Tidsfördriv..

Jag satt och surfade lite och hittade till blockets Idol-tävling.. Jag försökte mig på spelet flera gånger med olika låtar, men det var ju skitsvårt!! Bästa resultat blev något på 16000. Kan inte förstå de som fått över 60000 poäng!! Testa själva.. http://idol.blocket.se/  Jag är så frustrerad över hur dåligt det gick att jag inte vill spela det mer!

Ser fram emot:  Bonde söker fru som startar 4:e Oktober.. Vilka mysiga bönder!! Jag bara sitter och ler!

Lektion i bilkörning

Igår hade vi en av terminens tre billektioner. Det var en repetition som började med att vi repeterade hur man kastar ut spikmattor. Sedan gav vi oss iväg ut på vägarna mot Tingsryd. Vi övade "fordons plats på väg" vid brådskande fall samt omkörningar. Det märktes att det var ett tag sen vi hade fordonslektion senast.

I Tingsryd gjorde vi ett sedvanligt stopp på Börjes och fikade. Alltid lika trevligt!

Fika på Börjes

Kaffe, juice och vaniljbulle = 14 kr!! Inte så konstigt kanske, när kaffet kostar 1,50! Mycket bra priser för studenter! (Och alla andra med givetvis..)

Jenny och jag

Jenny och jag på parkeringen i Tingsryd. Jag försökte göra mig lika lång som Jenny.. :-)

Helt otroligt vad fort terminen går! Om 4 månader är jag ute och jobbar!! Det känns ganska konstigt.. Men roligt!

Idag är tanken att  jag ska sitta och plugga. Tenta nästa lördag!
Sedan väntar jag ivrigt på bilderna från lägenheten som Andreas ska åka och titta på åt oss. 118 kvm, uteplats med  sjöutsikt.. Låter inte så dumt va? :-D

Ett steg närmre!

Biljett

Idag fick jag biljetten på posten! GÖTT!! :-) Då känns det genast lite närmre.. Även om det är 2 månader till avresan.

Vilket väder det har varit idag! Jag hade kjol, t-shirt och flip-flops på föreläsningen idag. Sen hade vi 4 timmars skytte utomhus, och då skulle vi under de första 2 timmarna skjuta med jackan på oss. Jag höll på att dö av värmeslag!! En sån befrielse att få ta av jackan sen!
Zelda fick vara med i bilen, så hon borde vara något mer skottvan nu.

Nu ska det bli skönt att bara sätta sig ner med en (eller kanske två) kopp(ar) kaffe! :-)


Ashlee Simpson..

Nu kommer den lite mer skvallriga sidan av Becka fram.. Men efter att ha tittat lite i skvallerblaskor så konstaterar jag att Ashlee Simpson ser betydligt annorlunda ut nu mot förr.. Inte bara hårfärgen är ändrad, även hela stilen.. Avundsjuk på stora syster kanske? För er som inte vet vem det är eller hur hon ändrat sig kommer hon här på bild:

Ashlee 1

Ashlee före...

Ashlee 2

..och Ashlee efter!

Jag kan inte se att det är samma människa.. Ser ut som nån Pamela Andersson-kopia ju!
Suck alltså! Detta Hollywood med sina ideal! Snart ser alla kändisar likadana ut! Vad roligt!

Basel - Here I come!

Nu är biljetten bokad och betald! 22:e November kommer jag! :-D

Inte helt ute och cyklar..

Efter att ha provat "my celebrity look-alikes" ett flertal gånger med olika foton upptäckte jag att den kändis som återkom oftast var Alyson Hannigan.. Från början blev jag nästan lite irriterad.. Men sen började jag titta lite närmre och upptäckte att vissa likheter faktiskt finns.. Hmmm.. Då hade alltså Matias rätt när han påstod detta i Taizé för 3 år sedan!! Där ser man.


EFIT - 23 September

Så var det då dags för min första EFIT - dag, då man alltså ska ta ett foto i timmen, som man sedan publicerar på sin hemsida/blogg.  Vi var i sommarstugan på Bolmsö hela dagen - underbart väder!

morgonsol
08.05 Morgonsol över Bolmen

Frukost
09.05 Frukost i det gröna :-)

Zelda och bollen
10.10 Zelda med sin älskade boll. "Inte utan min boll."

11-kaffe
11.15 Elvakaffe. Mmmmm!!

Gräsklippare
12.10 Dags att fortsätta att klippa gräset!

Joel, Simon och bryggan
13.00 Joel och Simon håller på att ta in bryggan för vintern

Matlagning
14.15 Matlagning.. Jag kokade bara upp pastavattnet dock..

Joel väntar på mat
14.55 Joel väntar på mat

Middagsvila
16.05 Välbehövlig middagsvila

Lek med Zelda
17.10 Lek med Zelda (och bollen naturligtvis)

Plugg till musik
18.05 Pluggning till musik

TV - barnprogram
19.15 Spännande barnprogram på TV

Följa John?
20.15 Trötta hundar

Kvällssupé
21.00 Kvällssupé

Fortsatt prat..
22.05 Fortsatt prat och umgänge vid matbordet

Och det var sista bilden för dagen!
Nästa EFIT-dag: 17 Oktober :-)


"My celebrity look-alikes"Ha ha, det är ju kul att jag är MEST lik Owen Wilson.. :-D Den har jag inte hört förut faktiskt.. Vet inte om jag håller med särskilt, men, men..

Långpromenad..

Idag kände jag att jag vill ut och njuta av det UNDERBARA vädret, så jag tog en långpromenad med Zelda till Campus, och runt i skogen däromkring. Det var helt fantastiskt varmt! Jag svettades i t-shirt och långbyxor!
 Självklart hade jag kameran i högsta hugg, beredd att fota naturen.. :-)

Rönnbär

Äpplen? Det kanske man kan tro, men det är rönnbär.. :-)

 Bus med vovvis

Zelda tyckte det var kul att springa så mycket fritt, men ville helst inte stå så nära mig på fotot, trots mina ihärdiga försök att locka henne till mig.. >:-I Självständiga odjur.. ;-)

Skogsmys

..så jag fick tvinga henne att vara med på åtminstone något foto ihop med matte.. 3 myggbett fick jag på köpet!

Höstslott

Jag slutar aldrig fascineras av slottet! Det ser så otroligt häftigt ut! Kråkslott samtidigt som det är riktigt pampigt! Den röda klängväxten försämrar ju inte direkt utseendet.

Imorgon är det första dagen för EFIT - Ett Foto I Timmen.. (Kolla länken i listan till höger om du undrar vad det är..) Ska bli kul.. Vi ska till Bolmsö ikväll och stanna där under morgondagen, så det blir nog bara bilder därifrån! Hoppas jag ska hinna paddla lite kajak med!

Sol och vatten..

..är en kombination som är nästan magisk.. Jag var ute idag och kunde återigen inte låta bli att fotografera lite.. Jag tycker det är så underbart med solglitter i vatten!

magiskt igen!

Visst ser det nästan magiskt ut?

magiskt

Den här hösten har varit underbart skön! Det är nog första gången som jag faktiskt går med flip-flops i andra halvan av september! :-)

Bästa årstiden?

Jag vet inte riktigt vilken årstid det är. Alla har ju sina fördelar! Höstens stora fördelar är nog att det är vackert ute, och att det är få saker som slår en klar, solig höstdag med hög, kylig luft! I boken "Spring för kärleken och livet" går författaren Ludvig Rasmussen igenom alla årstiderna, för att reda ut när det är bäst förhållanden och vackrast att springa, och han skriver egentligen att alla årstiderna är bäst. Jag tror faktiskt att jag håller med honom.. :-)

Rönnbär

Men som jag nämnt är höstens färger väldigt vackra.. Och eftersom jag gillar att leka lite med kameran, så är jag ute och fotar en del.. Jag tycker det blev rätt häftig fokus på rönnbären.. :-)

Nu är det bara att vänta tills ikväll.. Andreas och Jenny ska då kolla in lägenheten som vi fått erbjudande på! Spännande!! =)

Minicase 1

Idag hade vi minicase på självskyddet. Vi hade fyra olika scenarion, och gick ihop 4 och 4. Två skulle agera poliser, en figurant och en observatör. Riktigt roligt. Sen fick man förutsättningar som figurant för hur man skulle agera, och poliserna fick en kort information om vad ärendet gällde. Jag började som obsevatör..

Jag med kniv

..och gick sedan över till att bli aggressiv, beväpnad biltjuv. Poliserna lyckades dock avväpna mig och få kontroll över läget ganska fort..   

Skyddsvisitation

Sedan var det min tur att vara polis.. I första scenariot fick vi en "fylla", som var knappt kontaktbar.. Vi visiterade honom på plats..

Fyllelyft

..och bar sedan in honom i bilen.. Nästa case var lite svårare, men det är riktigt bra när man får tänka till!! Rolig övning, mer sådant vill vi ha! :-) 

Helgen v.37

I helgen var Simon och Rusty här och hälsade på. Joel och Simon var ute hos Onyx och körde både på lördagen och söndagen.

Joel kör

På lördagen körde de rockarden och på söndagen marathonvagnen. Jag stannade dock hemma med Zelda, och fixade lite allt möjligt.. Jag hann med en hel del, t ex så pluggade jag, tränade lydnad med Zelda, gick och röstade, hyrde film m.m. :-) Det har varit en skön helg, och det känns som batterierna är lite mer laddade nu (även om förkylningen kvarstår). Men nu är det dags att (lite slött) följa valvakan. :-) Vad jag röstade på är dock en valhemlighet.. ;-)

Kul musikvideo!

Och dessutom så grymt samspelt! Ok Go med "Here it goes again". Vilken fantasi.. att man kan göra så mycket med ett löpband!! Kolla in själva: http://www.youtube.com/watch?v=pv5zWaTEVkI

Crabpaste..

..vad klantig man kan va! *Tjoff* så råkade ett helt inlägg försvinna.. bara sådär.. Oh, well, det var ändå inget viktigt, så jag orkar inte skriva om det..  Men det har legat ute hela dagen.. Så nu skulle jag in och fixa lite.. Hrrmmm.. klantigt! Ja, ja.. Jag kan ju alltid lägga in bilden på Johnny Depp alias Jack Sparrow ändå, så att jag har nåt att flina åt.. Han är störtskön i rollen ju! =) Gör hela filmen!


Välgymnasticerad?

Hihi, råkade just ut för en lite rolig händelse.. Jag var ute och gick med Zelda, och vi gick förbi en äldre man. När vi passerade honom sa han "Matte är lika pigg som hunden". "Njaaaa", svarade jag
 (jag är ju faktiskt genomförkyld..) "Är du välgymnasticerad?", frågade mannen då. Återigen svarade jag "njaaa.." "Joo", svarade mannen, "det ser så ut på din rygg". "Eh", (skratt) "Jaha, tack så mycket", och så gick vi vidare. Inte varje dag man får en sån komplimang av en total främling. Som dessutom var 70 +. Ha ha!

Och för att vara lite tjejig så måste jag ju säga att jag var på stan och köpte ny mascara idag. Max Factor "Masterpiece". Oj oj oj, så bra! Bästa jag haft tror jag!

Max factor

Inte för att jag vet om det syns någon dramatsik skillnad av ögonfransarna på bilden, men där är iallafall nya mascaran på! :-)

Springskytte...

Idag hade vi "springskytte" på schemat. Extremt jobbigt men väldigt roligt. Allting gick på tid, och sköt man utanför, eller missdae något fick man tidstillägg.
Det började med 5 nödvärnsdrag. Jag var ganska nöjd, satte bara ett skott utanför ringen.
Efter detta fick vi ta på oss de tunga skyddsvästarna, dvs de som väger ca 14 kg. Med dessa på skulle vi springa ca 450 meter, sedan tillbaka och skjuta precision; pricka en ballong som vi satt upp innan, på ca 7 meters avstånd. Det var inga problem att springa, förutom att jag insett att jag aldrig ska tillåta mig själv att gå upp 14 kg.. Skjutningen gick också bra, jag klarade det på första skottet. 
Sedan var nästa moment orientering. Vi skulle bara hitta en kontroll, som jag tog ut riktning till med kompass, men eftersom skogen var så vansinnigt snårig tog jag vägar tillbaka. Längre, men antagligen snabbare. Vid detta laget var jag något andfådd, och min förkylning gjorde det väl inte direkt lättare..
Nästa moment var att bära en sandsäck som skulle väga ungefär som en 5 åring (måste vara en tjock sådan, för tungt var det..). Den skulle bäras ca 150-200 meter.. När detta var avklarat skulle vi göra förbindelseprov på radion. Där blev jag verkligen ställd. Jag kom inte ihåg någonting.. Men efter en stunds fifflande gick det tydligen, och jag kunde skynda vidare till nästa moment. Där skulle vi skjuta 5 skott i höjd beredskap, i benet på pappgubben. Detta hade jag dock inget minne utav, utan försökte sätta mina 5 skott i ringen, som vanligt. Dvs 2 minuter och 30 sekunders tidstillägg. Irriterande eller vad?  Jag slutade på en tid omkring 34 minuter så jag var ändå ganska nöjd.

Lövåsen

Andra nöjda klasskompisar som gör sig redo för att åka hem.

Medan vi väntade på att alla skulle göra klart momenten så passade jag på att lägga ett spår till Zelda. (Hon var med i bilen, bra skotträning..) När hon sedan skulle gå spåret så klantade jag till det igen. Jag tappade spårlinan, och när jag sprang efter så snubblade jag och fick batongfästet rakt in i höftbenet. Härligt, härligt!
När jag äntligen hann upp Zelda hade hon redan hittat slutet och struttade glatt omkring med det i munnen. Så kan det gå! Bättre lycka nästa gång, kanske?Ännu en vecka!

Så har ännu en hel vecka gått (helt otroligt). Men det har allt hunnits med en del! Jag började med ett besök till Jönköping för att hälsa på föräldrarna och Staffan. Andreas, Jenny och Maja kom också dit.

MAJA!

Maja på altanen. Glad som vanligt! :-)

Sara sticker snart till Nya Zeeland igen, så vi passade på att ses. Vi började med lite käk på "Taste of Beirut" där vi blev mycket chockerade när notan kom in. Vi fick för oss att priset var för två personer, men det var tydligen för en.. Uuu.. Vi fortsatte sedan till stan och satte oss på "Bishops Arms" och pratade.. Men innan vi hann dit gjorde vi en fotopaus för att få så fula bilder som möjligt..

Sara och jag

Jag måste säga att jag tycker att vi lyckades ganska bra!? :-D

Cyklisterna

På söndagen gav sig karlarna ut och cyklade..

Jennymhund

..medan Jenny och jag tog en promenad med Maja och hundarna.

Sen var det dags för mig att rulla iväg upp till Torsby. Andreas och Jenny skulle inte åka upp förrän på måndagen.
Veckan i Torsby gick väldigt fort, men var mycket mycket trevlig! Jag fick prova ut grejer, och ta kort till legitimationen.. Och vara med på möten, på husis, och vid en trafikkontroll.. Jag tog på mig uppgiften att vinka in bilar, så jag inte bara skulle stå där som ett mähä.. :-) Så nu vet väl snart hela Torsby att det kommer en ny ung tjej dit till polisen.
Det var också jättekul att hinna umgås lite mer med Andy, Jenny och Maja.. Vi hade våra stående skämt, som "lär dig spela Ukulele" och "Vild Hasse står på sin vanliga plats".. He he!

Heiling-Becka

Ja, jag vet.. Det är lite fusk att ha på sig den riktiga reflexvästen.. Men jag fick inte med mig min och ville inte heller bli överkörd..  Snart så kan jag dock använda den utan några skrupler.

Veckan avslutades i Uddevalla, där vi var på ett mycket trevligt bröllop. Nu är det dags för skola igen.. Och nedräkningen har börjat!