Veckans vånda:Långpass på schemat idag. Enligt schemat: 32 km. Får se vad det blir i verkligheten. Jag håller på tills jag tröttnar helt enkelt. Jag hoppas att det är möjligt att springa vid Valberget nu när det är skidtävlingar och allt. Vem vet, jag kanske "springer på" Charlotte Kalla.. ;-) Hö hö hö...
Dags för invigning av mina nya "long-distance" Nike löparstrumpor med. Får se om de håller vad de utlovar!

Omväxling förnöjer..

..sägs det.. Och eftersom jag var trött på mitt blonda hår med utväxt så mixtrade jag lite i badrummet.. Vad tycks? Bättre före eller efter?

FöreEfter


Jag måste vara knäpp!!

Varför annars skulle jag lockas av Marathon de sSables? Men det kanske bara är tanken som känns hägrande.. tror inte att jag hade tyckt det varit SÅ kul med sand i skorna, solsting och blåsor på fötterna.... Eller???


Marathon des Sables

Helt klart tuffaste veckan hittills..

Denna vecka är mitt träningsprogram grymt! Delvis får jag skylla mig själv för att jag sprang 10 km i måndags, när jag egentligen hade vilodag.. Men jag var lite stressad eftersom jag varit förkyld så länge och på så sätt missat flera träningstillfällen.. Så än så länge har jag klarat av 27 km denna veckan.. Kan tyckas mycket, men jag blir lätt svimfärdig när jag tänker på att jag har 53 km kvar. Härligt!? Klarar jag dem så har jag dock klarat av en träningsvecka på 8 mil.. Alltid nåt att vara stolt över för löparnördar som jag! ;-)


Torsby, "Höstpromenaden" 2007

Lite poesi för en gångs skull..

Hittade en söt dikt när jag surfade runt igår.. Den borde alla, åtminstone alla tjejer, läsa någon gång i 10-års åldern och sedan dagligen tills de nått ett lagom mått av självsäkerhet och god självkänsla.. :-)

TRO PÅ DIG SJÄLV!

Varför är det så svårt att tro att man är bra,
att känna att just jag är den jag helst vill va.

Nån annans kvalitéer är sånt man bara vet.
Men uppskattning från andra tas emot med tveksamhet.

Tänk om vi bara kunde byta plats ett litet tag
och genom andra ögon se oss själva för en dag.

Då skulle du få veta det du inte tror på nu
-att det är helt fantastiskt att det finns någon som du.

Dikten "stulen" från http://tesza.bloggspace.se/45590/En-sot-dikt-jag-har-sparat-pa-som-jag-hittade-nu-da-jag-rensar/

Veckans gnäll:

..går till dagens ytliga och överdrivet konsumerande samhälle. Jag. Orkar. Inte.  Det tröttar ut mig så att se att så många människor verkar ha  konsumtion och utseendefixering som största hobbies. Det gör mig väldigt anti allt sådant! (Självklart är jag inte anti all konsumtion, men jag tror ni fattar vad jag menar..) Ut i skogen med er istället, ut och njut, promenera, spring eller gör nåt annat som era kroppar är gjorda för att göra! Använd hjärnan till att göra gott för andra istället för att frossa i er själva! Suck!

"Hemma" igen.. med lugn i själen! :-)

Ja, åtminstone hemma i Sverige.. Hemma i Värmland blir jag inte förrän någon gång på onsdag kväll. Veckan i Taizé gick otäckt fort, men var lika underbar som vanligt. Enda skillnaden var att jag kände mig GAMMAL! De flesta andra som var där var mellan 18 och 20 skulle jag tro.. Tiden då jag själv tyckte att Oyak var höjpunkten är sedan LÄÄÄNGE förbi!

Jag tänkte först lägga upp lite fler foton här, men är just nu hemma hos mamma och pappa, och det tog en sån evig tid med bara denna bild, så jag sparar fotona till facebook när jag är hemma igen!

Kortfattat så känner jag att det var en välbehövlig resa - jag är "back on track" med nyladdade batterier och lugn och frid i själen. Kan det bli bättre? (Ja jag skulle kunna ha stannat en andra vecka, men men.. ;-) )


Vattenfallet vid St. Etiennes källor.

Vilken början på semestern...

Det började "bra" med att reservdelen som vi gått och väntat på, som behövdes till åkgräsklipparen, ja den passade inte. Så åkgräsklipparen är obrukbar.. Som om inte det vore nog så har vår handgräsklippare OCKSÅ gått sönder. Så en gräsklippare står högt på listan nu.. Anyways, i onsdags gav vi oss ner mot djupaste småland i min bil (eftersom den är mer driftsäker). Vi kom strax söder om Gullspång, sedan stannade den (driftsäker - yeah right!). Då var det bara att ringa verkstad som bogserade bort bilen till verkstaden. Bilmekanikern trodde att det var bränslepumpen.. Han skulle hämta den delen som behövdes dagen därpå, så där stod vi med en bil full i packning plus hund och katt. Som tur var hade de en lånebil (som det var djurförbud i).. Men de gjorde ett undantag för oss och vi kunde på så sätt fortsätta färden. I morse gick vi upp halv 6 för att åka från Bolmsö till Gullspång och sedan tillbaks till Jönköping (phu!).. All heder till Mekonomen i Gullspång som hjälpt oss på bästa möjliga sätt och försökt pressa priserna till vår fördel!
I Jönköping är vi nu, de andra gör iordning maten, och alldeles strax ska vi bege oss mot Norrahammar, där bussen till Taizé avgår från. Så - på återseende, eller au revoir (för att öva på min franska)! ;-)

Nästan som julafton..

SÅ bra känns det att öppna ännu en ny bok av Marian Keyes! Jag älskar att få sjunka in i hennes underbara värld och lära känna de nya karaktärerna! Jag har precis börjat läsa nedanstående bok och - ja, jag kommer väl vara något mindre social ett tag framöver! ;-)


The gameNån som läst den? Jag är faktiskt rätt nyfiken och SKEPTISK till att metoderna verkligen funkar! Verkar konstigt att alla (nåja, NÄSTAN alla) tjejer skulle falla för samma tricks och rutiner!? Eller? Kul var det iallafall att se personerna i boken på "riktigt" (läs på youtube). De såg inte riktigt ut som jag förväntat mig, men jag kunde ändå känna igen Mystery via hans "Peacock"-accessoarer! :-D