane med bred bläs och bred strimma i nacken

Det var alla Zeldas valpar..
Här kommer några bonusbilder på några utav valparna...


Moneypenny, Goldfinger och Scaramanga kalasar på mamma Zelda


"..och strääääck på ryggen!"


"Vi vita måste hålla ihop, eller hur syrran??"

1 vecka gamla idag!

Idag är det redan en vecka sedan valparna föddes - och tänk vad mycket som har hänt med dem sedan dess! Nu när man ser dem allihop på en gång är det väldigt svårt att föreställa sig att de alla fått plats inne i magen!!
Nu är det spännande var gång man kommer till valplådan, saker händer så snabbt.. Oddjob (eller Oddis som vi kallar honom) hade ju bara öppnat en liten springa i ögonen igår.. Och titta idag:


Oddjob har öppnat ena ögat!!


Det dröjer nog inte länge innan de andra följer hans exempel!
Idag tänkte jag försöka mig på en fullständig presentation med bilder på valparna. Jag skriver att jag ska "försöka" för det är inte så lätt att fota valparna!! Man får passa på med dem som inte ligger och diar men det är inget lätt jobb ändå!! Så fort kameran fått fokus på dem så kastar de huvudet åt andra hållet! :-)
Ibland är valparna så trötta att de somnar i handen.. Och ibland, ja då tuttar de på vad som finns, och är nöjda med det!


Sanchez tuttar och är fullkomligt nöjd med det!

Zelda verkar -tack och lov- må mycket bättre nu med! Aptiten och törsten har det ju aldrig varit nåt fel på, men nu i morse hade även tempen gått ner till 38.2! Puh så skönt!! Får verkligen hoppas att det fortsätter på den vägen!!

Lite krasslig...

Idag när vi tempade Zelda på morgonen visade det sig att Zelda hade rejäl övertemp, 39,5 grader. Det var inte mycket annat att göra än att ringa till veterinären och beställa tid. Det är ett litet företag att besöka veterinären med elva hundar samtidigt, men det gick bra. Väl hos veterinären röntades Zeldas livmoder samt att det togs blodprov. Veterinären var lite osäker på orsaken till Zeldas övertemp men möjligen beror det på kvarblivna rester i livmodern eller en infekterad spene... Inga tydliga tecken på något av alternativen men blodprovet visade på infektion i kroppen. Antibiotika i form av spruta hos veterinären samt piller i form av 10 dagarskur blev behandlingen samt återbesök nästkommande Tisdag. Hoppas hon repar sig fort! Veterinären påpekade också att valparna såg ut att må bra och att de såg stora och rejäla ut.
Ett par av valparna har nu också börjat öppna ögonen, om än bara lite på glänt...

Valparna växer..

..och växer! De har blivit riktigt duktiga på att dia och har gått upp en hel del; mellan 80 och 100 g jämfört med födselvikten, men ännu mer med tanke på att de flesta tappade en del de två första dygnen. Zelda är fortfarande en väldigt duktig mor som blir ytterst orolig när de är dags för byte i valplådan och matte eller husse lägger ut valparna på golvet på en filt medan valplådan görs i ordning. När valparna väl är tillrätta i lådan så är Zelda nöjd och belåten igen! :-)

Dag 3

Valparna är fortfarande relativt tysta = varma och belåtna. De har inte gått upp jättemycket i vikt än, men är i övrigt pigga och glada. Zeldas moderskänslor kvarstår, hon går ogärna från lådan, och är jätteduktig med att slicka valparma! Får hoppas att de börjar lägga på sig lite mer nu bara! :-)


Boxerhög


Goldfinger, Thunderball och Moneypenny


Goldfinger


Moneypenny


Sovande Sanchez

2:a levnadsdygnet

Jag kan börja med att säga att alla verkar må bra, både Zelda och valparna! Zelda känner man knappt igen nu, så smal som hon har blivit.. Men aptiten är tillbaka och det är nog snart även hullet! Valparna är faktiskt väldigt tysta av sig (förutom när något syskon stjäler ens spene mitt framför ögonen!) :-) Men de verkar väldigt nöjda och belåtna hittills - får hoppas att det håller i sig!! Här kommer några foton på de små liven!


Vilar gott tillsammans!



Trängsel vid matbordet!


Moonraker drömmer!


Livet som valp är inte så dumt!