Nu flyttar jag sidan!

Men välkomna att besöka min NYA blogg: http://beckaspringer.blogspot.com
Anledningen till flytten är att jag nu kan uppdatera bloggen på ett väldigt enkelt sätt direkt från telefonen! Alfons och Enya-bloggen förblir dock kvar på sin gamla adress!
Ciao!

Våren är här!?

Usch.. Vilken helg det var! Jobb jobb jobb och till råga på allt blev jag förkyld! På grund av en brännande hals och huvudvärk har jag inte sprungit sen i torsdags! :( Jag tog en extra vilodag även idag eftersom jag fortfarande känner av halsen lite grann. Imorgon hoppas jag komma igång igen.. Men alla ni andra träningsnördar håller nog med mig om vad drygt det är att vila!! Jag klättrar verkligen på väggarna, hjärnan fylls med dåliga tankar om en förfallande konditionsnivå och (för att inte tala om) förfallande kropp! Som om det skulle göra nån skillnad på de få dagarna! Men hjärnan är inte alltid helt verklighetsförankrad.. ;)

Idag var det iallafall underbart skönt när jag var ute på promenad med hundarna! Fastän termometern stod på -9 när jag gick ut, så svettades jag i mina termobyxor och jacka! Det var så varmt att jag senare kunde sitta ute lutad mot husväggen och dricka kaffe! Detta mina vänner betyder bara en sak : våren är här!! :D
Ledig dag = mysdressen på! ;)

Svårt att få mat att se gott ut!

Är det bara jag som har svårt att fota mat så att det ser precis så gott ut som det är? Jag fick verkligen till middagen innan och njöt i fulla drag, trots att jag fick improvisera ganska mycket. Vi hade nämligen ingen mozzarella, så jag fick ta vad vi hade.. :) Men såhär blev slutresultatet!
Det smakade bra mycket bättre än vad det såg ut!
Hasselbackspotatis och ugnsbakad kyckling med crème fraiche, pesto, soltorkade tomater och lite lite riven ost. Nästan för gott! :) Helt klart blir det repriser på detta!! (Trots att det ser ut som nåt som katten spytt upp, haha!)

Strålande sol, vita vidder..

Ja idag var det faktiskt underbart att springa! Hundarna fick hänga med och de verkade tycka det var riktigt kul! Härligt med hundar som ALLTID är på en löptur! :)
Jag sprang på ett snittempo på 5.41 m/km och det kändes riktigt riktigt bra! Kanske ändå intervallerna gjort sitt till.. Dock kände jag återigen av hälsenan och även blodblåsan som jag drog på mig igår. Trevliga grejer, det där.. Men jag har lärt mig ignorera åtminstone hälsenan. Så länge det inte gör ondare så står jag ut.. Och faktiskt känns det mycket bättre nu än i höstas. Kanske tack vare mitt nästintill löpningsuppehåll och statisk hälseneträning, vad vet jag..
Idag släpade jag med mig mobilen på löpturen för att kunna dokumentera den. ;)
En del härliga backar finns det.. Fast de är "spurtlängd" på som tur är.. :) Ska erkännas att jag inte är något större fan av backar, jag är alldeles för bekväm av mig..
Det går undan när man ska göra sig till för kameran.. ;) Hundarna hänger knappt med!
Träningen avslutades med ca 30 min styrka (det behövs!!) Kul att man har åskådare som hejar på iallafall! Ha ha!
Det bästa av allt? Återhämtningen efter passet..
Nu ska jag göra mig till och försöka mig på att laga den mat de lagade i mästarnas mästare senast. De gjorde nån kycklingrätt i ugnen med skivad mozarella och pesto.. Såg otroligt gott ut, så jag ska försöka själv.. Till det gör jag hasselbackspotatis, det var alltför länge sen sist! :)
Vad äter ni idag?

Morgonens bästa stund..

Det absolut bästa med att vara ledig en vardag, (förutom att man kan gå runt i morgonrock halva dagen) är att man kan ägna gott om tid åt att fixa det perfekta kaffet.. Såhär är en perfekt morgon för mig:
1. Nymalda kaffebönor finns det inget som slår..
2. Ladda espressokokaren..
3. Snart färdigt...
4. Vispar till mjölken så det blir riktigt skummig
Voilà! En extra skummad latte toppad med lite kardemumma.. Mmmm!!

Dessa underbart hemska intervaller..

Hela mitt löparliv har fokus legat på distans. Inte hastighet, inte intervall, inte fartlek utan bara lugn och lätt distans..
På senare år har jag börjat slänga in några intervallpass då och då, men med senaste träningsschemat är det väääldigt mycket intervaller. De pass som väl är distanspass känns oändligt lätta, även om de är riktigt långa.
Dagens pass var, förutom uppvärmning och nedjoggning, 10 x 200 meters intervaller som jag sprang så fort det gick i snön. Känslan av blodsmak i munnen och att nästan vilja spy är visserligen härdande men knappast särskilt skön.. Tills jag kommer hem förstås. Då känner jag mig duktigt nöjd med mig själv, särskilt när jag nördar till det ordentligt och kollar på träningspasset på datorn. Ännu nöjdare blev jag när jag insåg att sista intervallen var den snabbaste.. :) Mjölksyra - vad är det? ;)
Resten av kvällen ska nu spenderas med té, knäckebröd med tomat och mozzarella och sist men inte minst - Grey´s Anatomy på TV. Kan det bli bättre?
Vilken kanondag det var idag! Synd bara att man väntade till kvällen med löppasset, så man ÅTERIGEN tvingades springa i pannlampans sken, livrädd för allt som döljs i mörkret....