Minijul hos brorsan

Igår var vi över hos Andreas och Jenny och firade en tidig jul. De stannar ju här uppe över julen, medan vi åker söderöver. Därför passade vi på att ses igår, enda dagen som alla inblandade hade möjlighet att vara med!
Tyvärr var tomtemaskerna slutsålda på Toria, så tomten får vänta med att besöka barnen tills på julafton.
efter glögg, knäck, pepparkakor, dadlar och annar som hör julen till var det dags att öppna paket! Barnen verkade tycka att själva öppningen av paketen var roligare än innehållet. :-) Mysigt med en försmak av julen! Med detta vill jag önska alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2009!


Vid glöggbordet


Staffan och Maja "dansar"


Spännande att öppna paket!


Maja med sin alldeles egna kaffebryggare

Kan bara inte sluta....

För ungefär en månad sedan hittade jag ett spel på facebook.. Spelet heter "scramble" som går ut på att man ska hitta så många ord som möjligt bland givna bokstäver i ett rutmönster. Bokstäverna måste dessutom vara belägna bredvid varandra antingen horisontellt, vertikalt eller diagonalt.
Jag började spela och kan nu knappt sluta. Jag blir bättre och bättre, och kan inte sluta innan jag klått förra rekordet.. Eller ja, kan och kan.. Jag brukar tänka ut ett klockslag som jag får spela till.. Och sen blir det "bara en gång till".. Men vad knäepigt det är egentligen att man kan bli så fast i något! Jag brukar dock intala mig att detta spelet åtminstone får hjärnan att jobba lite.. Kanske en sanning med modifikation! ;-)


Scramble! Utvecklande för hjärnan eller ej, oavsett vilket är det väldigt kul!

Advent och jul - bästa tiden på året!

När jag var liten brukade pappa skoja och säga att om någon frågade mig om jag var pingstvän skulle jag svara "Nej, jag är julvän". Julen har alltid betytt väldigt mycket för mig och jag fullkomligt älskar att pynta huset inför jul, baka och allt annat som hör julen till.. Jag brukade rusa runt hemma dagen innan julafton, med tomteluva på, julmusik på hög volym och ställa ut allt pynt där det alltid har stått. Inget får nämligen vara annorlunda än det alltid varit.. Nu de sista åren har jag väl mjuknat något, i och med att vi firar varannan jul med Joel och hans föräldrar..
Då blir det fullt fokus på vårt hem istället, på gran, ljusstakar och FRAMFÖR ALLT julmusik! Jag tycker att jag är ganska extrem; jag kan lyssna på julmusik från söndagen den 1:e advent (alt. 1:e december, vilket som nu kommer först) och fram till trettondagen, utan att tröttna. Dock är jag inte så extrem som min kompis James som lyssnar på en specifik julsång (Michael Ball: When a child is born) från någon gång i september till någon gång i mars.. :-D Ha ha!

Nu när det bara är två veckor kvar till dagen D, myser jag för fulla muggar! Ikväll blir det till exempel julbord med jobbet..

När vi i framtiden skaffar barn, kan jag nog gå steget längre med min fascination, då har jag ju något att skylla mitt stora intresse på.. Då kan jag även låtsas att chokladkalendern som jag i själva verket köpt till mig själv är till barnet.. ;-P


Strömmen gick häromdagen, men det gjorde inte så mycket. Då hade jag en ursäkt till att ligga i soffan med tända ljus och bara läsa tills strömmen kom tillbaka. :-)