Hemma hos Martina..

..håller jag på att läsa just nu. En riktigt rolig bok, och det roligaste av allt är att man känner igen sig! Jag brukar också vara som allra djupast/smartast/ha bäst idéer precis innan jag somnar! Det är DÅ jag kommer på att jag t ex ska bli författare, funderar över vad Kents sångtexter egentligen betyder eller analyserar veckans avsnitt av top model. Skulle jag någonsin uppfinna något eller komma på något nytt grundämne, då skulle det ske vid läggdags! ;-)

Idag är det Valborg. Dagen till ära (för att hedra Konungens födelsedag) har vi hissat flaggan i topp här hemma. Någon brasa ska vi inte se på i år, däremot ska vi hem till brorsan och grilla... Och just det, kolla på TOP MODEL! Jag vet att det är ett fantastiskt ytligt och fånigt program.. Men det hjälps inte. Jag ÄLSKAR det! :-)

image396

Valborg för övrigt.. Snacka om konstig tradition! Det känns något primitivt att stå och fascineras av en eld. Lyssna på vårtal och vårsånger och se fyrverkerier kan jag förstå.. Men elden.. Det är kanske den lille pyromanen i oss som får sitt lystmäte stillat på valborg. Och ja, jag gillar också att se på majbrasan. :-)

Dagens outfit..

Inspirerad av Eva och hennes skrynkliga tisha kommer nu mitt bidrag till dagens outfit! :-)

image395
Arbetsoverall, blå, okänt ursprung
Skor, Warp, barnavdelningen Stadium
Örhängen Gina Tricot
Solbrillor inköpta på TeneriffaGirlish värre.. ;-)

..men ändå faller jag för den! (Liksom säkerligen målgruppen: flickor i 10 års-åldern?)

image394

Teknik + gulligt utseende = vill ha :-) En viss skillnad från samsung adidas telefon, men ändock.. Cool! =)

Glasgow..

..here I come! Hoppas jag iallafall.. Har bestämt datum och flyg, nu gäller det bara att Catta ger klartecken! Sen bokar jag på direkten!

image393

*Längtar!*

Fotogenic? Jag?

Efter att ha tagit en titt på Saras bild, som hon vänligt nog lade upp på facebook, får jag nog säga NEJ! Men ett gott skratt förlänger livet sägs det.. Det tycker jag är mer värt än att bli bra på bild! ;-)


Quid scripsi, scripsi!

= det jag har skrivit har jag skrivit.. Ingen ångervecka där alltså! ;-)

La-la-nostalgia!

Såhär på våren kommer den sakta men säkert smygande.. Jag pratar såklart om NOSTALGIN! När solen kommer och det blir grönt ute - ja då reagerar vi alla på olika sätt.. Jag förknippar vår, sol och värme med många olika saker men främst:
  • Taizé
  • Basel
Basel har jag ju bloggat om en del innan.. Och nu ska jag göra det igen! Det börjar kännas som om jag inte varit där, utan att jag sett hela året på film, liksom som att det har hänt någon annan.. Det kan ju även ha någonting att göra med att det var så mycket konstigt, roligt, knäppt och underbart som inträffade där under mitt år.. Saker som inte inträffar i Sverige, saker som inte händer mig (men som jag fortfarande har mycket glädje av att tänka på!)

Förutom min underbara au-pairfamilj och mina ljuvliga au-pairbarn så hade jag alla underbara kompisar. Så roligt som jag haft där.. Ja, roligt har jag haft innan och efter också, men Basel-året tar ändå priset, nästan alla kategorier! :-D

För att bli än mer nostalgisk (och det funkar faktiskt! Jag kan nästan höra "Beautiful day" och "football is coming home") så lägger jag här ut lite foton som mina au-pairföräldrar tog under året där.. :-)


Äntligen i Torsby:

..och givetvis i min frys.. :-)

image385

Man kan tycka vad man vill om amerikaner.. Men bra på att göra glass är de!! :-P

En barndomsdröm..

När jag var liten drömde jag om en egen häst. Jag brukade fantisera om att mina föräldrar skulle överraska mig med en alldeles egen ponny, som kunde bo i garaget och som skulle stå bunden vid körsbärsträdet när jag kom hem från skolan.. :-)

På senare år har jag inte hållt på särskilt mycket med hästar, utan faktiskt blivit ganska feg.. Joel däremot tycker att det är kul och vi har ju två hästar i dagsläget.. Den ena är ju bara 9 månader och den andre är jag för feg för att sätta mig upp på.. Eftersom lillen blir vettskrämd när han är ensam i stallet föddes tankarna på att låna en häst på foder.. En häst som skulle vara MIN, vilket innebär en väldigt lugn och trygg häst. Det får gärna vara fart i den, men den ska inte vara het.. Jag har alltid gillat fjordingar, och kollar därför extra på alla fjordingar.. Ännu har jag dock inte hittat någon lämplig.. :-(

image383
Mysig fjording med föl

En annan sorts häst som står långt upp på listan är vad jag kallar en "cowboyhäst".. I mina ögon vilken häst som helst egentligen, så länge det är en skäck! Egentligen kanske det är mer indianernas hästar som var skäckar i filmens värld, men det gör mig ingenting.. De är vansinnigt fina tycker jag.. Men inte heller någon skäck har jag hittat.. Sökandet går vidare.... Om någon har kontakter med någon som vill hyra ut en skäck/fjording/snäll annan häst.. Tveka inte att höra av er! :-)

image384
"Cowboyhäst" ;-)

Aldrig är man nöjd.. :-)

Faktiskt så ligger det någonting i det.. Nu vill jag förändra håret! Och från att ha varit helt inne på att lägga i fler ljusa slingor så tänkte jag helt plötsligt om.. Varför inte färga det något lite mörkare? Honungsfärgat som Jennifer Aniston? Så kanske jag slipper eländig utväxt sen? Frågan är bara om jag vågar mig på en sån förvandling själv eller om jag ska gå till frisören.. :-S

image382
Jag i min nya hårfärg? Nej det var visst Jennifer Aniston.. ;-)

Nr 2 på önskelistan..

He he, många andra tjejer listar nog skor, handväskor eller snygga designerkläder högst på sina önskelistor.. Förutom Samsungs adidastelefon är här nästa pryl jag vill ha:

image381

Jag har tyckt att det verkat väldigt kul hela tiden.. Och i måndags fick jag äntligen chansen att provspela! Till och med Joel, som annars inte gillar dataspel, tyckte det var kul. Och vilken träningsvärk jag fick!! X-D Från att spela Nintendo!! :-) Tänk om någon berättat om Nintendo Wii när jag var liten och spelade på vår Amiga 500.. Då hade jag knappast trott dem!

Vill ha vill ha vill ha!

Jag satt och skumläste igenom månades nummer av Runner´s World, när jag hittade en liten annons om en ny mobiltelefon, Samsung Adidas miCoach F110. Som den tekniknörd och löparälskare som jag är så fastnade jag direkt. Oj vad roligt det verkar att träna med den! Pulsmätare, distansmätare, "personlig tränare".. *drömmer* Jag undrar just när den går ner i pris?

image379 image380
Dags att börja spara pengar till en ny telefon! :-)

Maginfluensa?

Idag blev det en något kortare dag på jobbet. Joel och jag samåkte idag och han ringde mig vid 2-tiden och sade att han mådde illa och ville åka hem. Då hör det till saken att flera i vårt ressällskap varit dåliga utav spysjukan.. Så genast när Joel ringde så börjar ju JAG att känna efter överdrivet mycket: "hmm, känner jag mig inte lite illamående verkligen? Joo, men det gör jag nog, osv". Men en Daimcappuccino och en chokladmuffins senare (hemma) så inser jag att jag nog mår rätt bra ändå. Än så länge. Allt kan ju ändras.. :-S

Hemma igen!

Så då var man tillbaka i kalla Sverige igen! Suck! Jag hade LÄTT kunnat stanna ytterligare en vecka på Teneriffa. Men trots det känns det ändå ganska bra att vara hemma. Skönt att ha djuren hos sig igen och det känns som om jag laddat batterierna ordentligt så att jag är riktigt motiverad till att jobba!

Igår kväll innan jag skulle somna så låg jag och tänkte.. Jag är som mest kreativ på kvällarna tror jag, just de där minutrarna innan jag somnar. Hur som helst fick jag en idé om att jag och Catta skulle skriva en bok om alla knäppa och roliga grejer vi varit med om. För det ÄR faktiskt en HEL DEL! Hoppas bara att hon nappar på idén! :-)

Nu är det dags att dra sig in mot T-by! Där blir det promenad med Eva. (Och vänta bara tills jag har kort på DIG då kommer de GARANTERAT dyka upp här! ;-) )

Här kommer ett urval med bilder från resan. Jag har för övrigt lovat mig själv att 2008 ska bli ett riktiga fotons år! hittills har jag bara samlat alla bilder på datorn men nu detta året ska jag beställa papperskopior! Det är ju 100 gånger roligare att titta i ett fotoalbum än att sitta och glo på datorn! Eller hur!!??