Bästa kompisar?

Våra vovvar har verkligen funnit varandra! Från att vara såhär vilda:

"Mig skrämmer du inte så lätt.."


"Aj aj, försiktigt!"

 

..så kan de slå av helt på takten och bli såhär sockersöta:

ZzzzzZZzzzZZzz...


"Är man stor måste man vara snäll också!"

 

"Tyvärr" har de redan hunnit bli "partners in crime" och hjälps åt med brottsligheten här hemma. Alfons passar på att testa gränserna lite extra, när han ser vad Enya hittar på för bus.. Men det är väl en övergångsfas (förhoppningsvis..) ;)

 


<3 hösten!

När det är en klar och solig höstdag finns det inte mycket som klår det! Hundarna verkar hålla med.. Enya är väldigt svår att fota eftersom väldigt sällan är still.. Men jag gjorde ett tappert försök..

Enya som vi oftast ser henne. Full fart framåt!

 

Ibland stannar hon upp för att nosa lite..

 

..och ibland kan hon till och med sitta still! :)


Det sötaste jag någonsin sett!

Igår hade Alfons och Sushi lagt sig i korgen tillsammans för att sova..

Otroligt sött Alfons lade sig med huvudet på Sushis rygg!

Enya gick fram och tillbaka förbi dem flera gånger och försökte lägga sig ner även hon. Till slut hittade hon en plats hon var nöjd med..

Mysdjuren! Helt otroligt att de kommer så bra överens!! :)


Bilträning

När vi åkte och hämtade hem Enya spydde hon ganska friskt i bilen på hemvägen. Efter det har vi bara haft ute henne korta turer i bilen, men har märkt även då att hon mått dåligt. Idag skulle vi ta en tur till Karstad för att inhandla lite saker, och då tyckte vi det var ett ypperligt tillfälle för hundarna att följa med!


Enya fann sig ganska väl tillrätta i bilen. Här i sitt nya regntäcke som hon lyckades trassla in benen i ett otal gånger..

 

Mycket av hennes lugn idag berodde nog på "brorsan". Enya ville faktiskt inte ut ur bilen när hon skulle rastas och hoppade sedan självmant in igen. (Försökte iallafall, det gick inte så bra.. ;) )

 

Det var i vilket fall som helst väldigt skönt att hon varken spydde eller pep nämnvärt, det bådar gott inför framtiden!! :)


14 veckor gammal..

..har Enya hunnit bli nu. 5.6 kg visade vågen igår, en väsentlig skillnad från Alfons 37.1 kg som vågen hos veterinären visade i tisdags. Alfons är nu röntgad och vi väntar spänt på resultat! Alfons och Enya är nu riktigt bra kompisar som sover mycket ihop och leker mycket ihop. Enya springer glatt runt trädgården med en pinne i tandpetarstorlek i munnen! :) (Och efter kommer Alfons. Väldigt roligt tycker Enya så länge han inte springer omkull henne..)
Tillspetsad bild på jyckarna.. :)


 

Som synes har Enyas öron tejpats, får se hur länge de håller sig uppe denna gång.. ;)




Helg med husse

I helgen har inte matte varit hemma, så då var det "bara" husse och hundarna. Jag fick dock ett ordentligt mottagande när jag kom tillbaka hem! :)
Det gladde mig att hundarna kommer ännu bättre överens nu och faktiskt busar ihop också! Vi tog en liten promenad på åkern, jag och vildarna.

Full fart över fältet!

 

Vacker liten dam!

 

Följer "brorsan"

 

 


Bättre och bättre..

Även om de inte leker fullt så mycket än så märks det iallafall att de börjar vänja sig vid varandra! Såhär mysigt ligger de allt oftare:

Bra med en korg som är stor nog åt två! :)

De följs åt ganska mycket när de är inne också. Alfons är väldigt nyfiken på vart Enya tar vägen fortfarande.. Det KAN ju vara mat som hägrar dit hon går... ;)


Två nyfikna vovvar!

Andra dagen med lilla knorran..

Ingen av våra tidigare hundar har låtit så mycket som Enya. Hon piper när hon inte är nöjd eller vill ha mat och knorrar belåtet när hon sträcker ut sig - precis som en människa! Vi har skrattat åt hennes ljud flera gånger, särskilt åt de belåtna suck-knorrarna. :)
Enya är väldigt kelig och vill gärna ligga i knät. Väldigt mysigt tycker matte!
Alfons och Enya går det allt bättre med, även om Enya tycker att Alfons är lite jobbig när han följer efter henne överallt.

Igår skrattade jag högt åt att Sushi (katten) och Enya lekte! Det började med att Enya jagade Sushi, och sedan tvärtom, Sushi jagade Enya och slog till henne lekfullt på rumpan! Bägge parter såg ut att tycka det var lika roligt! :) Och så säger de att katter och hundar inte går ihop...

Valpmys!


Tillökning..

..har vi fått i familjen! :) En perro sin pelo del peru (eller peruansk nakenhund) fast pälsad; "Nakku Rakkans Önja" eller Enya som vi kallar henne! Alfons är överförtjust och Enya livrädd, ha ha! :) Men jag slår vad om att de om några dagar leker så möblerna flyger! ;)

Enya och Alfons

 

Passar bra i tröjan!

 

Liten Enya! :)