Stackars liten Zelda!

Idag var vi på besök hos Kasper och Elsa (och Andreas och Jenny).. Eftersom Elsa
är i höglöp hålls hon och Kasper åtskilda.  Zelda och Elsa skulle springa ut en sväng i trädgården och när de kom tillbaka var det blodfläckar över hela golvet. Jag misstänkte först att det var Elsas löp-blod, men upptäckte snart att det kom från en av klorna på Zeldas baktass. Klon var kluven! Och blödde ganska rejält. "Syster" Andreas fick lägga ett förband. Så nu är det väldigt synd om Zelda.. Hon går så lite som möjligt och haltar när hon går. Mat var hon inte särksilt intresserad av FASTÄN det var blandat med VOV. Då är det illa! Jag ska titta till klon imorgon och ser det inte bra ut får jag nog ringa veterinären! Usch!

Stackars liten!
Titta vad synd det är om mig! Fast skon är med såklart! ;-)

Vill du läsa mer om Zeldas sko-adoption får du kolla hennes blogg.. Fånhund!! ;-)

Nostalgitripp..

Idag fick jag ett plöstligt infall att ladda ner gamla amiga-spel.. Jag kunde ju sitta timtals vid datorn som liten.. Och på något sätt så har man ju förskönat dessa spel.. Jag tycker ju inte att dagens dataspel kan jämföra sig ALLS med de jag spelade som liten.. Men efter att ha spelat Giana Sisters en liten stund så är det nästan att jag tar tillbaka detta påstående.. Antingen har jag mognat väldigt på de senaste 15 åren (vilket iofs är mycket möjligt) eller så var det helt enkelt inte så kul som om jag kom ihåg! Sorry, men så verkar det nästan vara.. Annars kanske det är så att man är mer krävande i dagens samhälle eftersom nöjesutbudet är större..

 

GS


Det var dock trevligt en liten stund att känna sig som 9-10 år igen.. Synd bara att jag är för rastlös och att det inte var något ljud med på spelet!

Ute på tur..

Man får passa på att njuta nu av det underbara vintervädret! Jag, Joel och Zelda tog en tur på skidspår här i närheten..
Zelda tyckte att det var jätteroligt; sprang som en dåre och försökte bita i skidspetsarna! Jag har ju inte åkt särskilt mycket de senaste åren, så jag ramlade några gånger, varav en gång det gjorde riktigt ont!

Joel och Zelda
Joel och Zelda.

Matte o Zeldis
Jag och Zelda

Skönt att Zelda har rusat av sig ordentligt! Nu ligger hon på sin älsklingskudde med sin älskade "pip-sko" framför sig.. Hon är ju skendräktig, så hon har adopterat en grö liten platsko som piper.. Den bär hon omkring på jämt och lägger bredvid sig när hon sover.. Fåna!

Nu ska vi snart få besök av Joels föräldrar och systern med barn. Dvs vi har lite städning framför oss.. Uuuhh!

Tv-stjärna för en dag, ha ha!

I morse sändes inslaget om Antonina.. Hon jobbade inte idag, men vi som jobbade stod och tittade på inslaget.. Och eftersom jag är med lite grann i bild så applåderade alla åt mig efteråt, ha ha ha! De är så fåniga!
Se själva på
http://tv4.se/varmland/ och klicka fram till "se webb-tv" under rubriken "Skidstjärnan blir polis i Torsby".
Vilken slitig dag det har varit idag, phu!

25 år idag!

Så idag var man redan ett år äldre.. Bara 40 år kvar nu innan pensionen, he he.. ;-)
Dagen har varit BRA, började med en heldags jobb.. Jag har lite dåligt samvete över att jag inte fick särskilt mycket gjort bara.. Satt och väntade på "min" misstänkte, men personen i fråga ville inte komma idag heller trots min kallelse. Nu skrev jag en skriftlig kallelse, kommer personen inte på den blir personen hämtad. Det kan iofs bli lite kul.
Jag och Antonina firade våra födelsedagar ihop idag på jobbet idag och bjöd på smörgåstårta och daimtårta. Smaskigt värre.. Vi uppvaktades med sång (från alla) och tal (från chefen).  Trevligt trevligt! TV4 Värmland var där med för att intervjua Antonina, så håll ögonen uppe på webben; reportaget skulle läggas ut där och det kan mycket väl hända att jag är med på ett hörn..

Efter jobbet åkte jag hem till mina kära; Joel och Zelda och inväntade Andy, Jenny och Maja.
Vi hade lite födelsedagsfika och umgicks.. Här kommer några bilder från fikat..

Joel och Andy
Joel och Andreas.. Andreas har fått ett fint tulpanskägg.. :-)

Maja med sin mor
Jenny och Maja

Tittut!
Maja leker tittut..

Var glad, var glad!!
..och tycker det är JÄTTEkul! Eller så är det kameran som är så fantastiskt rolig igen..

Fågelholken.. :-)
Maja ser förvånad ut.. Eller så leker hon fågelholk.. Man vet aldrig!

Måste tipsa om en rolig sajt med..
http://www.xn--hagfrs-zxa.se/ Gå in och lyssna på "ljudklipp" så får ni höra hur roligt de pratar här i trakterna, he he! Dröjer nog inte länge förrän jag börjar prata så också! ;-)

Tack alla som hört av er och gratulerat under dagen! Ni är för söta! :-)

Dagens visdomsord


Känns det inte bra att säga en sak om sig själv ska man inte säga den om någon annan. Din syn och den andres syn på verkligheten kan vara helt olika.

Bitande kyla!!

Idag var det riktigt KALLT! Vovvis fick vara med mig på jobbet och låg så snällt under mitt skrivbord hela dagen, med undantag för en lunchpromenad. Fastän folk passerade mitt skrivbord hela tiden var det bara några få som märkte att det låg en hund där! "En osedvanligt snäll hund" var det en kollega som kallade henne.. :-)

När vi kom hem var det bara att klä på sig termobyxor och reflexväst, sen gick vi ut på promenad. Det är svårt att gå promenader här på kvällarna.. Det finns ju ingen gatubelysning, så det är becksvart! (Väldigt stjärnklart dock..)
Vi gick iallafall en bit längs vägen, sedan svängde vi av och gick i ett skoterspår över en stor äng. Av rädsla för vargar går jag inte gärna i skogen i mörkret.. Det var -20 grader när vi började gå och ångan i andedräkten fastnade i ansiktshåren och frös till is, så mina ögon frös nästan ihop, ha ha! Zelda såg inte klok ut hon heller! Alldeles frostig i ansiktet! Jag rusade in för att knäppa bilder på oss, men för sent upptäckte jag att minneskortet inte satt i, så jag märkte när jag tittade på bilderna att frosten hunnit smälta innan jag knäppte fotona.. Men jag lägger ut dem ändå.. :-)

Rödrosig!
Rosig om kinderna och klädd för vintervädret här i Nordpolen! ;-)

Snöpanna
Bara några få frostkorn kvar i pannan.. Och fina vintertäcket på! Något som INTE uppskattas! :-D

Ikväll kommer Joel tillbaka.. Han får ju pendla lite till Växjö nu i början.. Stackarn! Men nu är han här några dagar, så Zelda får lite sällskap (och jag med för den delen)! Mysigt! 


Tjejsnack v.4

Nu kommer ett tema i tjejsnack som jag redan berört med min nyårslista.. Men vi kör på ändå! Temat är 2006/2007

· Bästa minnet från 2006?
Majas födelse.. Min brors dotter alltså.

· Gjorde du något du aldrig gjort förut under 2006?
Ja, flera saker.. Jobbade hos polisen bland annat.

· Vad vill du göra som du aldrig gjort förut under 2007?
Oj, svårt.. Jag vet faktiskt inte. Vill ju gärna jobba i yttre tjänst, vilket jag kommer göra om sisådär 7 veckor..

· Vad förväntar du dig av år 2007?
Ett år med mycket glädje och många skratt. Hoppas jag kommer i form lite mer också.

· Vad har du för sommarplaner?
Minst 3 veckors semester, kanske lite segling.. Gärna en restresa.. :-)

Nästan klara med lägenheten..

..eller ja, det resterande har tryckts in i de påsar de var i, i garderoben.. Jag orkade inte se dem längre, he he.. :-) Och nu på allmän (läs Vickys) begäran så kommer bilder på nya lägenheten..

Hallen
Hallen med den fina akvarie-dörrmattan.. ;-)

Sovrummet möblerat
Sovrummet.. Något stökigt, men men.. Notera att skrivbordet INTE ska stå här sedan, men tills vi skaffat en längre nätverkskabel får det stå här..

Köket
Köket.. Jag är mycket nöjd med nya inköpet av "kopplampan" som hänger i fönstret. :-)

Vardagsrum och matrum
Halva vardagsrummet med matsalen.. Här har vi tänkt att måla om och måla fönsterväggen som nougatbrun fondvägg och de andra väggarna vita.

Vardagsrum andra hållet
Andra halvan av vardagsrummet med kaminen nere i hörnet.

Arbetsrummet
Arbetsrummet.. Och här ska alltså skrivbordet stå mitt emot Billy bokhylla.

Gästrummet
Och så sista rummet; gästrummet.. Här ska det i framtiden finnas en bäddsoffa också.

Favvo-ljusstaken
Måste bara ta med en bild på favvo-ljusstaken också. Gillar den riktigt mycket!

Idag var första dagen på jobbet. Jag börjar ju med 7 veckor på krim. Det känns riktigt spännande! Idag har jag dock, som den kaffetant jag är, druckit alltför mycket kaffe. Usch. Det sprutar nästan ur öronen. Det var nästan så illa att händerna började darra.. Imorgon ska jag börja dagen med att renskriva ett förhör och dricka en kopp varm chocklad istället! :-) Härligt att se fram emot jobbet!

Skadeglädje!!

..är den enda sanna glädjen sägs det.. Och ibland är det faktiskt riktigt roligt när människor slår sig.. Som i vissa av dessa fallen.. :-D


What kind of coffee am I?

You Are a Soy Latte
Yeah, you've got a bit of that healthy hippie thing going on But you're more Kate Hudson urban bohemian than Phish groupie You're worldly and well traveled.. and you know where to get the best coffee in town. All your experience makes you a compassionate person - and a caring girlfriend.
What Kind of Coffee Are You?

Maja, Maja, världens bästa Maja!

Andreas, Jenny och Maja var precis här.. Kasper och Elsa också för den delen.. Men det är svårt att ha ögon för något annat än denna lilla charmtös! Hon smilar upp sig så fort hon får se en kamera! En blivande fotomodell, månne? ;-)

Maja 1

Maja 2

Bilderna är från i julas.. Man blir allt rätt sugen på en egen liten Maja. Hon är så behändig; nästan alltid glad, allt är kul. :-)
Mysigt att träffa henne så mycket oftare nu när vi bor i samma by!

Sent tjejsnack v.3

Så var det då dags igen: Tjejsnack!

Veckans tema var vintern.

· Vad är det bästa med vintern?
Snön som gör att man kan hitta på massa roliga utomhusaktiviteter.

· Vad är det sämsta med vintern?
När det bara är blask och blåsigt.

· Bästa vintersemestern - solsemester eller skidsemester?
Jag vill nog gärna bägge delarna, men måste jag välja blir det nog en veckas skidor och bräda i alperna.

· Sysslar du med någon vintersport?
Jag åker slalom, snowboard och numera även längdskidor.

· Vad är ditt favorit vinterplagg?
Jag har ett par Salomon-tumvantar som jag bara älskar! De är SÅ varma och SÅ sköna!!

Finally!!

Sådär! Då var äntligen ADSL'et inkopplat! :-) Efter lite om och men fick jag släpa in skrivbordet till sovrummet.. INTE snyggt, men det är ju bara en tillfällig lösning. Vi får se till att skaffa en låååång kabel som räcker till "arbetsrummet".

Nu är det redan en vecka sedan det var examen.. Här kommer några bilder från dagen.. En alldeles underbar dag, för övrigt! :-D

Examen!
Emil, jag och Andreas

Hela klassen
Hela klass P4C!

Vi firade med familjen genom att äta mongolisk buffet, sedan åkte vi vidare till Jönköping. Där var det presentöppning som gällde. Mycket trevligt! :-)

Dagen efter kom släktingar och vänner och gratulerade. Vi hade lite "öppet hus" med lunch och fika.. Det var riktigt kul och mysigt att träffa alla!

Gladis och Hass
Staffan och Maja

Mormor och Maja
Mormor, Maja och Lilja

På söndagen bar det iväg upp till Torsby! Redan på måndagen var det dags att "jobba" (det var introduktionsvecka första vekan). Veckan gick fort! Skönt att ha klarat av kompetensen nu iallafall! På måndag börjar allvaret på krim! Spännande!

Idag var Zelda och jag ute en sväng i kylan (-11 grader). Hon njöt i fulla drag, och jag med faktiskt. Det var kallt men uppfriskande!
Det känns som om man bor i fjällen när man möter snöskotrar på vägen! :-) Inte heller så vanligt längre söderut att folk åker spark, men här gör de det! :-D

Vinter Zelda
Zelda nere vid sjön

Nu ska jag fortsätta att packa upp grejer, sedan ska jag och Andy åka en sväng på längdskidorna! Härligt!

Årets första tjejsnack

Ja jag vet att jag inte skulle skriva mer i min blogg förrän ADSL'et kopplas in i Torsby.. Men nu satt jag ändå här i skolan, så jag tänkte att jag lika gärna kan passa på att skriva in veckans tjejsnack.. :-)

Temat är : Jul & nyår

· Vad fick du i julklapp?
Oj.. Massor av saker.. För mycket som vanligt.. :-) Men jag vill inte klaga.. Det är bara komiskt att vi varje år säger att vi ska köpa färre julklappar till varann när vi i själva verket köper fler!

· Bästa/sämsta julklappen du fick?
Svårt det med! Fick massa bra saker.. Nej jag kan inte säga vad som var bäst. Justin Timerlakes skiva var dock eftertraktad! :-) Jag fick inga dåliga julklappar..

· Bästa/sämsta julklappen du gav bort?
Jag var rätt nöjd med pappas plånboks-fällkniv.. Särskilt efter att ha sett hans reaktion, ha ha! Sämsta.. Hmm.. Det var väl lite enformigt att ge bröllopsfoton till alla kanske.. Även om de förhoppningsvis uppskattades..

· Hur firade du nyår?
Med Joel och de största delarna av hans familj.. Lyxig middag och inväntan av tolvslaget... Och då skålande i champagne.. :-)

· Har du något nyårslöfte?
Nej inte direkt. Men jag ska åka mer längdskidor!

Nej nu måste jag skynda hem till min stackars vovve som är alldeles ensam i den tomma lägenheten! På återseende efter den 15:e Januari! Ciao!