Gula faran..

Idag tog vi en tur till Bolmsö.. Efter att vi köpt en paddel till min gamla kajak, så har jag tjatat om att åka dit så att jag får paddla. Det var ju några år sen sist.. Närmare bestämt 10 kanske? Det var lite vingligt i början, men sen gick det kanon! Nu kommer jag få träningsvärk imorgon!

Gula faran!

Det var riktigt kul att paddla igen! Hoppas det blir många dagars paddling i sommar.
Jag fick Joel till att prova kanoten. Jag har varnat honom flera gånger för att det inte är någon nybörjarkanot och att han antagligen skulle trilla i.. Det kan tilläggas att han trodde att jag överdrev och inte trodde på mig.. Dock såg det ganska bra ut till en början (om än väldigt vingligt) men till slut gick det inte längre. Han åkte i!

Badande.

Det tråkiga med hela situationen (ja, jag jag hade ganska roligt åt hans plaskande och särskilt när han ramlade i, det var ju lite extra kul eftersom han varit så kaxig!) var att han hade mobilen i fickan.. Riktigt retligt!! Lyckligtvis har jag en ganska ny mobil liggandes här hemma, eftersom jag själv bytte nyss.

Zelda tyckte att det var väldigt spännande när husse kom gåendes i vattnet (och med kanoten över huvud taget). Joel har dock inte gett upp hoppet om paddling utan återkommer med nya tag när vattnet blivit lite varmare. Det är ju en vanesak, så i slutet av sommaren kommer han säkert komma ikapp mig!

Nästan sommar..

Idag var vi ute och promenerade, Zelda och jag. Vi gick bortanför campus. Det var helt underbart! Vädret var lite svalt och blåsigt, men det doftade så gott av alla blommor! Och det var alldeles gult av maskrosor!

Kulle

Det var verkligen livskvalité att gå runt bland alla buskar och träd!  (Zelda tyckte också det var jätteroligt att springa lös en bra stund.)

Violer

Härliga violer!

Längtar tills man blir "ledig" också (ska sommarjobba hela sommaren) så man kan njuta ännu mer av vädret och naturen. I sommar får jag dock njuta av västkustens klippor istället! :-)

Rolig lektion!

Idag hade vi kamplektion på självskyddet. Vi varierade mellan boxning och brottning i ronder om 3 min. Det var riktigt roligt, och jobbigt! Skönt att avsluta det hela med massage ialla fall!

Brottning

Här ses jag och Maria i en närkamp. För tillfället har jag övertaget.. :-) Mer sådana lektioner, tack! =)


Sanslös tur!

Jag klarade tentan! Jag var HEEEELT säker på att jag skulle bli underkänd!
Ha ha, det är ju helt otroligt. Jag som fasade så för att läsa in mig på ämnet igen! Gött!!!!! Denna dag blir bara bättre och bätttre! Jag fick dessutom höra att jag hade varit en bra insatschef! :-) Det är skönt att höra att man duger ibland. :-)

Längtar..

Såhär när värmen kommer krypande (och iofs annars också) så börjar det dra i restarmen! Det resmål som ligger hetast på listan just nu är att åka tillbaks till Anna Maria Island (Florida).


Anna Maria

Ser inte så illa ut va? Tänk att bara hyra ett hus där, och lata sig, bada, sola, åka båt och fiska hela dagarna!!

Am Beach

*suck* Det skulle vara skönt att vinna lite pengar just nu.. Men någon gång ska jag visa Anna Maria för Joel. (Och givetvis passa på att ta vägen förbi Disneyworld i Orlando..) Men nu får jag nöja mig med att titta på bilder.. Och drömma!

Gröna fingrar..

Äntligen har vi fått lite fint på balkongen! Jag och Joel var på Plantagen och inhandlade växter. Sen fick jag ta fram de kunskaper jag fått av kyrkogårdsjobbet och planterade två olika blomstergrupper. En med pelargon i mitten, omringat av tagetes och silverek (silverräv, he he..). Den andra gruppen var nästan likadan men med nån vit växt (snö-- nånting..) som jag inte planterat tidigare. Spännande att se hur den tar sig.

Blomfint

För att få lite liv i andra sidan av balkongen så köpte jag även en ampel. Hoppas det inte är för skuggigt!

ampel

Ser inte så pjåkigt ut va? ;-) Nu är det riktigt härligt att sitta på balkongen.. I solsken vill säga. Annars är det nästan för svalt.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och njuta av blomsterprakten! :-)

Våren = Basel!

Det är ett väldigt märkligt fenomen, att man kan förknippa en årstid med en stad som man endast bott i under ett år! Så är det iallafall. För mig är våren och värmen förknippat till Basel. (Och givetvis till Taizé också, men där spelar även vårlukter in till stor del!)

Det blir inte bättre för att jag pratade med Marie, en annan av de f.d. au-pair-tjejerna häromdagen. Och hon tyckte precis samma sak..

BASEL!

Basel frampå vårkanten. Ahh, så ljuvligt att sitta vid Rhen och äta glass.....

BeckBasel

... eller, ja, varför inte en falafel! ;-) Jag, på den tiden det begav sig.

Det är mycket man kan sakna med året i Basel. Förutom kompisarna, tillgången till pengar (som man bara kunde spendera bort, eftersom man aldrig hade några räkningar), en ansvarsfrihet, ja förutom jobbet då. Visst, man jobbade sina timmar, och försökte göra ett bra jobb, men sen var det "hopp och lek" för hela slanten! Det var som att bli barn på nytt..

FCB!

Fotbollshysterin var också ett kapitel för sig. Jag har aldrig sett så många matcher på tv som jag gjorde under året i Basel. Jag är fortfarande mer intresserad av FCB än av det svenska landslaget, he he!

Sist men inte minst, allt resande! Snowboardåkning i Engelberg, Andermatt, Grindelwald.. Vandring i Grindelwald.. Dagsturer till Luzern, Schwarzwald, Freibourg, Zurich.. Och TJEJRESAN till Lausanne! Underbart! Saknar det! Men skulle trots allt verkligen inte vilja åka tillbaka. Jo gärna för att hälsa på, men inte tillbaka till det som var då.. Som sagt, märkligt fenomen!

Försommar!

Snacka om att vi har haft underbart väder! Det började redan förra helgen, när jag var i Jönköping. Tyvärr blev jag sjuk och kunde inte njuta i fulla drag. Jag hann dock med att äta på altanen med mamma och pappa. Underbart!

Morofar

Söndagsmat på altanen!

I veckan har det fina vädret fortsatt och det har bidragit till att grannhunden Milla har lurat Zelda att simma, och att vi har haft en picknick i SSS parker.

Picknick

Det var inte helt fel att lägga sig och läsa på en filt i värmen med lite gott kaffe till!

Det fina vädret har även bidragit till att vi haft en del lektioner utomhus. Bland annat självskyddet idag.

beckapolis 

Första gången med all utrustning! Känns lite annorlunda! Det var en rolig lektion!

Hoppas bara på att vädret fortsätter nu, så att det blir Bolmsö med fiske och kanske t.o.m. bad i helgen!!

Lund, Växjö, Hjo...

Vecka 16 hade jag praktik i Lund, och åkte därför dit och bodde hos brorsan.. Det var en väldigt trevlig vecka! Kul att umgås lite mer intensivt igen! På lördagen kom även mor och far till Lund en sväng och vi gick på Kulturen ihop.

Kulturen

Det var mycket trevligt, och vädret var dessutom kanon!

Efter Lund spenderade vi knappt en vecka i Växjö innan det var dags för nästa resa. Nu gick färden mot Joels bror med fru, barn och hund i Hjo. Eftersom Zelda löper kunde vi inte ta med henne, utan hon fick vara hos mina föräldrar.

I Hjo hittade vi på mycket trevligt. Bland annat gjorde vi en utflykt till Hornborgarsjön för att titta på tranorna.

Hornborgarsjön

Tyvärr så var transäsongen förbi, och det fanns endast 2 tranor kvar (som vi inte såg), dessutom var vädret inte det bästa, så vi bestämde oss för att stanna någonstans i lä och fika innan vi åkte hem igen.

Fika i skogen

Tyvärr var lilla Ellen sjuk, och Joels syster med familj följde inte med på fikat, utan vände åter till Hjo. Här är iallafall de resterande av oss i en skogsdunge på fika. Helgen var mycket lyckad, och de var trevligt att träffa alla Joels syskon med familjer igen!

(Jag har nu läst ut "Lasermannen" av Gellert Tamas, och kan verkligen rekommendera den. Mycket spännande läsning som man bitvis inte kan förstå att det verkligen har inträffat!)