Zzzzzzz....

Helt SJUKT vad trött jag är idag! Skulle kunna gå och lägga mig NU! Fast det ska jag inte.. Det är ju både Bonde söker fru och Top Model idag.. Och yes, I am SUCH a geek.. :-) Alltid varit, så varför bryta ett vinnande koncept.. :-D

Vapenlektionen idag var riktigt riktigt rolig! Många skott på kort tid! Och skjuta på andra tavlor än sin egen..
Joy joy joy!

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen; äta gott och må gott.. :-D

Tjejsnack v.48 och lite annat.. :-)

Jag börjar med veckans frågor:
Temat är djur.

Har du några husdjur?
Jajamänsan, en boxer (hund) och en häst. Om man nu kan kalla hästar för husdjur.. :-)

Vad har du haft för husdjur?
Hund, häst, hittekatter, dans- och majsmöss, en sköldpadda, en harunge.. Det var nog allt.. Ja jag har haft grodyngel och insekter också, men de räknar jag inte riktigt.. Jag skulle dock gärna haft fler (pälsdjur, inte insekter).. :-)

Vad hette ditt första husdjur?
Labolina. Hon var en jättesöt svartvit dansmus.

Vad har du alltid velat ha för djur?
Hundar. Det var nog högst på önskelistan.. :-)

Om du fick vara ett djur i ditt nästa liv, vad skulle du då vara?
Kanske en delfin. De är smarta, vackra att se på, och roar sig större delen av dagen. Passar mig utmärkt!


Idag var det riktig dimma ute. Jag kanske är knäpp, men jag tycker att det är MYSIGT!! Jag var tvungen att fota lite.. Det såg så häftigt ut när sjön bara försvann i dimman..

Dimma!

Jag bakade lussekatter idag med.. De blev fina och saftiga, men tyvärr något smaklösa. Min käre make gissar på att jag haft för lite salt. Kanske det kanske. Gillar dock inte när han har rätt gällande ämnena blommor och bakning.. ;-)

Basel - söndag 25/11

Sista dagen! James 32-årsdag!

Anna och jag kokade kaffe och värmde två av mammas bullar till James och gick sedan och sjöng "happy birthday" för honom. Jag tror att han blev väldigt glad för det. Han sa att han kände att det var mammas bullar och inte mina och var glad för att det var mammas. Hrrmmm.. Schysst kille..

Anna, jag och James gick sedan till julmarknaden på Barfi och tittade.. Vi hade ca 100 Sfr var att spendera och jag fick köpt lite julklappar.

James the Samurai

James köpte ett samuraisvärd, och poserade sedan glatt för ett foto i hela sin kina-utstyrsel.. :-)

Poserar vid poolen

Vädret var helr underbart, 16 grader varmt, så vi passade på att posera lite vid poolen.. :-) Vi tyckte det såg så fräckt ut med spegelbilden i vattenytan!

Cafe Grand Hugenin

Det var sedan dags att åka för de andra tjejerna. Jag och James släppte av dem vid SBB och gick sedan till Grand cafe Huegenin (?) och åt lunch.. Sedan blev det en cappuccino på All Bar One innan det var dags även för mig att bege mig hemåt.

Sammanfattningsvis var det en grymt rolig och trevlig helg! Tack alla inblandade! Hoppas vi gör om det snart igen! :-DBasel - lördag 25/11

Lördagen var ganska seg.. Jag gjorde inte mycket innan jag träffade Cissi, Emma och Soph kl 16. Vi gick först och tog en falafel och tog sen tramen till Kleinbasel och gick till Starbucks där..

Basels nya au-pairer

Basels nya au-pairer! :-)
De var väldigt lättpratade allihop; riktigt trevligt att träffa dem! (Ledsen om jag inte hade så mycket tips om saker att hitta på bara, he he..  Men alperna är ett MÅSTE! Både på sommaren och vintern!)

Efter att jag träffat tjejerna hängde jag med James, Tim och Josh till Tyskland och gick på restaurang. (Roter Hahn) Vi åt samma meny som alltid. Nr 23. (Eller är det 21?) Gott men jag var inte såvärst hungrig efter falafeln..

På kvällen gick vi till Aqua. Det var ett för oss nytt ställe, som var helt okej. Det dröjde ganska länge innan något bord blev ledigt, men när vi väl fått sittplatser var det helt ok!

Marie, Josh, Elina

Marie, Josh och Elina på Aqua.

Joss och Anna

Joss och Anna. Joss har vi inte umgåtts så mycket med tidigare, men han är ju störtskön! :-)

Jason, Vinnie, Marie och Joss

Jason, Vinnie, Marie (som ser något porrig ut) och Joss. 

Jag, Anna, Joss, Josh och Saskia tog en hamburgare på Steinengrill innan vi gick hem. Så fick man ett besök på Steinengrill avklarat också.. :-)

Basel - fredag 24/11

Fredagen startade vi efter mitt initiativ på takterrassen. jag tyckte att det var tillräckligt varmt för frukost utomhus.. :-)

Frukost på terrassen

..men de andra började såsmåningom frysa.. Så vi fortsatte frukosten inomhus..

..och i lägenheten

Riktigt schysst lägenhet som James och Jason bor i.. Supercentralt dessutom! :-)

The ladiez

Alla fyra "grisarna" samlade! :-) Redo för att gå ut och shoppa.. Lägg märke till de runda poolfönstrena i taket.. Där har man allt sett en del av grabbarna "moona".. Ha ha!

Baselland am Rhein

Jag njuter av utsikten från Mittlerbrücke..
Jag och Marie tappade tyvärr bort de andra, så vi fick roa oss på egen hand.. Det gick rätt bra det med.. :-) Det är konstigt.. Jag har ju knappt sett tjejerna på 4 år! Ändå känns det helt naturligt att flamsa med dem igen!  

Julsmyckad stad!

Det var så vackert med alla juldekorationer, samtidigt som det kändes konstigt eftersom det var ca 14 grader varmt..

Me and my starbucks

Några koppar Starbucks-kaffe hanns allt med.. :-)

Grisarna är återförenade!

Från ca kl 17 började de första gästerna droppa in för James och Sabrinas gemensamma födelsedagsfest. Vi tjejer roade oss kungligt hela kvällen! Allt var nästan precis som förr! :-D

Jag o Marie

Jag och Marie.. Vi gjorde en paus från festen och gick ner till vårt rum och "lekte" (gick) catwalk på ett rött liggunderlag.. Ha ha!!

Fular mig..

Jag undrar just varför det är så roligt att göra miner på foton.. ;-)

Flickorna och Tim

Tim dök upp som en surprise.. För alla utom mig.. Jag hade tvingat James att avslöja hemligheten. :-) Ca 50 personer var väl på festen sammanlagt..

Marie, Elina, Per och Henke

..däribland Per som hade med sig en kompis från Sverige.. Henke.
Det var en mycket lyckad kväll med ovanligt mycket flams och trams från grisarnas sida.. :-D

Basel - torsdag 23/11

Eftersom det var några intensiva dagar i Basel (med många foton) så tänkte jag dela upp det och skriva ett inlägg om varje dag.. :-)

Jag kom till Basel ca 1 ½ timme före de andra tjejerna i onsdags kväll.. Jag kom runt 10 tiden och de andra runt halv 12. Vi var alla ganska trötta och gick och lade oss relativt tidigt..

Torsdagen började med frukost, Marie var i Wallbach och Anna åkte till sin gamla au-pairfamilj, så jag och Elina gick på stan och shoppade och fotograferade.. :-)

Utanför pw

Jag utanför stammis-stället Pickwicks.. Där har man allt spenderat ett antal kvällar.. Dock var det inte öppet såhär tidigt på dagen.. :-)

Elina på pw

Vi blev hungriga av att gå runt på stan, och gick därför tillbaka till pickwicks för lunch.. Ägaren, Mark, kände igen oss och vi pratade en stund.. Vi fick extra mycket mat "som belöning" för att vi var tillbaks.. :-)

Jag och GULDMANNEN!!

Efter allt tjat om guldmannen så var jag ju bara TVUNGEN att fotografera mig med honom! Tur det, för jag såg honom inte mer sedan!

SB's såklart!

Jag hade bestämt med au-pairfamiljen att komma dit kl 17.30, så för att lugna nerverna träffade vi Josh och James för en kopp kaffe på Starbucks.. Där träffade jag också på Björn av en slump! Där ser man!
Jag var riktigt nervös inför att träffa au-pairbarnen igen...

Jag och barnen

..men det gick bra! Till och med tyskan flöt på ganska obehindrat! Jag hade bara svårt att förstå att barnen blivit så SJUKT stora!! Det var väldigt väldigt kul att se dem igen!
Sabine hade lagat min favvo-rätt; Pastetli! Mmmm!!!

Hela familjen

Hela familjen samlad! Konstig känsla att vara tillbaka.. Det är ju nästan så man automatiskt skulle gå och plocka ur diskmaskinen eller gå ner i tvättstugan när tvättmaskinen pep!! Ha ha! Underbar familj.. Det är nästan så att jag inte förstår hur jag kunde åka ifrån dem! Nästan..

glöggkväll

Vi avslutade kvällen med Sverigetema = glögg! Sedan gick vi en snabbis till Pickwicks innan vi följde Josh till tramen och därefter gick hem och sov.

I AM HERE!!

Nu sa var man da antligen nere. Det kanns som om man drommer! Jag och Elina har gatt och shoppat hela dagen, men nu ar det dags att ta en kaffe med Josh och James pa Starbucks pa Aeschenplatz innan det ar dags att aterigen mota au-pairfamiljen.. Nervost!!

Jag fotade mig ihop med guld-mannen idag, ha ha! Jag som velat ha foto pa honom i fyzra ar; nu antligen blev det av.

Ikvall blir det glogg har hemma innan vi drar en svang till pickan.. Ahh.. Precis som forr!!

Kram pa er alla!

T - 1 day..

Imorgon gäller det!
Jag skriver inget mer, utan låter bilderna beskriva.. Ja just det; BASEL!!! Äntligen!! :-D

basel 3basel 1

Ahhh.. Så ljuvt!! :-D Lovar att lägga in massor med foton efter resan! :-D

Tjejsnack v.47

Återigen dags för tjejsnack.
Veckans tema är barndom. Tyvärr har jag inga foton från min barndom som jag kan bifoga bloggen, alla barndomsfoton finns hos mina föräldrar..  :-(

Hur såg du ut när du var liten?
Jag var förvånansvärt söt.. Fram till mellanstadiet ungefär.. Sedan dess har det bara gått utför, ha ha! Eller som James sa när han fick se ett kort på mig som liten.. "Oh, you were so cute.. What happened?" ;-)
Jag hade långt, blont hår, fräknar och hade nästan alltid smutsiga kläder på grund av mina våldsamma lekar. Jag var en riktig pojkflicka som klättrade i träd och krälade på marken.. :-) 

 Vad var din favorit lek/leksak?
Oj.. Svårt att säga.. Jag gillade att leka med playmobil.. Men lekte också gärna med Barbie.. Men om jag lekte med Ikke så var det att leka Dr Quinn eller Mac Cahans som gällde.. :-)

Vem var din/dina bästa kompis/kompisar?
Jag lekte väldigt gärna med Ikke eller Ida. De hade så livlig fantasi, precis som jag! Annars lekte jag mycket med Susanne, Kalle och Martin, lite beroende på vilken ålder jag var i.
 
Berätta om nåt speciellt barndomsbus eller barndomsminne du gjorde som liten!
Jag och (lite osäker på vilka som var med, jag själv var nog runt 5 år..)  Linda, Ida och Sofia(?) pallade äpplen på dagiset.. Sedan smög vi runt i buskarna bakom kyrkan och kastade ut äpplena på vägen så att bilarna skulle köra över dem. Det lät så roligt när det smaskade till.. Det var bara det att en bil tvärstannade och backade upp mot oss. Vi blev livrädda och sprang iväg så fort vi kunde.. Tyvärr var ju de andra äldre än mig och sprang därmed bra mycket fortare.. Men jag slapp undan med blotta förskräckelsen den här gången, jag med.. Jag har dock aldrig kastat ut äpplen på någon väg efter det.. :-)
 
· Hur mycket vägde du och hur lång var du när du föddes?
Jaa.. Tror jag vägde 3650 och var 53 cm lång.. Lite osäker, men jag tror att det var något sådant.. Ganska normalt iallafall..


Skrämmande glömsk!

Usch jag blir nästan rädd för mig själv för att jag är så glömsk! Jag glömde min jacka med nycklar och allt hemma hos mina föräldrar i Jönköping.. Hur kan man vara så dum att man glömmer sin vinterjacka mitt i vintern!? Vad ska jag nu ha på mig? Tur att vi har extranycklar iallafall..

I helgen var vi i Stockholm.. Där roade vi oss kungligt genom att på fredagen gå ut och äta på "Golden Hits" (där man får liveunderhållning av delar utav serveringspersonalen medan man äter). De bjöd på en "musikalisk resa" och spelade hits från 20-talet fram tills 90-talet.. 60-talet var nog min favorit, med deras hysteriska danser, ha ha!! Mycket bra.. De bjöd riktigt ordentligt på sig själva! Maten var dessutom alldeles excellent! Jag åt "80-talsmenyn" och den passade mig alldeles utmärkt! Alla tre rätterna!!

På lördagen gick vi sedan och såg Mamma Mia. Jag hade inga direkta förväntningar, eftersom jag inte visste vad den handlade om.. Men den var ju jättebra! Och ROLIG! Jag rekommenderar den verkligen! Mycket bra sång, skådespel, repliker, dans, och allmän koreografi! :-)

Nu väntar en ny vecka, och denna vecka har jag väntat på LÄNGE! Äntligen är det dags att åka till Basel igen! Wee!! :-D

Filminspelning med flams och trams.. Men SÅ roligt! :-D

Vi hade fått som uppgift att i basgrupperna spela in en film som handlar om möten. Sedan fick man välja  helt fritt, och det skulle gärna vara en humoristisk touch på det hela.. Det tog ett tag innan min basgrupp kommit fram till något bra tema, men sen bestämde vi oss för att ha "VM i polistaktiskt bemötande vid övergångsställe" dvs flera olika "typers" poliser (t ex beteendevetaren, kriminalteknikern, m.m..) ska hjälpa en tant/farbror över gatan.. Sedan får några domare poängbedöma insatsen.. Vi skrattade så vi grät, enkelt uttryckt, när vi gjorde filmen.. Och kanske ännu mer när vi tittade på resultatet!

Coola brudar.. ;-)
Camilla, Johanna och jag spelade Ingelstads specialinsatsgrupp, dvs de "hårda" tjejerna.. ;-)

Det blev ganska mycket flams och trams, men med en så ospecifierad uppgift och en basgrupp som vår, så kan det inte bli annat.. Synd att jag inte kan vara med på filmvisningen.. Skulle gärna velat se klasskompisarnas och lärarens min när de ser vår film, ha ha!

3 ½ år senare..

Idag har jag äntligen renskrivit min dagbok från Floridaresan med au-pairfamiljen 2003. Det har tagit mig 3 ½ år att få det gjort, ha ha!
Här kommer några smakprov.. :-)

"Efter lunchen gick jag till posten och köpte frimärken och postade alla mina vykort. Jag köpte 2 a-post-frimärken och resten ”vykortsfrimärken”. När jag frågade damen i kassan hur lång tid det skulle ta för vykorten att komma fram svarade hon ”lika länge som för a-post-breven”. Det tyckte jag var ett dumt svar, men vågade inte fråga hur länge det tar för dem,  för då skulle hon väl svara ”lika länge som för vykorten” eller något i den stilen.."

"När Sabine, Roland och Michelle kom tillbaka gick jag till stranden. Jag mötte en kvinna som stoppade mig och sade ”Do you smell that? It’s the red wave. It paralyzes the fish and is also dangerous for human beings. I’m not gonna stay here” och så gick hon. Vad svarar man på det? Jag hann inte riktigt uppfatta vad som hände, dessutom visste jag inte om hon var knäpp eller talade sanning. Men jag tog inte särskilt hårt på vad hon sade, utan lade mig på min halmmatta på stranden och somnade. En kvart senare vaknade jag och sprang ut i havet. Jag badade och lekte i vattnet; gjorde kullerbyttor, kroppssurfade och allt annat som hör till."
 


Konstiga människor fanns det gott om.. :-)

"En kille som hade sett att jag letade snäckor kom fram och gav mig en stor snäcka som han hade hittat. Han hette Aubrey och var från ”Houston, Texas”. Det hördes. (När han sade ”Houston, Texas” hade jag god lust att säga att jag var från ”Jönköping, Småland” men jag lät bli..) Han gick omkring med bar överkropp och ringar i bröstvårtorna. Mysigt.. Eller inte!

Han undrade varifrån jag kom och jag lät honom gissa genom att lyssna på min dialekt. Han gissade på Australien, vilket jag tog som en komplimang. Han sade sedan att han lagt märke till mig för att jag hade så coolt hår. Tillåt mig skratta… Ha ha… (Jag hade alltså vitt och lila hår…)"


Vad mycket man hinner glömma! Det var underhållande för mig iallafall att läsa dagboken.. :-) Nu ska jag printa ut den och spara den i en mapp.. Dagens projekt.. :-)

Tjejsnack v. 46

Veckans tema är fika.. (Ett tema som för övrigt passar mig alldeles utmärkt!) :-)

· Hur ofta går du på café?
Inte särskilt ofta faktiskt.. Fikar på Börjes när vi har körlektion.. Och köper ofta kaffe i skolan.. Men det är sällan som jag går på café bara sådär..

· Vad köper du oftast när du fikar?
Kaffe och någonting till.. Alltid vaniljbulle på Börjes.. :-)

· Favoritcaféet?
Starbucks! Eller Johans Café i Jönköping

· Vad föredrar du; kaffe, te eller varm choklad?
Kaffe!! Jag är gravt koffeinberoende!

· Hur mycket pengar lägger du ner varje månad på att fika?
Vet inte riktigt.. Inte så mycket.. 100 kr max? Fikar väldigt mycket hemma dock.. :-)

Sb kaffe
Favvokaffet!!

Promenix i det vackra vädret!

Jag tog en längre promenad med Zelda idag.. Vi gick bortåt SSS-området, och förbi udden så att vi kom fram ungefär mitt emot Teleborgs slott. Det finns en sån bra stig som leder dit,  och där Zelda kan springa lös!
Kameran låg självklart i fickan, eftersom jag såg att solen sken.. :-)

Vass i sjön
Vassen speglade sig så vackert i vattnet.. Det ser ju nästan somrigt ut!
När vi kom fram till grillplatsen (som också är vår vändpunkt) så stannade vi till lite för att njuta av solen.. Som givetvis gick i moln nu..  :-l

Avslappnad Zelda??
Zelda ligger lagom avslappnat på bryggan. Hon vill inte alls posera, uta busa med ett vasstrå som låg på bryggan..

Njuter av vädret
Jag kunde faktiskt öppna upp jackan och ta av mig vantarna, det var riktigt skönt väder!

Stenar
Vatten är ett återkommande tema som jag gillar.. Stenar i vatten är också fint.. :-)

Det började blåsa lite på hemvägen, så jag fick knäppa till jackan igen.. Men det var en riktigt frisk och skön promenad! Till skillnad från igår! :-D Nu ska det bli gott med lite mat!!

Café de luxe..

Igår var jag på förfest hemma hos Coffe, med gänget från e-klassen.. Micke och Freddan dök också upp, så vi blev några fler som representerade c-klassen! ;-)
Efter en stunds tjötande, skrattande och några öl senaretog vi en taxi ner till stan och gick in på café de luxe.. Där var det något liveband som spelade.. Inte bra! Trots det dansade vi lite grann och fortsatte tjöta.. Det var väldigt trevligt!! Sen fick vi nog (hade ingen klocka på mig, så jag har ingen koll på tidsperspektivet!) och kände hur gott det skulle vara med en kebab.. Så vi drog till kebabstället på andra sidan gatan; ali baba's.. :-) Det satt inte fel alls med en kycklingtallrik! Sedan utbröt slagsmål bara några meter från där vi satt. Jag ville gärna ingripa, men fick ingen uppbackning.. (Fegisar! ;-) )Så jag struntade i det, och de "riktiga" poliserna fick ta hand om situationen istället. :-)
De andra tog en taxi för att åka på efterfest, men jag traskade hemåt.. Mycket trevlig kväll, med många skratt som vanligt.. Det är ett skönt gäng!

    
Några bilder från kvällen.. :-)

Vill också resa!!

Min kusin och hennes kille backpackar i Thailand i 2 månader.. Jag brukar gå in och läsa i deras resedagbok varje dag.. De är väldigt flitiga med att lägga ut bilder dessutom.. Och visst blir man bara sååå sugen!? Lite sol och bad istället för detta gråa regnrusk?

Vicky och milla i thailand

Jag tog mig friheten att snylta en bild av er.. Hoppas det går bra! ;-)

Ständig längtan..

Taizé är ett märkligt "fenomen" som påverkat mig djupt.. Mitt paradis på jorden.. Första gången vi åkte till denna lilla klosterby var när jag var 9(?) och i stort sett inte kunde någon engelska.. Trots detta påverkades jag av den underbara atmosfären och grät när vi skulle åka hem..

Som "vuxen" var jag 17 första gången jag återvände.. Sedan blev det en vana att tillbringa påsken i Taizé. Nu minns jag knappt när jag var där senast.. jag tror att det var 2 ½ år sedan!! Alltför länge!
Då jag inte är i Taizé har jag hela tiden en längtan som gör mer eller mindre ont.. (jag brukar säga att det suger i Taizétarmen.. ;-) )

Utanför Oyak

Utanför Oyak, sommaren 2004. Varmt som vanligt. Och som vanligt alldeles alldeles underbart!

Väntar på TGV

Staffan och Anders väntar på att TGV ska köra förbi.. Det är en lite smått otäck upplevelse!

Solros

Någon har roat sig med att göra mönster i en solros, på väg till bron över tågrälsen. Vackert!

Frukost i Taizé

Våren i Taizé 2004.. Dags för frukost, att döma av kopparna.. :-)

Åhh.. Jag MÅSTE åka dit snart igen!! Saknar det!! Jag får nog stilla min själ med lite Taizémusik idag.. :-)Mitt lilla lyckopiller!

Idag är det riktigt grått och trist.. Jag brukar alltid tycka att vädret är helt okej när man väl kommer ut, men så var det INTE idag..
Jag gick och pinades av blåsten och regnet.. Men det verkade inte bekomma Zelda alls! Hon rusade runt så fort hon kunde på det där fula sättet när benen sprätter åt alla håll.. Ha ha! OCh rätt vad det är så tvärvänder hon och kommer i full fart mot mig för att leka. Det är svårt att inte skratta när hon håller på så!

                                                  

Det är konstigt hur hon i stort sett ALLTID kan få en på bra humör.. :-) Det är nog sant som de säger att man lever längre och skrattar mer med hund! :-)


Personlighetstest!

SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Jaa.. Vet inte om det stämmer.. Vissa bitar kanske? You tell me! :-D

Testa själv:
http://www.zapera.com/survey/demo/personality/


Först Troja, sen självskydd.. Nu är jag slut!

Vi började dagen med den beryktade Troja-övningen.. Tyvärr var det lärarbrist så jag hann bara göra ett scenario.. Jag jobbade ihop med Micke och det kändes som om vi löste situationen på ett bra sätt.. Som vanligt fick jag kritik för att jag inte använde mina fulla röstresurser.. Jag har dock lite svårt att förstå varför man ska göra det om "gärningsmännen" ändå gör som man säger..?
Kameran var inte med på Troja, däremot fick jag med den till självskyddet..
Vi övade mycket vapenväxlingar, och de som var figuranter lade in mycket motstånd.. Kul, men svettigt (och även lite blodigt i mitt fall..)

Flygande matta?

Mattorna läggs ut i hallen, och jag fular mig.. ;-) Kolla in min handled. Den ser äcklig ut. Helt böjd! Jag kanske är gjord av gummi trots allt?

Dags att ge sig?

Jag är figurant och gör motstånd utifrån ett vanligt ledgrepp.. Jag stretade emot så mycket jag orkade och fick vad jag förtjänade.. Men kul var det! Här har jag nästan gett upp..

Sedan övade vi, som jag tidigare nämnt, vapenväxlingar..

Vapenväxling

Batongen kändes rätt i utgångsläget, men efter ett jag tvingats slå ett slag drog Ola plötsligt fram en kniv..

Kontroll på situationen

..då blev det helt plötsligt pistolen som gällde, och Ola gav sig.. :-)

Nu är jag helt färdig.. Ska bli skönt med en dusch, sen en kopp kaffe och kanske lite ryttarkaka som jag bakade igår.. ? ;-) 

No more mrs Federline..

Jaha.. Ännu en kändisskilsmässa nu alltså..
Britney och Kevin.. Kanske inte helt oväntat.. Och Britneys andra skilsmässa dessutom.. Nästan skrattretande..
Hon och Ross (karaktären från Vänner) kanske har några gemensamma intressen??
 
Federlines

Jag tycker riktigt synd om deras barn bara.. Stackars lille minstingen Sutton Pierce är ju bara 2 månader.. Och nu slåss föräldrarna om att få ensam vårdnad om honom och storebrorsan.. Tragiskt!
Jag undrar just hur statistiken ser ur över kändisförhållanden kontra "vanliga dödliga" människors förhållanden.. Jag tycker det känns som att de allra flesta "Hollywood-äktenskap" kraschar..  Och de flesta verkar bli riktigt osams med.. Ytterligare ett bevis på att pengar inte gör människan lyckligare kanske?

2 veckor idag..

..tills jag får träffa min söta au-pairfamilj igen!!
Det känns helt sjukt.. När jag åkte därifrån var Michelle 5 och Piero 3.. Nu är hon 9 och han 7!! Hjälp! De har ju nästan blivit vuxna ju! Nästan..

Au-pairfamiljen

Hela familjen samlad, på Disney World (Animal Kingdom) i Orlando.. :-) Mycket trevligt att åka til Florida.. Skulle gärna åka tillbaka dit.. Det får bli när jag blivit rik och berömd.. ;-)

Jag och Piero

Jag och Piero.. Det är tur att jag har fått fotokalendrar med kort på barnen i julklapp varje år.. Så att man kan följa deras utveckling lite grann iallafall.. Piero är säkert jättestor nu! Och kan skriva och allt. Konstigt!

Jag och Michelle

Michelle.. Så underbart söt.. Piero med för den delen..
Uaahh.. Det känns faktiskt lite nervöst att träffa dem igen.. Jag känner mig inte nervös inför att träffa föräldrarna men barnen.. !! Från att ha sett varandra varje dag i ett år till att inte ha setts på... 3 år !! Roligt ska det bli iallafall.. Resans absoluta höjdpunkt? Inte omöjligt, nej. :-D

Återigen en fotopromenad..

Det är riktigt roligt att vara ute och fotografera tycker jag.. Bra uppfinning det där med digiitalkameran.. Då kan man leka massor med kameran, och sen slänga alla bilder man inte vill ha!

Att vädret idag var kanon gör ju bara saken roligare..

Bär och vatten

Röda bär vid vattnet.. Rönnbär? Vet faktiskt inte, men jag tror att det är något annat..

Zelda vid livräddare

Sen lekte jag lite med inställningarna igen, och Zelda fick vara modell.. :-) Det kanske inte var hennes roligaste ögonblick på promenaden, men men.. Hon får allt vara snäll och ställa upp! ;-)

Jag tycker riktigt synd om hunden som bor mitt emot oss. De är nyinflyttade, och jag tror att hunden är ensam större delen av dagarna för den ylar och skäller hela tiden!! Stackars lilla krabat! Ska man göra ägaren uppmärksam på det? Tips mottages tacksamt..

Nya musikfrågor.. :-)

Jag hittade en  ny musiklek, som förvisso påminner extremt mycket om den förra.. Men nu är det artisterna som räknas.. Och det är på svenska dessutom.. Here we go..

 REGLER
1. Ställ in din musikspelare på random
2. Besvara varje fråga med den aktuella artisten
3. Efter varje ny fråga, byt låt (och förhoppningsvis artist)
4. Svara även om svaret inte stämmer överens med verkligheten.
5. FUSKA INTE!1. Vem är mest lik dig?  The Latin Kings.. (Yeah right.. Dogge då eller.. Hemskt lik mig, ja)

2. Vem är mest lik din mamma? Backstreet Boys.. Ehh.. Vem av dem?

3. Vem är mest lik din pappa?
Spice Girls.. Ha ha hade känts mer rätt om mamma och pappa hade bytt svar!

4. Du vore ett perfekt par med - Silverchair.. Nog för att Daniel Johns inte är särskilt ful, men jag trivs rätt bra med min Joel..

5. Du skulle lätt bli bästis med - Radiohead.. Om de hade stått ut med mig så..

6. Ni skulle avsky varandra, du och - Jennifer Lopez, ja det kan jag faktist förstå.

7. Du drömmer om att träffa - Fergie, ja hon är cool!

8. Du har vilda fantasier om - U2.. Ja jag är ju hemligt kär i Bono.. Så varför inte?

9. När du träffar dina vänner så brukar ni prata om -
Xavier Naidoo.. Ja nästan jämt.. Eller? ;-)

10. Vem har världens vackraste röst? Madness.. Ja eller hur!?! Eeeh...

11. Vems röst vill du ha?  The sounds.. Ja, jag hade väl inte haft nåt emot Majas röst.. :-)

12. Om du var tvungen att ha en röst i huvudet för resten av ditt liv, så skulle det vara denna persons/dessa personers röst/röster - Nena.. Tja.. Varför inte?

13. Du tror att du är släkt med - Scissor sisters. Japp, hela bunten antagligen.. ;-)

14. Du skulle vilja ha följande artist/band som spelade på din nästa födelsedag - Kent. JA TACK!

15. Du dansar bäst när du hör denna person/dessa personer -
Taking back sunday. Dansar och dansar.. Rusar runt i lägenheten och spelar luftgitarr möjligtvis, he he.. :-D

Jag försöker att hitta fler roliga såna här frågor, men det är inte helt lätt... Well well, nu ska jag ge mig iväg till Willys och shoppa lite.. :-) C ya!


Tjejsnack v.45

Här kommer veckans frågor:
Temat är Halloween/Alla Helgona

· Har du varit på någon Halloweenfest i år?
Nej, det har jag inte.

· Ditt bästa tips för en lyckad Halloweenfest?
Att alla klär ut sig till max, och att alla är "in the mood" och kan släppa loss.
 
· Det bästa du  klätt ut dig till?
Bästa och bästa.. Jag har nog aldrig satt en 10-poängare.. :-s Men det var en succé när jag fyllde 21 och fick en getingutstyrsel av mina kompisar som jag skulle ha på mig hela kvällen.. Har nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet (och blivit så uppraggad) som då, ha ha!

· Har du sett ett spöke någon gång?
Nej, inget riktigt.. Men mina bröder klädde ut sig med hjälp av lakan när jag var liten och skrämde upp mig rejält. Det har satt sina spår.. :-/

· Har du besökt någon grav i helgen?
Jag stod utanför kyrkogården här på Sigfridsområdet och ägnade mina döda släktingar en tanke.

Bush or chimp?

Jag hittade av en slump en hemsida som jag tyckte var väldigt rolig...
http://www.bushorchimp.com/
En jämförelse mellan mr Bush och olika schimpanser.. Jag tog bara med två exempel..  Men man kan allt se en viss likhet, ha ha!!

Bush or chimp?

B or ch?

Kolla själva, det fanns hur många exempel som helst.. Och okej, en del var bara löjliga.. Men icke desto mindre roliga!! :-D

Countrydreams..

Jag drömde så roligt inatt.. :-D Jag drömde att vi hade besök på skolan...av Keith Urban! Ha ha.. Vet inte riktigt varför han var där eller vad han skulle prata om.. Men han var gästföreläsare iallafall.. På polisutbildningen!! Självklart passade jag på att prata (läs fjäska) med honom i pausen..

Så när jag vaknade så hade jag en konstig känsla eftersom jag inte riktigt kunde avgöra just då om det hade hänt eller inte.. Min andra känsla på morgonen var en längtan efter countrymusik!

Keith Urban

Så idag blir det Keith Urban för hela slanten.. Iallafall ett tag nu.. :-)
(Det är väldigt märkligt, jag har hela mitt liv haft svårt för countrymusik.. Men jag gillar Keith Urban och Dixie Chicks.. Hmmm..)

Lördag hela veckan?

Ja så känns det nästan.. Den här dagen har hållt på i en halv evighet!
Idag har jag nog haft segaste lördagen på LÄÄÄÄNGE! Jag satt (i och för sig extremt ineffektivt) med mitt PM i stort sett hela dagen.. Och nu i kväll har jag varit för trött för att göra något konstruktivt så jag har suttit och glott på film på tv.. Nån rulle med Steve Martin, som faktiskt fick mig att fnissa till några gånger..
Jag poppade lite popcorn, vilket bidrog till att det kom en stor boxer och satte sig tätt intill mig i soffan och tittade på mig med hundögon och bekymrad panna..

En hund som gillar popcorn, ha ha! Men hon gillade inte själva poppningsproceduren.. Då satt hon och tittade på micron och morrade.. :-)

Hon ville till och med smaka på ölen som jag drack.. Tiggigare hund får man leta efter!! Men det var ändå skönt att ha lite sällskap ikväll.. Nu kan jag ju skylla på att jag pratar med hunden, och inte med mig själv.. ;-)Snälla matte, bara några popcorn..

Det är så typiskt.. När man för en gång tänker bjuda hem lite folk, så är det ingen som kan.. Och Joel är iväg med jobbarkompisar.. Och till råga på allt finns det inte ens nåt sällskap varken på msn eller icq.. Ödets ironi?
Oh well, sånt är väl livet.. Det får bli någon annan gång.. Inom 2 månader.. För sen är detta livet över, och "allvaret" börjar.. Vilket i och för sig ska bli väldigt roligt.. Men det kommer allt att kännas konstigt att lämna stundentlivet bakom sig.. Vi får väl se vem som gråter på examen.. :-)  

Nej, nu ska jag nog ut en sista sväng med miss Popcornlover.. Sen blir det sängen för min del..

Arriverdeci!Dum som en gås?

Säkert har du många gånger sett gässen på väg söderut i V-formation. Men visste du hur oerhört klokt det är av gässen att flyga på detta sätt?

Genom att flyga i V-formation kan flocken flyga 71% effektivare än om varje fågel skulle flyga för sig själv.

Varje gås som flaxar med vingarna , underlättar för bakomvarande fågel genom att skapa uppåtvindar. Om en gås faller ur formationen, återtar den sin plats så fort som möjligt för att kunna dra nytta av lyftkraften från framförvarande gås.
När ledargåsen blir trött, flyttar den bakåt i formationen och en annan gås tar tätplatsen.

Gässen längre bak i formationen skriker för att heja på de främsta att hålla farten.

När en gås blir skadad och inte kan flyga med längre, lämnar två andra gäss formationen för att hjälpa och skydda den skadade gåsen. De stannar tills gåsen antingen kan flyga igen eller har dött.


Gås

Dum som en gås? Ja, gärna!

Köldgrader!!!

Idag var jag dum nog att gå ut med Zelda (på morgonen) utan att titta ut först! Det var ju iskallt! Snö och blåst! Jag tog inga vantar, så jag höll på att förfrysa händerna! Snacka om skillnad! förra torsdagen var det 21 grader varmt (i Strasbourg visserligen), och nu är man i Sverige och måste ha både mössa och vantar!

Kallt!!

Såhär mycket var jag tvungen att ha på mig för att behålla värmen! Känns som om man är i Sibirien ju! Men det var faktiskt skönt att komma ut.. Promenaden vid lunch var nog en av de mest uppfriskande någonsin! Jag var alldeles purpurfärgad i ansiktet av kölden och blåsten när jag kom in.. Men det var skönt! Och jag kände mig levande och frisk! :-) Och nu när snön är här så längtar jag tills det blir legitimerat att äta lussekatter och dricka glögg.. Mmmm!!!