Och så var det tjejsnack igen!

Veckorna går fort.. Det känns som om jag inte gör annat än tjejsnackar.. Börjar tröttna lite.. Men i brist på bättre sysselsättning så fortsätter jag.. Veckans frågor:

Hemligheter

· Har du några hemligheter som ingen annan vet?
Ja. Loads.

· Har du en hemlighet som du kan berätta här?
Då blir det ju ingen hemlighet längre..

· Är du bra på att hålla hemligheter?
Ja. Det måste jag ju, å yrkets vägnar.

· Är du en hemlighetsfull person?
Det tror jag inte.. Inte så värst i alla fall..

· Vem berättar du helst hemligheter för?
Joel. Men i vissa lägen berättar jag gärna för andra också.. Beror på humöret.. Och vad saken gäller naturligtvis!

Nya favorit på bloggfronten

Det var brorsan som tipsade mig om Alex Schulmans blogg. Han berättade om hur rolig den var och hur elakt han skriver om sin sambo. Först idag kollade jag upp tipset. Jag skrattade högt flera gånger! Släng dig i väggen Perez Hilton - jag har fått en ny bloggfavorit!


Så nära en smäll har jag nog aldrig varit..

Igår gjorde jag ett riktigt mastodontpass..Ordinarie arbetstid var 9-19.. Men när vi var på väg mot Torsby och klockan närmade sig 19 sa min kollega (som hade middagsplaner) att vi säkert kommer att åka på något mer jobb, så att vi måste jobba övertid, eftersom det brukar bli övertid när man planerat något efter jobbet. Vi kom iallafall till stationen, ställde in bilen och bytte om. Lagom till att vi skulle gå ut genom dörren fick vi jobb. En försvunnen man. Jag kunde inte annat än att flina åt min kollegas träffsäkerhet! Det var bara att gilla läget, dra på sig uniformen igen och köra ut bilen.. Vi tog en snabb (och välbehövlig) matpaus innan det var dags att åka iväg och leta.. Vi körde runt och letade överallt och ingenstans tills klockan blev 23 och vi inte fick jobba längre.. Det finns ju en 14-timmarsregel som endast för överträdas i "extrema" fall.. Vilket detta inte räknades som, eftersom det fanns en patrull som kunde ta över jobbet efter oss..
9-23.. Ganska saftig dag! Och idag sitter jag barnvakt åt Maja fram tills jag börjar jobba igen kl 16. Pigg som en mört är jag...inte..

Tillbaks till vad jag skrev i rubriken.. Vi körde in en fylla, vars humörsvägningar jag aldrig tidigare upplevt. Jag satt bak med personen i fråga som vid ett tillfälle blev väldigt upprörd (av någon oförklarlig anledning), började skrika och tugga fradga så att jag i stort sett satt och väntade på att det skulle smälla till. (Det kan läggas till att personen varit våldsam tidigare..) Lika fort som upprördheten kommit, försvann den igen och byttes ut i gråt.. Stackars människa! Jag kunde inte annat än att tycka synd om personen.. Och tacka min lyckliga stjärna att jag slapp en blåtira den här gången.. :-)

Trädgårdspyssel och fiske

Idag har jag återigen haft en riktigt skön dag! Jag började med att pyssla lite i trädgården, klippa gräs, rensa ogräs m.m. Jag tycker faktiskt att det är kul med trädgårsarbete! Sedan känns det ju dessutom mycket roligare att ha en fin trädgård att titta ut på! Jag trivs rätt bra på vår lilla plätt nu, även om jag vill ha fler krukväxter och även plantera en liten ormhassel. Såhär ser det i alla fall ut i dagsläget.

image329
Zelda ligger och spanar som vanligt..

Idag fick jag äntligen tag på min jobbarkompis som fått barn, så jag tog cykeln bort och drack lite kaffe, pratade med henne och gullade med bebisen.. Bebisen var dock väldigt hungrig och därmed väldigt väldigt arg.. :-) Men han var väldigt söt ändå, det gjorde honom nästan bara sötare.. Även om det var svårt att prata samtidigt.. ;-)

Det blev även ett besök till Andreas som höll på med grästrimmern när jag kom. Jenny skulle iväg och vaccinera hundarna, så Andreas bad mig att hjälpa honom att klippa gräset så att allt blev klart innan det började regna.. Så återigen klippte jag gräset.. Men denna gång med en motordriven klippare. Sedan var det dags för lite bebisgull igen - denna gången med Maja. Hon är väl inte så mycket bebis längre förstås.. Hon blev väldigt glad över att se mig, men senare när Joel kom blev hon alldeles förskräckt, så faster Rebecka fick trösta henne, he he. Så fåniga små barn kan vara!

Kvällen fick en alldeles ypperlig avslutning med säsongens första fiske! Vi gick ner och kastade lite från bryggan. Jag fick napp på första kastet, men gäddan slet sig precis vid bryggan. Lika bra var väl det eftersom den var ganska liten. Joel fick även han en liten gädda på kroken som han släppte tillbaka.. Förutom att någon fisk bet av stjärten på min "slemgädda" så var det inte så mycket mer napp.. Zelda tyckte (som med allt annat) att det hela var väldigt spännande och ville gärna veta vad det var som plaskade i vattnet. Hon var nästan FÖR intresserad och skulle nog gärna smakat på våra drag, jiggar och wobblers om hon hade fått..

image330 
Jag står och fryser.. och fiskar!

Tjejsnack v.21

Träning

· Varför tränar du?
För att hålla mig i form och må bra. Och för att det är kul.

· Hur ofta tränar du?
Alldeles för sällan tyvärr.. Men nån gång i veckan blir det oftast..

· Vad brukar du träna?
Styrketräning, löpning eller stavgång.

· Finns det något negativt med träning?
Det kan vara svårt att hitta motivationen till att ge sig ut..

· Finns det något positivt med träning?
Ja, när man väl är igång är det ju bara fördelar! Man känner sig pigg, stark och levande.

En härlig söndag!

Söndagar är härliga! Särskilt när man är ledig dagen efter! ;-) (Jag är ledig tills på onsdag!!)
Idag har vi bara tagit det lugnt.. Vi åkte ut till Onyx och tog oss en tur med häst och vagn.. Även Zelda fick åka med vissa bitar, när vi körde för nära vägen eller i närheten av hus..

image327
Hela familjen på körtur! ;-)

I veckan har jag arbetat för fullt. Vi kör vidare med "operation Brodway", dvs att vi "rensar" gatorna från fyllon. Det har inte direkt varit väder att sitta ute, så därför har det blivit många trafikkontroller istället. Efter att ha konstaterat att jag har kört bussen i ca 30 timmar denna veckan så är jag rätt stel i ryggen.. Vet inte varför, men jag blir mycket stelare när jag kör bussen än när jag kör bil..
I helgen var det ju även Hagfors Vårmarknad och vi hade faktiskt fullt upp i fredags.. Det var inte långa stunder som vi var sysslolösa.. Vilket är kul förstås! Även nu körde vi bussen och många reagerade på "piketbussen" .. Bara för att det är en buss så tror en del att det är piketen som är ute.. Hi hi.. Det dröjer nog förstås innan Nordvärmland får någon piketpolis! ;-)

image328
Ute på uppdrag med "piket"bussen.. =)

Nu ska jag fortsätta min söndagskväll med ännu mer "softning"! Härligt! :-)

Tjejsnack v. 20 - Hur mycket man är du?

Hur mycket man är du?
(Om dessa frågor nu skulle ha något med manlighet att göra så skulle jag vara en tvättäkta sådan..)

· Byter du glödlampa om det går en?
Nej, jag tänder levande ljus.. Jo självklart byter jag glödlampor!!

· Tankar du bilen?
Ja, och den mesta andra enkla servicen med.. Gränsen går någonstans vid att byta olja..

· Vet du vad man gör om en propp går?
Ja, det är väl inte särskilt svårt att sätta i en ny.. Men jag har faktiskt aldrig bytt någon, bara slagit på jordfelsbrytaren några gånger..

· Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv?
Ja, jag har iallafall ställt om kanalerna ett par gånger..

· Fixar du stopp i handfat/duschbrunn?
Ja men jag tycker att det är vidrigt äckligt att rensa ut allt äckelhår!

Ris ena dagen, ros andra..

Idag känner jag helt plötsligt mer förståelse för alla telefonförsäljare som blivit avsnästa och alla parkeringsvakter som ingen gillar.. Jag skulle nämligen skriva parkeringsböter på en bil idag (här finns nämligen inga p-vakter utan det är polisens jobb..) Och ägaren till bilen i fråga kom ut och blev minst sagt otrevlig då han förstod att jag inte tänkte riva boten.. Så jag fick ta emot en del skit och slutklämmen blev "Jag hoppas att du är glad nu när du förstört vår dag". Okej, liiiite överdrivet kanske? Boten var på 300 kr.. Men men.. Jag blev ordentligt lack när det visade sig att jag var tvungen att betala tillbaka i stort sett allt mitt bostadsbidrag som jag fått under en termin.. Men då rör det sig om lite andra summor.. 300 kr tycker jag känns lite som en fis i rymden.. Okej att man blir sur för att man får betala, men det är ju faktiskt den personens fel som missat två skyltar med "förbud att stanna"...
Suck.. Det är väl bara att vänja sig vid utskällnigar.. Det var knappast den sista!

Fritt fram för kommentarer!?

Detta inlägg är inte menat att på något sätt vara självupphöjande eller självförringande, det är bara en reflektion av hur det faktiskt är och har varit..

Idag när jag jobbade så ägnade vi oss en liten stund åt trafikkontroller.. I två utav dem fick jag positiva kommentarer om mitt utseende, vilket jag även har fått tidigare. Kommentarer som "du är för snygg för att vara polis", "vad kul att träffa på en snygg polis" etc.. Självklart tycker jag att det är kul att få komplimanger, och folk får hemskt gärna ge mig komplimanger om de nu vill, det är inte det som det handlar om.. Frågan är bara vad det är som gör att folk tycker att det är okej att säga rakt ut till mig vad de tycker om mitt utseende. Är det uniformen som gör det? Det är aldrig någon som kommer fram på stan annars och säger att jag ser bra ut, eller ber att få ta kort på mig (vilket också har hänt ett par gånger!!).

Andra yrkeskategorier då? Ger folk komplimanger till dem? Jag vet inte hur vanligt det är att man säger till t ex banktjänstemannen "vad roligt att bli betjänad av en så snygg bankman.." Det var i alla fall aldrig någon som sa någonting om mitt utseende vare sig när jag jobbade på kyrkogård eller på äldreboende.. Så då kommer frågan: ser jag bättre ut nu eller är det mitt nya yrkesval som gör folk så oblyga!!?? Jag vet ju bara hur jag själv är och JAG skulle ju inte kunna med att kommentera en okänd människas utseende OAVSETT vad den personen jobbar med!
Jag tror det bottnar i att folk (trots allt) tycker att det är lite roligt och spännande med poliser och kul att träffa på en ung tjej som är polis (ja, det finns inte särskilt många här uppe...). Så egentligen är det nog inte så personligt till mig.. Men är det ändå inte märkligt att folk säger vad de tänker och tycker rätt ut?? Eller resonerar jag fel? Jag vet inte! Tacksam för eventuella åsikter!


Och så var det veckans tjejsnack igen..

Flört & Dating

· Vad är ditt bästa flörttips?

Jag vet faktiskt inte.. Det brukar funka att vara sig själv.. Men en polisuniform verkar fungera otäckt bra med.. Annars är det väl ögonen som jag spelar lite med...

· Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Yes. Annars hade jag inte varit gift idag.

· Vad är det första du lägger märke till hos en kille?
Ögonen och leendet.

· Beskriv den bästa daten du varit på.
Oj vad svårt.. Jag har väl egentligen inte dejtat i den bemärkelsen.. Men en bra dejt var jag vi alla fall först på musikal ("west side story") i Malmö och sen gick vi på flådig restaurang.. Funkade mycket bra! :-)

· Har du provat nätdating?
Njaa, inte dejting i den bemärkelsen kanske men jag chattade väldigt mycket när jag var i 15-17-års åldern och har väl även träffat några av dem jag chattat med.. Men inte på regelrätta dejter förstås.

Söndagsutflykt till Gräsmark

Jag är väldigt mycket för att göra utflykter. Jag tycker att det är supermysigt att packa keffekorgen och ge sig iväg ut någonstans och upptäcka nya platser. Idag blev målet strax söder om Gräsmark, där vi stannade och drack vårt kaffe. Det var lite blåsigt, så vi fick försöka hitta lite lä. Zelda tyckte det var toppen att få komma ut och bada, och att springa runt med diverse pinnar medan vi fikade..

image324
Joel står beredd med fikapåsen.. :-) Inte så pjåkiga vyer...

image325
Jag njuter av det härliga vädret och den underbara utsikten.

image326
Zelda och Joel busar.

Vi var också iväg en sväng till Lekvattnet och tittade på ett hus. Det är riktigt svårt det där med hus! Ofta är det någon liten detalj som man kanske inte riktigt gillar. Frågan är om man ska bortse från detaljen och slå till eller om man ska vänta och försöka hitta "det perfekta huset".. Om det nu finns! Det blir mycket att fundera på inatt!

Hade helt glömt bort.. Tjejsnack v.18

Språk

·Pratar du något språk utöver svenska?
Jepp, pratar hyfsad engelska och tyska och ganska knagglig franska.

·Vilka språk har du studerat?
Många! Jag gick humanistisk linje på gymnasiet. Så jag har läst (i kronologisk ordning efter det jag läst längst tid): engelska, franska, tyska, latin, klassisk grekiska och teckenspråk.

·Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska?
Ja jag har läst flera böcker på engelska och några på tyska. Bland annat "Bilbo" på tyska.. :-)

·Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk?
Ja det tycker jag.. Men framför allt är det roligt.

·Vilket språk önskar du att du kunde?
Jag skulle gärna kunna finska, japanska och arabiska. Konstig kombination.. ;-)

Nosarbete för två rottisar och en boxer!

Idag pratade jag och brorsan ihop oss om att vi skulle ut och spåra med hundarna. Sagt och gjort; vi tog bilen ut till "favvo-stället" i skogen, lade tre spår åt hundarna och åkte sedan iväg en bit så hundarna fick springa av sig. Sedan tog vi bilen tillbaka till stället där vi lagt spåren. Först ut att spåra var Elsa.

image320
Elsa är på hugget, redo att börja spåra.

Elsa jobbade väldigt metodiskt och hade trots något tapp inga som helst problem att hitta alla pinnar som var utlagda längs med spåret.

Sedan var det Zeldas tur. Hon var som vanligt väldigt ivrig. Hon förstod direkt att spårning var på gång när hundarna fick sitta kvar i bilen och jag och Andreas försvann iväg..

image321
Det är svårt att få Zelda att stå still. Hon vet mycket väl vad som är på gång och börjar gny om hon inte får börja spåra direkt.. :-)

Zelda for (som vanligt) fram som en kanonkula genom skogen. Jag fick springa efter för att hinna med.. Tyvärr trampade jag snett, och det i kombination med att Zelda drog i spårlinan fick en olycklig kombination...

image322
Givetvis var Andreas snabb med kameran efter jag ramlat.. Zelda hann lyckligtvis inte alltför långt bort innan jag fick tag på linan igen.

Zelda hittade trots mitt missöde sitt slut och var mycket nöjd med detta. Mindre nöjd blev hon av att hoppa in i bilen och bara titta på när det var Caspers tur. Hon hade inte haft något emot att spåra hans spår också!

Casper är ännu inte särskilt van vid spår, men efter några meter började han förstå vad det hela rörde sig om.

image323
Casper belönas då han hittat spårslutet.

Jag tycker att det är riktigt kul att spåra och se när hundarna jobbar. Zelda ska spåra igen med hundkursen på tisdag. Hoppas de har något tips på hur hon kan få ner hastigheten!

Berg- och dalbana i humöret!

Igår var allting på sin topp! Zelda mentaltestades och det gick SUPERbra! Helt klart över förväntan och faktiskt över snittet på boxer! Detta gjorde att vi genast började smida planer på valpar och därför tog kontakt med vår förra uppfödare för att höra om hon var intresserad av att hjälpa till och om vi fick ta kullen i hennes kennelnamn.. Hon tyckte det var en jättebra idé, så allting kändes frid och fröjd trots att jag bara sovit 2 timmar under natten. Efter ytterligare 2 timmars sömn var det dags för hundkurs.. Det gick väl sådär, men inget kunda smutsa ner mitt soliga humör..

Idag däremot var humöret inte lika bra.. Jag sov oroligt, eftersom jag var rädd att försova mig.. Det var ju första dagen på ryckarkursen idag så vi skulle vara i Karlstad kl 8. Lagom roligt att gå upp halv 6.. Men, det gick ändå bra och vi började rulla mot Karlstad. Då dyker helt plötsligt ett rådjur upp 5 meter från bilen!! (Tjänstebil dessutom..) Jag lyckas väja så till vida att jag bara kör på bakbenen eller bakdelen på rådjuret som försvinner bort. Lätt chockade fortsätter vi sedan till Karlstad vi blev lite oense om löner och ob.. Med risk för att bli underkänd på ryckarkursen höll jag min mun stängd och pratade med vår egen chef när vi kom tillbaka till norr istället..
Jag var irriterad hela dagen! Tack och lov fick chefen mig på bättre humör och det lossnade ytterligare när jag kom hem.. Men nu ska jag hålla mig borta från alla otäcka rådjur i fortsättningen! Huu!