Ännu mer från mig..

Jag kan visst inte slita mig idag! HIttade en rolig grej på en annan blogg.. En sorts musiklek.. Såhär går det till;


Put your music player on shuffle.
Press forward for each question.
Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

Och här kommer mina svar!

Will it be ok?
Hey mama

How are you feeling today?
One thing

How does your fiends see you?
In God's country

Will you get married?
Bang bang

What is your best friend's theme song?
Just want you to know

What is the story of your life?
Thank you, stars

What was high school like?
Story of a lonely guy

How can you get ahead in life?
Surfin' USA

What is the best thing about your friends?
Don't lie

What is tonight going to be like?
Story of a girl

What is in the store for the reminder of this weekend?
Foxtrot Uniform Charlie Kilo

What song describes you?
Advertising space

To describe your grandparents?
I believe in a thing called love

How is your life going?
Original of the species

What song will they play at your funeral?
Let me entertain you (!) *SKRATT*

How does the world see you?
It's not unusual

Will you have a happy life?
Beauty queen

What does your friends really think of you?
Sweet Jackie

Do people secretly lust after you?
Dream a little dream of me

How can I make myself happy?
No surprises

What should you do with your life?
Bed of roses
 
Will you ever have children?
Sorry (Ehh, okej.. Mystisk slump..)

Okej, vissa saker var lite komiska/mystiska.. Men jag fuskade liiite.. Jag bläddrade vidare om: det kom en svensk låt, om det var ett soundtrack eller om det var en låt av samma artist som frågan innan.. Men annars är det ärligt.. Sista frågan där kändes lite hemsk.. Men vi får väl se inom sin tid!


Tjejsnack v. 44

Jag missade tyvärr mitt tjejsnack förra veckan eftersom jag var iväg.. Då handlade det dessutom om resor!! Men men, jag kommer igen med nya tag denna veckan; nu är temat datorer och internet..


Vilken sajt besökte du senast? 
Yahoo.se, tråkigt nog.

Vilken sajt besöker du oftast?
Ja, det finns några jag varierar mellan.. Mina bloggar, andras bloggar, Vicky och Millas resedagbok samt aftonbladet. Vovve är jag ganska ofta på också.. :-)

Vad har du för dator?
Tjaa, nån HP.. Minns ej vilken modell..

Vilken text kommer upp om du trycker ctrl + v?
Då kommer dessa frågor, eftersom jag kopierade dem från mailet..

5 saker du googlat på nyligen?
Strasbourg, Anthony Thuillier, forex, väderprognos, Starbucks..

Roligare än så blir det inte.. :-> Mina datavanor är nog ganska tråkiga! Ja, synd att jag missade restemat.. Där har jag mer roligt att berätta! Ja ja, vi får se vad det blir för tema nästa vecka..


Världens minsta pistol!

Idag hade vi föreläsning om vapenkännedom.. Intressant och kul att få titta, känna och testa på grejerna! :-D
Kunde inte låta bli att fota mig med en del av sakerna, men det känns lite moraliskt illa att lägga ut de bilderna på bloggen.. ;-) Dock tycker jag att bilden på "världens minsta pistol" enbart var komisk.. :-)

Världens minsta pistol!
Lara Croft's nya vapen..

Den går alltså att skjuta med! Skrämmande!

Nu kallar Zelda på mig.. Dags för promenad i rusket! Ciao!

Studieresan till Strasbourg

Nu är jag alltså tillbaks i Sverige efter resan till Strasbourg. Den var way mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig... Och jag umgicks inte alls med de jag hade trott att jag skulle umgås med.. Men de jag umgicks med var sjukt roliga! :-D

Vår resa ner tog 7 timmar längre än förväntat pga av Michelinguiden som guidade oss helt fel och massor med Stau på Autobahn.. Första natten tillbringade vi i Colmar, mycket mysig stad.. Dagen efter åkte vi upp i bergen och tog en liten picknick..

Lunch i bergen

Inte så dum utsikt för en picknick va? :-)

Vi fortsatte sedan längs route-du-vin mot Strasbourg.. Stannade till i en liten mysig by som jag inte minns vad den hette..

Myshus

Mysigt värre!! Och fortfarande så grönt!

Resan gick vidare till Strasbourg där Josh och James redan var på plats utanför vårt F1 hotell.. Det var riktigt, riktigt kul att se dem igen.. Som vanligt gaddade jag och Josh ihop oss mot stackars James.. :-) Just like in the old days!  James hade med sig en "födelsedagspresent" = Feldschlösschen! Mmmm!

James o Josh

På väg hem från restaurangen.. :-)

Sen lämnade Josh och James orten och jag tog mina feldschlösschen och gick till Koffe och Andreas rum, där Karoline (Kalle) och Emil var.. Vi delade broderligt på dem.. Så det blev ganska sent den kvällen med.. :-)


Utanför Europarådet

Nästa dag hade vi studiebesök på Europarådet och europadomstolen.. Väldigt intressant faktiskt, särskilt när vi pratade med den svenska domaren!
Vi hade lång lunch, och strövade då omkring i staden.. Vi träffade på en obehaglig typ och var lite rädda för att få en stilett i magen.. :-D Och såg massor med storkar, men klappade tyvärr inga.. (Interna "skämt")

Lunch i s-b

Sol och 21 grader varmt när vi intar vår lunch.. Längst till höger (ej i bild) satt den mycket dryge franske killen.. Satt så nära som möjligt och snackade skit om oss. Kul?

Positivmannen

En söt man som stod utanför Strasbourgs Notre Dame och spelade positiv.. :-)

Fint hus!

Annat fint hus i Strasbourg.. Det var en allmänt vacker stad! Skulle gärna åka dit igen!

Bläääh!

Kvällen avslutades på en lokal pub där vi flummade ut något..

Häxhatt

Den där häxhatten var väldigt populär! :-D Och mustach av "spindelväv" är ju en gammal klassiker från tiden i Basel.. :-)

Resan hemåt gick fort! Vi klarade av den ca 7 timmar snabbare än nervägen trots 3 olyckor i vårt körfält på autobahn.. Det var som sagt en väldigt kul resa, det känns som om jag skrattade nästan hela tiden! Och snart är det dags för Basel.. Weee! :-D

Var bara tvungen..

..att stjäla denna underbara bild från en annan blogg! Så underbar! Och så sann! :-D Precis vad jag anser
om mr. Bush!

Mr. Bush

På återseende nästa vecka! :-)

Studieresa

Ikväll är det alltså dags för den första av mina inbokade resor; studieresa till Strasbourg. Vi kommer dock att sova första natten i Colmar. Det ska faktiskt bli riktigt roligt, jag bli mer och mer sugen på att åka! Hur som haver kommer jag inte tillbaks till Sverige förrän på lördag, och då är det direkt dags att åka vidare till Jönköping och LG's 60-årskalas. Så nästa gång jag bloggar blir nog inte förrän på söndag eller måndag. Men då har jag förhoppningsvis lite trevliga foton att lägga ut med.. Det har varit lite dåligt med det på sistone!

Nu börjar klockan närma sig kaffedags - SEN är det dags att ta itu med dagens sysslor!

So long, mates! :-)

Äntligen börjar det hända lite..

..med min kondition/form! Från att ha sprungit ca 10 km i veckan har jag denna vecka sprungit 26 km. :-) Idag var jag och Zelda ute och sprang 12 km i regnet. Det kändes i låren att musklerna inte riktigt finns där än.. Men flåset hänger med iallafall.. Alltid något att glädjas över. Äntligen börjar jag komma upp i den form jag hade under mina "glansdagar"..
Men mycket träning kvarstår förstås om jag nu ska springa marathon i vår.. Huu..

För tredje gången blev det Nike Air Pegasus när jag skulle köpa nya löparskor i somras.

Nike Air Pegasus


Jag tycker att de funkar jättebra för mig. Mycket löpkänsla och mycket dämpning. Sen tyckte jag att det var lite roligt att det var rosa på dem denna gången.. :-)

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen.. Det tycker jag att jag förtjänar! :-) So long!

Tjejsnack

Efter att ha suttit och surfat lite hittar jag till "tjejsnack" (http://tjejsnack.missbeccis.se/) där man ska svara på frågor på sin hemsida/blogg varje vecka.. Kul idé tyckte jag, så nu är jag medlem.. :-)
Denna vecka handlar frågorna om böcker.. Så here we go:

· Gillar du att läsa böcker?
Ja, det gör jag. Jag är en periodläsare, ibland läser jag mycket och ibland knappt någonting.

· Hur många böcker läser du per år?
Väldigt olika.. Mellan 10 och 50?

· Vad för sorts böcker läser du helst?
Hmm.. Svårt.. Jag gillar många olika kategorier. Men jag måste nog medge att jag är rätt såld på "tjejböcker" i den stilen som Marian Keyes, Jackie Collins och Jane Green skriver. Feel-good-böcker som jag slukar som en god chokladbit! :-)
 
· Favoritförfattare?
Flera; bland annat Tolkien, Marian Keyes, Erlend Loe och James Herriot.

· Bästa boken du läst?
Om jag bara får välja en så blir det nog Sagan om Ringen-trilogin. Men jag tror inte att jag har skrattat så mycket åt någon bok som åt Erlend Loe's "Expedition L". Den är helt sjuk! Men SÅ rolig!

Joy joy joy!

Så var det då klart att Staffan också ska flytta till Torsby och börja jobba där! Ha ha! Komiskt! Den lilla "hålan" kommer att invaderas av tre småländska syskon.. He he. Jag tror det kommer bli jättebra! Extra kul nu med båda brorsorna där uppe!

Idag har det varit folk och tittat på vår nuvarande lägenhet.. Och jag väntar på att fler ska komma.. Jag kände mig tvungen att städa lite innan de kom.. Inte för att jag tjänar något på om lägenheten hyrs ut, men men.. Jag vill ju inte att de ska äcklas av smutsen och hundhåren.. ;-)

På måndag är det dags att åka till Strasbourg.. Och resan känns mycket mycket roligare nu, sedan James och Josh bestämt sig för att komma upp och hälsa på mig på onsdag! Gaaah! Har inte träffat dem på snart ett år! Det ska bli riktigt kul att träffa "chickenlegs" och "the sloth" igen.. Ha ha!

Nej nu får jag ta en promenad med Zelda. Och hoppas på att det inte kommer någon som vill titta på lägenheten under tiden!
So long!

Dagens låt: Keith Urban - Nobody drinks alone (Vet inte vad det är med låten som jag gillar, kanske texten som är lite speciell.. Mysig är den iallafall! Typisk country: melankolisk, sorglig.. :-D )

EFIT 17 Oktober

Usch säger jag bara.. Så slarvig jag var igår! Jag missade flera timmar när jag var i skolan.. (Kändes lite dumt att dra fram kameran under föreläsningen, så jag skippade det..) DESSUTOM glömde jag bort mig nån timme på kvällen med.. Men, men.. Inte så mycket att göra åt! Här kommer de bilder jag faktiskt tog!

Morgonbus

07.30 Zelda är för en gångs skull morgonpigg och leker med "smättbollen" under bordet medan Joel äter frukost.

Löptur

08.30 Jag och Zelda ska precis ge oss ut på en kort löptur. Vi sprang ca 5 km och jag kände mig inte riktigt i form.. 

Frukost!

09.30 Jag njuter av en välförtjänt frukost; havregrynsgröt med blåbär till.. :-)

Sedan var jag i skolan mellan 10 och 12..

Lunchdags

12.30 Sedvanlig lunch till McGyver på tv. Synd bara att jag aldrig hinner se slutet.. ;-)

Sedan var det dags för föreläsningar igen mellan kl 13 och ca 15.30..

Dags att cykla hem

Ca kl 15.30 Dags att cykla hemåt!

Inkallning med Zelda

16.30 Promenad och lydnadsträning med Zelda. Här tränar vi inkallning.. :-) Svårt att fånga hennes rörelser på bild! 

Surfar lite..

17.30 Jag sitter och slösurfar lite.. Kollar om någon kommenterat mina bloggar bland annat.. :-)

Eftermiddagsfika

18.30 Kaffedags.. Zelda tycker att hon får för lite uppmärksamhet och försöker få Joel till att kampa med henne...

Mys med tända ljus

20.30 Mysigt med tända ljus och ljuv musik.. :-) Skönt att stänga av teven emellanåt också!

Joel dammsuger

22.00 Joel dammsuger upp Zeldas avklippta klor.

Seinfeld

Ca 23.00 Seinfeld på teve... Och därmed även dagens sista bild.. :-)

Ska försöka prestera lite bättre nästa gång!Utflykt till Visingsö

Staffan var på besök i helgen, och i lördags efter att Joel jobbat, och jag varit funktionär på Växjö Marathon, så åkte vi allihop till Jönköping.. Där hade vi det trevligt på kvällen och umgicks med mamma och pappa. På söndagen gjorde vi sedan en utflykt allihop till Visingsö. Vädret var inte det bästa, men det var åtminstone uppehåll, så man ska väl inte klaga.. :-)
När vi kom fram till Visingsö var vi väldigt kaffesugna allihop (inte så ovanligt kanske),så vi började med en fika utanför Visingsö Örtagård.

Fika på visingsö

Jag var den ende som fått med mig sittunderlag, så jag satt medan de andra valde att stå. Zelda for som en projektil runt oss med sin favoritleksak: "smättbollen"..

När vi fikat färdigt gick vi en promenad runt kyrkan, och sedan ner till ruinen.

Höstfärger

På väg till ruinen såg vi dessa häftiga färger på träden i Örtagården! Det ser nästan konstgjort ut, men så såg det faktiskt ut!

Gänget vid ruinen

Pappa var otålig och gick så fort kameran lät.. Det var bara det att då var det zoomen som ställt in sig, inte bilden som var klar.. :-D

Vi fortsatte vår utflykt ner till öns södra sida, och borgen där.. Tydligen Sveriges första konungaborg.. :-)

Jag o Zelda vid borgen

Jag och Zelda. Hon var tvungen att gå periodvis i koppel, eftersom det faktiskt var en del andra turister där.

Sedan fortsatte färden till öns norra sida, för att sedan vända åter. Vi stannade och åt på "Hjorten" i Gränna, och gick (självklart) även in i en polkagrisaffär och bunkrade upp lite innan vi åkte hem.

Mycket trevlig utflykt! :-) Tack så mycket mor och far! ;-)

Växjö Marathon

I Lördags var jag funktionär på Växjö Marathon.. Jag är ju med i Växjö löparklubb, och det var de som anordnade tävlingen.. Jag jobbade på varvräkningen (man springer ju 8 varv runt Växjösjön..) Det var faktiskt riktigt kul! Och tiden gick fort!!

Växjö maran

Här har starten precis gått.. Ledarna såg ut att springa oförskämt lätt hela tiden.. (Vinnaren sprang på 2.36..) Det var inte utan att man var lite sugen på att springa själv! Särskilt innan starten hade gått och jag gick omkring bland alla adrenalinhöga löpare som luktade liniment.. :-D

Rosa pantern

Självklart var Rosa Pantern på plats och sprang.. Jag har stött på honom på en hel del tävlingar nu.. Och flinar lika mycket varje gång! Ha ha.. :-D

Jag tänkte att jag ska träna som om jag ska springa Stockholm Marathon, så får jag se vad som händer sen.. :-)


Ny hemsida!

Äntligen har jag nu skaffat en hemsida med.. Men den är lite mer informativ, och med lite mer fokus på Zelda.. Än så länge.. Jag har mycket kvar med den.. Hur som haver kommer jag givetvis fortsätta att ordbajsa på bloggen.. Det får bli här jag lägger ut massa onödiga bilder och skriver av mig lite.. Så får hemsidan bli lite mer långvarig liksom.. Nyfikna? Kolla då in http://www.freewebs.com/boxerdalenslookatme :-)

Dement..

He he.. Jag är dement.. Trodde att jag hade missat EFIT-dagen.. Men den är ju den 17:e.. OCh det var visst bara den 11:e idag.. Kul att man har så bra koll.. :-D


Jag har sagt det förr..

..och jag måste säga det igen: hösten är nåt så fantastiskt vacker!! På väg ner till marknaden stötte jag och Zelda på det här UNDERBART vackra trädet! Alldeles knallrött!

Vackert träd!


På marknaden var det faktiskt ingen hit att ha med Zelda. Hon drog nåt så grymt mycket i kopplet och det spelade ingen som helst roll vad jag gjorde.. Inte blev det bättre för att några glada pensionärer klappade henne heller.. Nej, då skulle hon hälsa på alla efter det; gammal som ung! Det var nästan omöjligt för mig att stanna och titta på något, men efter mycket om och men lyckades jag handla lite grann ändå.. Men jag var helt genomsvett när vi gick därifrån! Huu..

Måste klaga lite på Prison Break, om det nu är någon mer som följer det.. Ska serien aldrig ta slut eller? Jag trodde det var sista avsnittet för några veckor sedan.. Och i måndags trodde jag definitivt att det var sista avsnittet eftersom det var dubbelavsnitt.. Men icke.. Suck! Det börjar kännas som filmen A.I.. Man bara vill att det ska sluta!

Storstädning!

Idag har jag städat, plockat undan och gjort om i lägenheten hela dagen! Jag började med att flytta om några bokhyllor i "arbetsrummet".. Sedan dammsög jag, dammtorkade, skakade mattor och våttorkade hela lägenheten. När allt är klart hör jag ett riktigt brak från sovrummet. Då har Zelda lyckats välta en kruka så att det är lerskärvor och jord över hela golvet. Kul?? Dessutom var hon livrädd och vägrade att gå in i sovrummet.. Hmmm..
Joel har klagat på att arbetsrummet bara blir fulare och fulare.. (Jag har flyttat ut massor med fina saker därifrån, ut till vardagsrummet..) Så jag drog på mig spenderarbyxorna och åkte till City Gross och köpte lite saker.. Bland annat en matta och en ljuslykta till arbetsrummet..

"nya rummet"

Nu ser det inte SÅ hemskt ut längre va? :-)

ljuslykta

Ljuslyktan.. Jag ÄLSKAR levande ljus.. Man kan aldrig ha för många.. :-)
Jag kan lika gärna lägga ut bilder på resten av lägenheten också, nu när det är välstädat och fint! :-)

vardagsrum

Här är vardagsrummet, sett från hallen..

vrum från balkongen

..och vardagsrummet utifrån balkongen.

sovrum
 
Och sist men inte minst sovrummet! Som för övrigt blev väldigt flickigt efter att jag lade in den rosa mattan och Zeldas rosa fäll.. :-) Lagom snyggt till de röda gardinerna med.. Men men.. :-) Vad SKÖNT det ska bli att flytta till dubbelt så stort!! Längtar!!!!

Tentafest!

Igår hade vi tentan i kursen "våld i nära relation".. Den kändes faktiskt ganska lätt! Så det innebär väl att det gick dåligt.. Brukar vara tvärtemot vad jag känner..
På kvällen hade Malin och Tessan tentafest.. Jag, Jenny och Johanna började hemma hos Johanna för att göra oss iordning..

Hos Johanna

Här är vi samlade i Johannas soffa..
Jenny skulle ta ett spontant kort på mig och henne..

Nere i hörnet

..men bättre fotografer har man kanske träffat på.. ;-) Mycket tak och lite människor! Jenny kom ju knappt med själv!

gruppbild

Hemma hos Tessan och Malin.. Som vanligt åker tungan ut när jag är med på kort.. :-D Ehhhmmm...
Vi hade också väldigt roligt åt att ta "skakbilder" på varandra.. Man ska alltså slappna av i ansiktet och skaka snabbt på huvudet, och då ska någon ta kort.. Man ser inte klok ut!! Av hänsyn till alla inblandade tänker jag dock inte publicera några... ;-) Inte på mig själv heller.. :-D
Soffpotatis!

Eftersom jag har tenta imorgon så går hela dagen idag åt till att plugga.. När jag hade suttit vid datorn och skrivit ett par timmar och gick för att sträcka på benen så satt Zelda i soffan på detta fula sätt och såg förvånad ut.. :-D Den hunden kan konsten att sitta FULT! He he..

Soffpotatis!

Nu har hon gnytt och varit otålig ett tag.. Och mina anteckningar är färdigutskrivna.. Så nu får vi väl ge oss ut på en promenad i höstrusket och regnet.. Brrr....


Weeeeee!

Jag klarade kompetensprovet!! :-D Och dessutom gick det görbra på hundkursen.. Lyckad dag!! :-)

Frisyrtest på nätet..

Jag har ju varit lite sugen på att klippa mig, och då kanske klippe lugg.. Men efter att ha gjort frisyrtest på internet så kom jag fram till att lugg ska jag nog inte ha..
för såhär vill jag inte se ut!!

Ny frisyr?

Ganska kul sida annars, om man vill testa hur man ser ut i olika frisyrer och smink..

http://www.lauramagasin.se/Sites/Laura/Default____1498.aspx?domainredirect=true
Klicka på "bli ny på nätet". :-D

Fortfarande grönt!

Dammen
 
Denna bild tog jag idag på morgonpromenaden! Jag kan inte förstå att det fortfarande är så grönt i naturen! Det är ju ändå 5 Oktober nu! I värmland var det faktiskt "gulare"..

Usch, bara 4 timmar kvar till kompetensprovet.. huuuuuu!!!!

Min personlighet via min grisbild

Såhär blev min bild.. (Ja jag vet, inte särskilt snygg, men det är ju apsvårt att rita med datormusen! ) Och utlåtandet följer nedanför..
min gris

You drew the pig:

Toward the middle, you are a realist.

Facing front, you are direct, enjoy playing devil's advocate and neither fear nor avoid discussions.

With few details
, you are emotional and naive, they care little for details and are a risk-taker.

With 4 legs showing, they are secure, stubborn, and stick to their ideals.

The size of the ears indicates how good a listener you are.
The bigger the better. You drew medium sized ears, you are a good listener

The length of the tail indicates the quality of your sex life.
And again more is better! You drew medium sized tail

Testa själv:
http://drawapig.desktopcreatures.com/drawapig.asp?ok=1&f=

Dagarna innan en tenta..

..är det i allmänhet ganska tråkigt tycker jag. Man får dåligt samvete om man gör nåt annat än att plugga! Men avbrott måste ändå ske för vissa saker.. Fika, mat, promenad med hunden..

Vila med vovvis

..eller middagsvila med Zelda.. :-) 20 minuter efter maten är välbehövligt och bara SÅÅÅ mysigt!
Men nu får jag se till att plugga lite till! Det är ju "Bonde söker fru" ikväll!!! :-D


Äntligen är bostaden fixad!!

Och vilken bostad dessutom!! En fyra på 118 kvm! Inte illa! På landet! Så nu ska vi flytta från stan ut på landet och bo bland kor, hästar och får! Jag tycker det ska bli kanon! Jag har alltid velat bo på landet, så det ska bli spännande att testa på nu hur det verkligen är!

Framsidan

Här är själva hyreshuset.. Med brorsorna framför. Vi ska bo på nedervåningen, till vänster.

Stort vardagsrum

Härligt med stort vardagsrum! Braskamin fanns det också i vardagsrummet.. Kanske inte precis de färgerna på tapet som vi hade velat ha, men trivs vi bra så får vi väl ändra på tapeterna såsmåningom!

Utsikt från uteplatsen

Till lägenheten hörde också en uteplats som hade denna underbara utsikt! Det kan också nämnas att vi har tillgång till badplats, får låna båt (till fiske :-D), grillplats nere vid sjön och att vi får stycka av mark och använda som beteshage till Onyx. :-) Sen fanns det ju massor av ytor som vovvis kan springa omkring på! Så hon lär trivas!!
 
Än så länge verkar det vara väldigt bra, hoppas att vi trivs lika bra när vi väl flyttar dit!
Alla kära vänner och släktingar: välkomna att hälsa på fr.o.m Januari!