EFIT den 21 Juni 2007

Det är få gånger som jag kommer ihåg efit. Denna gången kom jag ihåg, någorlunda iallafall.. :-) Eftersom jag jobbade hela dagen togs bilderna med mobilkameran, därav kvalitén..

image345
Ca kl 09.30. Kollar mailen på jobbet medan jag väntar på kollegorna.

image346
10.30 Trafik står på schemat idag. Min egen alkometer är inlämnad på service. Efter mycket om och men fick jag tag på en annan.

image347
11.30 Första uppställningsplatsen för dagen; Överbyn längs med E45.

image348
12.30 God lunch med färskpotatis och sprödbakad torsk.

image349
Ca kl 14, andra uppställningsplatsen, Tossebergsklätten utmed E45. Fin utsikt!

image350
Ca kl 15.00 Dags för avrapportering.

image351
Ca kl 16.00. Jag tar ut fys och går hem en timme tidigare.

image352
Ca kl 17. Går förbi polishuset igen och ser flaggan på halvstång, till minne av kollegan som sköts ihjäl i Norrköping.

image353
Ca kl 18. Hemma och återigen dags för kaffe!

image354
Ca kl. 19.  Dags att packa inför avresan mot midsommarfirande i Munkedal.

image355
Ca kl 20. På väg söderut!

image357
Kl 21. Fortfarande på väg. Dagens sista bild. Kanske inte de roligaste efit-bilderna någonsin, men det var svårt att ta när jag jobabde. Återkommer med bättre bilder vid annat tillfälle!

En riktig vän!

I helgen var jag i Jönköping. Där träffade jag bland annat Catta -äntligen-! (Eller Catharina, Cenx, Cenny, Catonius, Catie, Catharina Willsmith eller "det är jag som är bruden" - kärt barn har många namn!) Hon bor ju i Skottland numera så vi ses inte särskilt ofta, men det är så skönt med riktiga vänner! Även om vi bara ses nån gång om året så är det hur naturligt som helst när vi ses! Vi kan prata om allt och tycker ganska lika om ganska mycket och bäst av allt - vår humor! Den ligger precis på samma nivå! Vi pratar fortfarande emellanåt på det sätt som vi uppfann på mellanstadiet, vi fular oss och gör konstiga ljud och vi skrattar mycket ihop! Synd bara att vi inte ses oftare! Miss you Catie!

image344
Såhär kul har man med Catta! ;-)

Tjejsnack v. 25

Ditt boende
  • Hur bor du? [lägenhet, hus, studentkorridor etc] Vilken våning & vilken storlek? Med vem? [djur, människor etc.]

I en lägenhet på landet, på förstaplan. Lägenheten är på 118 kvm. Jag delar lägenheten med min make och vår vovve Zelda.

  • Hur många ggr i ditt liv har du flyttat? Av vilken anledning? Om ej, skulle du vilja flytta? Varför/varför inte?

7 ggr har jag flyttat.
1: Från Skövde till Jönköping när jag var bebis.
2: Från radhus till villa i Jönköping med mor och far.
3: Från Jönköping till Basel för att jobba som au-pair.
4: Från Basel till Lund för att plugga.
5: Från Lund (via Jönköping) till Växjö för att plugga.
6: Till större lägenhet i Växjö.
7: Till Torsby för att jobba.

  • Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? / När tror du att du kommer att flytta hemifrån?

Jag var 20.

  • Var du än bor, har du någon kontakt med grannarna? På vilket sätt? Varför/varför inte?

Inte mer än att vi säger "hej", kanske byter några ord, och att jag klipper gräs åt en av grannarna.

  • Vad har du av följande: [Badkar/dusch], [balkong/altan/uteplats/trädgård], [kök/kokvrå/annat], [antal toaletter?]

Vi har badkar, uteplats (med utsikt över en sjö..), kök och en toalett.


Kräsen kräsnare kräsnast och abortspruta till hunden..

Extremt kräsen är vad jag blir när vädret varit så underbart i över en vecka.. Och nu idag, när det "bara" är ca 20 grader, så tycker jag att det är isande kallt (nästan) och håller mig hellre inne. Hade det istället varit frågan om en dag i mars med 20 grader så hade jag suttit ute och njutit av det varma vädret. Och nu sitter man istället här inne och värmer fingrarna mot kaffekoppen (snart i alla fall). Är det inte märkligt?

Höjden av all lycka (inte) inträffade igår när Zelda (vår boxertik som just nu höglöper) var bunden i trädgården utan tillsyn medan vi var inne i lägenheten under ca 45 minuter. När vi tittade ut för att se att allt var bra med henne så befann sig en stor svart rottweilerkorsning i närheten av henne. När vi tittade till snabbt trodde vi först att det var brorsan som kommit oanmäld på besök.. Men hunden var ensam och vi såg rätt snart att det inte var en renrasig rottis.. Då kom ju genast frågorna på rad: exakt VAD har de gjort där ute?, hur länge har han varit där?, vad kommer han ifrån?.
Vi fick genom grannarnas hjälp tag på ägaren som berättade att hunden smitit redan vid lunchtid, och nu var klockan runt 19. Inte särskilt bra alltså. Vi bestämde oss för att ta det säkra före det osäkra och boka tid för abortspruta hos veterinären. Det känns lite väl våghalsigt att hoppas på att inget hänt/att det inte tar sig med valpar.  Som tur var är hanens ägare väldigt tillmötesgående och hjälpsam, och ska betala hälften av avgifterna. Det var faktiskt hon som ringde och fixade allt med veterinären. Men även om summan blir mindre kan man fortfarande göra slut på 650 kr på roligare saker än abortsprutor! Suck!

Härliga värmländska sommar!

En bild säger mer än tusen ord.. Men jag väljer att lägga in lite bildtext ändå.. :-)

image341
Tänk att ha detta bara knappt 200 meter från huset! Underbart!!

image342
Inte undra på att man är där ofta.. Jag är dock inte så grisrosa som jag ser ut på bilden..

image343
Zelda på väg i vattnet, efter sin leksak som jag precis kastat i.

Tjejsnack

Fotografering
  • Har du någon vanlig kamera? (Alltså inte mobil) Vilken sort? Om inte, vill du ha någon speciell?

Jajamänsan, en Canon Powershot A540 är den jag har..

  • Har du/vill du ha en mobilkamera och vid vilka tillfällen använder/skulle du använt den?

Ja, det har jag och den använder jag ganska flitigt. Alltid, då jag inte fått med mig min vanliga.

  • Gillar du att fotografera? Vad? Om inte, varför?

Ja, jag tycker att det är jätteroligt! Jag fotograferar gärna naturen.. Och Zelda förstås! :-)

  • Gillar du att stå framför kameran? Varför/Varför inte?

Oftast inte. Det känns ontaurligt och lite obekvämt.. Fast det är ju alltid kul att se på fotona sen!

  • Vad fotograferade du senast?

Zelda. Och sommarbilder.


Resedagboken del 7.

2 Juni 2003


Märkligt! Jag minns inte vad jag drömde inatt!

Morgonen började med att Piero väckte mig ca 20 i 9 och därefter kröp ner i min säng. Michelle vaknade strax efter, så jag läste en bok för dem. Efter frukosten gick vi ner till stranden och badade i vågorna. Sabine och Roland kom ner till stranden vid 11 ungefär. Vid 12 gick vi till poolen och badade en kort stund innan lunchen. Efter lunchen gick jag till posten och köpte frimärken och postade alla mina vykort. Jag köpte 2 a-post-frimärken och resten "vykortsfrimärken". När jag frågade damen i kassan hur lång tid det skulle ta för vykorten att komma fram svarade hon "lika länge som för a-post-breven". Det tyckte jag var ett dumt svar, men vågade inte fråga hur länge det tar för dem,  för då skulle hon väl svara "lika länge som för vykorten" eller något i den stilen..

Sedan vandrade jag längs stranden bort mot surfshopen och tittade lite där. Det slutade med att jag köpte en keps till Björn och en fotlänk till mig själv. Jag gick hem igen och pratade med Björn i telefon, sen följde jag med Roland och barnen till havet. Roland bad Michelle att smeta in solkräm på hans rygg, men det gjorde hon inte så bra, för han hade en stor vit klick på ryggen. Jag iddes inte säga något utan fnissade konstant för mig själv. Först (innan jag såg resultatet) tänkte jag "vad bra, det ska hon få göra på mig med!", men vid närmre eftertanke gör jag det nog bättre själv. Efter ca en halvtimmes badande gick vi hem, duschade och gjorde oss beredda att åka till restaurangen "Applebees". Jag åt en god (men fet) kycklingrätt. Roland beställde en margeritha men fick två och gav mig den ena. Jag smakade på den och fyyy, så äckligt! Jag kunde inte ens tvinga i mig den för att vara artig! Jag drack mina två Pepsi istället och "råkade glömma bort" margerithan.

image340
Barnen på stranden.


Resedagboken del 5 och 6

28 Maj 2003


Konstiga drömmar jag börjat få! Inatt var jag kompis med Kelly Osbourne och försökte få med henne på en två-veckors-resa till Marocko.. När jag gick med henne på stan, hoppades jag att någon paparazzi skulle dyka upp för jag tyckte det skulle vara roligt att hamna i tidningen. Hmm?

Idag fick jag "sovmorgon". Barnen vaknade inte förrän halv 8!!

Idag tog vi en tur till ett stort outlet-center (som bestod av ca 40 affärer) i Ellenton. Jag shoppade mycket märkeskläder till hyfsade priser, bl a Tommy Hilfiger, DKNY, Tilt, Hurley och Ralph Lauren. Kändes roligt. Och glamoröst!

På vägen till Ellenton såg jag en delfin som hoppade i havet! (Har hållt utkik efter delfiner varje dag..)


 1 Juni 2003


1: a Juni! Sommaren är här!
Jag har missat att skriva på ett par dagar tyvärr. Nåväl, jag kan kortfattat beskriva dem; varannan dag "jobbar" jag medan Sabine och Roland spelar golf. Då äter vi frukost, efter det går vi till stranden, sen till poolen, äter lunch, sen middagspaus, sen stranden, poolen, klä upp sig lite grann sedan bär det av till någon restaurang Ibland blir det även en löptur efter restaurangen och sen är det sömn som gäller

Jag brukar dock inte följa med familjen till stranden 2 gånger om dagen. Jag tar en promenad eller hittar på något annat. Jag har också läst väldigt mycket i mina olika böcker.


Nåväl, tillbaks till mina konstiga drömmar? För någon natt sedan drömde jag att mina tänder ruttnade och ramlade ut. Det var ganska otäckt. Inatt drömde jag att jag skulle vara med i en musikal (någon julsaga med Nalle Puh) men jag skulle sjunga en potpurri som började med "a kiss on the hand may be quite continental but diamonds are a girl?s best friend".. Hmm.. Sen drömde jag också att jag träffade

Jonas Ljungberg och fick skjuts någonstans av hans mamma. "Vad kul", tänkte jag, "henne har jag inte sett sedan mellanstadiet".. Vilket också stämmer.

Det är märkligt, det där med drömmar..


På förmiddagen idag var vi på stranden. Jag lekte i sanden med barnen, byggde sandslott och en sandsköldpadda, och badade i vågorna. Sedan badade jag lite själv och surfade med på vågorna. Efter att ha fått bikinibyxorna fyllda med sand ett par gånger tyckte jag att det räckte. Vi gick hemåt mot poolen. Jag och Piero var de enda som badade. Sedan var det dags för lunch och efter lunchen läste jag lite Henning Mankell i skuggan på balkongen. Familjen + Beate, Peter och Vanessa åkte till den nordligaste delen av ön för att bada, men jag stannade här. Jag tittade lite på "the real world" på teve, sen ringde Björn och vi pratade drygt en timma. Efteråt gick jag tillbaka till min Mankell-bok.

Familjen kom strax efter 6 och då gjorde jag mig i ordning. Vi åkte (med Beate, Peter och Vanessa) till en mysig restaurang, Mar-Vista, som låg i hamnen på Longboat Key. Jag åt en kycklingrätt med pasta, därtill sallad och bröd. Vi stannade till halv 9, så det blev ingen löpning ikväll..heller.. Kvällen asvlutades med att jag läste lite "In Touch" och "In Style".


Tjejsnack v.23

Sommar

· Vad är det bästa med svensk sommar?
Oj.. Mycket! En solig svensk sommar är det inte mycket som klår! Sedan är ju färskpotatis med gräddfil en sommarhit! Och jordgubbar! Och "sommar" på radion..

· Vad har du för semesterplaner?
Som det ser ut nu så verkar det bli några dagars segling, besök hos mor och far och förhoppningsvis en veckas fjällvandring.

· Vad ska du göra på midsommar?
Jag ska åka ut till "torpet" och fira midsommar med Joel och hans familj och släkt.

· Favorit sommar maträtten?
Grillat, och färskpotatis med gräddfil! (Dock inte kombinerat, till grillat ska det vara potatissallad!)

· Ditt bästa sommarminne?
Jag får nog säga somrarna i Öreryd när jag var liten. Det är fortfarande de somrarna som jag referar till som en "perfekt sommar".. (Dvs sönderbränt gräs, mycket bad, hopp i hö och lek med kattungar! =) )

Resedagboken.. Dag 4.

27 Maj 2003


Vaknade först vid 04.30 av att Piero grät och sade "Papi, papi". Jag gick för att se efter vad han ville, och han sa att han ville gå och bada i poolen. Suck. Jag sade att han var tvungen att sova ett tag till, så det gjorde han.


Sabine och Roland skulle spela golf mellan kl 7 och 11, dvs. jag var ensam med barnen under tiden.

Piero vaknade igen vid 20 i 7 och fick då gå upp. Michelle vaknade 10 minuter senare och vi åt frukost tillsammans. Sedan gick vi till stranden i ca 1 timme och byggde sandslott, badade och spelade fotboll. Sedan tyckte jag att det var dags för lite skugga, så vi gick och badade i poolen i ca 1 timma. Piero var som en jojo, hoppade i och ur vattnet hela tiden!

Just det ja, jag måste berätta om min dröm! Jag drömde om att jag träffade Rune (Peppe Nune). (Vi hyrde lillstugan på en bondgård varje sommar när jag var liten.. Rune var bonde på gården..)
I drömmen berättade jag för honom hur mycket somrarna i Öreryd hade betytt för mig vilket han inte hade någon aning om sade han. Han blev glatt överraskad. Sedan frågade jag om jag fick jobba extra där några timmar ibland. "Kommer du fortfarande ihåg hur man gör?" undrade han och det tyckte jag att jag gjorde.

Jag vaknade med en underlig känsla av att jag ville bli mjölkbonde..


Nåväl, föräldrarna kom hem och vi åt lunch. Sedan slocknade jag och sov återigen som en gris mellan kl 13 och 15. När jag vaknade gick familjen till stranden, men jag ville fortfarande inte ha mer sol på ryggen, så jag stannade här vid huset, i en solstol och läste Bilbo på tyska (Bilbo der kleine Hobbit).

Efter ca 1 timma kom de tillbaka och vi badade i poolen ihop. När familjen gick upp stannade jag kvar för att leka av mig lite i vattnet. Det slutade i smärta när jag skulle göra en volt, men ångrade mig och fick ryggplask.

 

På kvällen bar det av till en pizzarestaurang. Där var det en HEL DEL feta amerikaner. (Det kan bero på att de hade en buffé för $6 där man fick äta så mycket sallad, soppa, pizza och dessert som man orkade.) Jag kände mig faktiskt anorektisk i jämförelse med amerikanerna!

Servitrisen kallade mig "honey" hela tiden, vilket vi alla fann mycket lustigt. "What can I get you, honey?", "do you want some more Pepsi, honey?".. Sabine och jag fnissade.

När vi kom hem läste jag ett tag, sedan gav jag mig ut och sprang i solnedgången, vilket återigen avslutades med ett kort bad i havet.

image339
Solnedgång på Anna Maria Island


And the traveljourney goes on... Day 3!

26 Maj 2003

Mmm? Skönt att vakna av att Piero skriker kl halv 6! Halv 7 sitter jag och äter frukost med familjen. Halv 7!!! Tortyr!!

Efter frukosten åkte vi till Wal-Mart och shoppade. (Ännu en jättelik supermarket.) Mestadels handlade vi golfsaker till Sabine och Roland, men även mat.

Då vi kom hem från Wal-Mart gick vi till stranden och badade, byggde sandslott, letade snäckor, spelade strandtennis och lekte med diverse bollar.

Sedan gick vi till vår pool och badade lite i den, innan vi åt lunch.

image337
Jag och barnen i poolen.

Efter lunchen kände jag att jag hade varit ute lite väl mycket i solen. Jag var dödstrött! Jag lade mig först ute i en solstol, men vaknade av att jag svettades, så jag gick in och lade mig på sängen. Jag sov som en gris till kl halv 4. Då var Vanessa och hennes föräldrar redan här. (Kompisar till familjen från Basel som också var på semester på Anna-Maria Island.)

Jag kände inte riktigt för att hänga på alla föräldrar och barn till stranden.. Dessutom hade jag bränt mig på ryggen, så jag ville inte exponera den mer i solen. Jag bestämde mig istället för att ta en promenad.

Jag gick längs strandkanten i drygt en timma. Jag letade snäckor och bara njöt av vädret. När jag skulle ta upp kameran ur väskan, så lade jag armen på väskan och där låg antagligen en insekt, för NÅGOT bet mig och AJ vad ont det gjorde! Jag kände mig lite vimmelkantig först, men det gick över efter en stund.

En kille som hade sett att jag letade snäckor (och som hade följt efter mig en BRA bit) kom fram och gav mig en stor snäcka som han hade hittat. Han hette Aubrey och var från "Houston, Texas". Det hördes. (När han sade "Houston, Texas" hade jag god lust att säga att jag var från "Jönköping, Småland" men jag lät bli.. Amerikanerna hade tillräckligt svårt att skilja på att jag var från Sverige och jobbade i Schweiz. De tyckte att det var samma sak.. Hrrmm..) Han gick omkring med bar överkropp och ringar i bröstvårtorna. Mysigt.. Ringar i bröstvårtorna som är så snyggt! Eller inte!

Han undrade varifrån jag kom och jag lät honom gissa genom att lyssna på min dialekt/brytning. Han gissade på Australien, vilket jag tog som en komplimang. Han sade sedan att han lagt märke till mig för att jag hade så coolt hår. Tillåt mig skratta?!! (Jag hade ganska nyss varit hårmodell och då fått håret färgat i de smakfulla färgerna vitt och lila!)

Nåväl, det var trevligt att hitta någon att prata med, jag var ganska pratsjuk efter att bara umgås med familjen så intensivt.


Roland hade sagt att jag skulle vara redo att åka till restaurangen vid kvart  sex, så jag gick hem och duschade.

Vi åkte ihop med Vanessa och hennes föräldrar till en restaurang som låg direkt på stranden. Jag beställde en kycklingsallad, som var till stor belåtenhet! Servitören var väldigt typiskt amerikansk och kallade oss "guys" hela tiden. På restaurangen hade vi dessutom utsikt över solnedgången. Härligt!

Peter och Roland på väg till restaurangen, som ligger precis bakom "baywatch"-tornet..
image338




Gårdagen i bilder

Jag är helt salig nu när sommaren äntligen kommit! Underbart skönt att vara ledig när det är soligt och varmt. Underbart att bara göra ingenting! Läsa en bok, fiska, sola.. Det är livskvalitet det!
Jag fotograferade dagen vid några tillfällen igår.. Bara för att "skryta" om vilken underbar dag jag hade! ;-)

image332
Dagen börjar med frukost på uteplatsen..

image333
..och fortsätter med att Staffan kommer förbi. Vi dricker kaffe och sitter sedan och roar oss med varsin bok. Sedan kommer även Andreas, Jenny och Maja. Återigen blir det Java, sedan blir det årets andra bad, denna gång nere vid bryggan. Det var faktiskt riktigt skönt! Så pass skönt att man kunde ligga i vattnet ett tag.

image334
Efter badet tog vi bilen till Folkets Hus i Oleby där det var stor utförsäljnig av varor som alla kostade 10:-. Vi fyndade friskt alla tre syskonen.
Efter varsin glass åkte vi hem till Andreas och Jenny. Maja roade sig med att bada i barnpoolen och leka med bollar, som gjorde Zelda väldigt avundsjuk.

image336
Dagen fick även en underbar avslutning. Jag och Zelda gick ner till bryggan och fiskade. En liten abborre blev det, som numera ligger filéad i frysen! :-)


Undrar just vad jag svarade förra gången..

För någon/några månader sedan gjorde jag detta kaffetest och fick då resultatet att jag var en "soy latte". Något besviken var jag väl, eftersom jag tyckte att det lät lite för hippt och för mycket kaffedrink för att vara jag.. Men nu ville jag testa igen, eftersom jag inte minns vad jag svarade sist. Jag tänkte att det skulle vara kul att se om jag blev soy latte igen.. Men se - vilket ljuvligt resultat! Tusenfalt bättre än nån skräpkaffedrink! ;-)

You Are a Plain Ole Cup of Joe
But don't think plain - instead think, uncomplicated You're a low maintenance kind of girl... who can hang with the guys Down to earth, easy going, and fun! Yup, that's you: the friend everyone invites. And your dependable too. Both for a laugh and a sympathetic ear.
What Kind of Coffee Are You?

Resedagboken del 2.

25 Maj 2003


Jag och Michelle fick dela rum på "Super 8 Motel". Det gick bra, men tidsomställningen är lite märklig. Nu vet jag i alla fall vad jet-leg är.. Vi somnade vid 7-8-tiden på kvällen och vaknade pigga vid 4-tiden på morgonen. Efter diverse lekar med Michelle var det äntligen dags för frukost. Det var nog första och sista gången som jag äter doughnut till frukost!

 

Nu är vi på väg igen. Allting är så rent och fint här, kanske en smula lyxigt, men jag sitter verkligen och njuter av vad jag ser utanför bilfönstret! Ett ålderdomshem som nästan såg ut som ett slott med en stor fontän och en vacker palmträdgård. Annat än Dalvikshöjdens ålderdomshem, det!

Nu är vi äntligen på Anna-Maria Island, men huset som vi hade bokat är upptaget (!!!) så vi ska nu få ett annat. Strul, strul, strul! I väntan på att träffa uthyraren så tog vi en kaffe på ett café. Kaffet var ungefär lika starkt som om man kör igenom 2 omgångar kaffe genom samma filter. (Sabine trodde att jag hade beställt thé..)


Vi åkte runt och tittade på flera hus och även lägenheter, men tog sedan det första huset som vi tittat på, med 3 sovrum, 2 badrum, kök och vardagsrum. Dessutom hade huset en fin pool och palmträdgård.


image331
"Vårt" hus

Sedan var det dags för mitt första möte med en riktig supermarket. Färden gick till Publix supermarket där vi skulle handla mat. De hade SJUKT MYCKET att välja på!! De hade verkligen allt! Lightprodukterna dominerade dock hyllorna..
Efter matshoppingen åkte vi till Subway och åt varsin baguette. Det är faktiskt en fördel med dessa matkedjor: man vet vad man får!


Äntligen var vi tillbaka till huset, hade installerat oss i våra rum och det var nu dags att inviga poolen. Piero och Roland hoppade i vattnet och skvätte för fullt, men inget nådde upp till min kanonkula som jag gjorde, ha ha!

 

Efter bad och lek åt vi pasta med tomatsås, sallad och glass till efterrätt. Därefter gick barnen och lade sig. Jag satt och läste en stund, sedan snörade jag på mig löparskorna och gav mig iväg. Jag sprang ca 40 min längs med stranden. Halva tiden längs vattenbrynet vilket resulterade i att mina skor blev blöta och tunga. Det var dock otroligt vackert att springa i solnedgången! Jag avslutade löprundan med att springa ut i vattnet (utan skor) och bada. Av rädsla för hajar blev doppet ganska kort, så jag vandrade sedan hemåt. Av rädsla för ormar och diverse farliga kryp gick även promenaden hemåt fort.


Publicering av resedagboken.. Del 1.

Det känns som om jag har haft lite idétorka på sistone.. Så därför tänkte jag lägga ut min resedagbok (från 2003) på bloggen istället.. En dag i taget..  Resan känns så glamorös nu när jag tänker tillbaka.. Men jag levde väl mer glamoröst då.. Livet som au-pair.. Spenderade alla mina pengar på kläder och nöjen, så det var långt innan gummistövelpromenadernas och snabbmakaronernas inträde i mitt liv..
Anyhow, här kommer iallafall dag 1: Enjoy!

Resan till Florida våren 2003 

24 Maj 2003


När jag sitter här i bilen, i närheten av Miami flygplats, med alla jumbojets dundrande över huvudet kan jag föreställa mig hur det måste ha låtit när flygplanen flög in i World Trade Center. Huuu..

Okej, nu måste jag skriva ner allt innan jag glömmer det!

Jag gick upp kl 04.40 i morse. (Klockan var ställd på 04.25 men av någon konstig anledning vaknade jag först en kvart senare.) Kl 05.05 var vi på väg. Flyget från Basel till Frankfurt gick bra; inget att klaga på.

På flygplatsen i Frankfurt kollades alla som skulle till USA med kroppsvisitering och metalldetektor.

Jag fasade lite för de 10 timmarna på flyget, men jag hamnade jämte Silvia, en jättetrevlig 22-årig tjej från Venezuela. Hon pluggade för tillfället "pre-med" i Miami, samtidigt som hon jobbade extra på ett ställe som hette Casablanca med att lära upp blivande modeller. (Ja, hon var också modell, eller i alla fall fd modell) Hon var ganska typisk "känd-amerikan"-stil med Ralph Lauren pikettröja, Dior solglasögon (och hon hade dessutom två chihuahor), men hon var kul och vi skrattade mycket ihop. Förutom att Piero kräktes två gånger så hände inte så mycket på flyget. Vi tittade på filmerna "Chicago" och "Maid in Manhattan" och en konstig yoga-kille satt snett framför oss. Han satt och läste Bhagadvad-Vita, och åt KONSTANT (10 timmar!!). Han åt bara konstig, hälsosam, organisk mat och emellanåt reste han på sig för att sträcka ut ett ben rakt ur i luften och andra märkliga övningar. Vi fnissade gott åt alla hans märkligheter, Silvia och jag.


När vi kom fram till Miami var det ännu fler kontroller och kontrollanterna ställde massor med frågor; "hur länge ska du vara här"?, "vad ska du göra här"?, "har du varit här innan"?..

Dessutom var amerikanarna tydligen rädda för att få in mul- och klövsjukan så de hade "frukthundar" som gick och nosade upp frukt i folks packning. Jag hade haft en banan och ett äpple i min väska (som jag tursamt nog åt upp på flyget) men hunden kände ändå att det luktade, så jag var tvungen att visa vad jag hade i handbagaget.


När vi klarat av alla kontroller och fått ut vår packning tog vi en shuttle-bus till biluthyrningen, och nu sitter vi på någon amerikansk motorväg (nr 75), i ösregn, på väg mot Naples och motellet där.

Just nu åker vi över Everglades och jag håller ögonen öppna efter att få se en krokodil. Det skulle vara kul.


Fortsättning följer imorgon.. :-)