Slödag!

Idag står regnet verkligen som spön i backen, vilket gör att hundarna är ovanligt lata här hemma. Ganska skönt tycker matte. :) Vi får ta långpromenaden när det blivit uppehåll! Än så länge så duger det gott att titta ut inifrån.. ;)


Enya är idag invägd, matchvikt 8.1 kg. :)


Finns det hjärterum......

I övrigt är Alfons nu helt återställd från kastreringen, stygnen är borttagna och såren har läkt ut jättefint. Det enda som förändrats är hans skall, som nu är något hesare än innan.. Men annars verkar Alfons inte lida av att numera vara ett "det". ;)

Enya 4 månader!

..och vid invägning idag vägde hon 7.7 kg. Hon börjar bli stora damen, men är fortfarande alldeles lagom stor för att ligga i knät! :)

Enya har tagit som sitt uppdrag att slicka rent Alfonstårränder.. Vilket faktiskt gjort att de är mindre bruna och fula nu!

Prinsessan på ärten

 

Alfons den stackaren går växelvis med strut och kroppsstrumpa för att inte slicka på ärren från kastreringen. Han är tursamt nog vid väldigt gott mod ändå, och river ner halva huset med struten.. Men på söndag kan vi äntligen ta bort den. Och stygnen.

 

Struten hindrar inte från lek med korven.. ;)

 


Skogspromenad

Vi har märkt att Enya tycker det är väldigt spännande med skog, så idag tog jag bilen och körde bort till en fin liten stig som jag känner till och släppte hundarna lösa. Det var verkligen full fart framåt hela tiden! Jag hade förväntat mig att de skulle sova gott när vi kom hem, men icke! Inte än så länge i alla fall.. Mycket energi i deras kroppar!!!

Enya gillade inte riktigt att hon inte hann ifatt Alfons! ;)


Snö!

Första snön som legat kvar lite grann.. Vilket medför att Enya är ÄNNU mindre pigg på att gå ut! Men jag tvingade med henne på en kort promenad idag, varav hon pep nästan hela vägen.. Inte lätt att vara liten och frusen!
Enya har förresten börjat byta färg lite grann. Hennes tidigare kolsvarta nacke får fler och fler grå-beiga strån, så jag gissar på att hon kommer se ganska annorlunda ut om några månader.. Vi vägde donnan igår och hon är nu uppe i en matchvikt på 6.4 kg! :)

Lite kallt om tassarna med snön!

 

Alfons tycker som vanligt att allt är jättekul - snö eller inte!


Liten uppdatering..

När det är som allra regnigast och blåsigast kan det vara skönt med ett täcke - åtminstone för Enya. Men när hon hade sitt täcke på så var jag "tvungen" att se om något av Zeldas täcken passade på Alfons. Det ena var tyvärr alldeles för litet - han såg ut som en stoppad korv, men det andra passade perfekt! Sen var det bara att ge sig ut i blåsten!

 

Sötnos nr 1

Sötnos nr 2

 

Sushi och Enya har ett speciellt band.. Jag kan inte riktigt förstå om Sushi tycker om Enya eller inte. Hon har ett otroligt tålamod när Enya kastar sig över henne.. Och ibland är hon faktiskt med i leken själv också! :)

"Bring it!!"

 

Att Alfons gillar Sushi och tvärtom råder det dock inget tvivel om. Det ser för roligt ut när de leker och framför allt när de har dragkamp. Enya har inte så värst mycket att sätta emot!!

Vem vinner? ;)

 

Igår fick vi tillbaka Alfos röntgenresultat! Han fick: HD: B på vänster och A på höger, vilket gjorde att det blev ett B. Knäna blev UA så vi är ändå väldigt nöjda med resultatet! Ska bli spännande att se vad kullsyskonen får! :)

 

Bästa skrynkelvovven! <3