Prinsesstårta och fårskräck

Min helg har varit ganska intensiv! Fredagen började med att jag gjorde ett besök hos frisören. Jag vågade faktiskt klippa av en bit, ca 10-15 cm som mest.. (Jag klippte kortare framtill än baktill..) Men konstigt nog är det ingen som ser det ändå.. Tur att det känns skillnad i alla fall! Från att ha känts som en risig höbal känns håret nu mjukt som silke! :-)

Jag har dessutom jobbat mycket i helgen; vi har haft aspirantinsatser i nordvärmland under fredag- och lördagnatt som faktiskt var ganska lugna.. Vi hade mycket trafikkontroller och fick även åka på en del ärenden.. Jag åkte bland annat på mitt första dödsfall och stoppade mina första kändisar i trafikkontrollerna.. ;-P

I lördags fyllde Jenny 26, så jag och Joel åkte dit och uppvaktade henne. Vi blev bjudna på grillad kyckling och sedan kaffe och tårta till efterrätt!! Inte dumt alls! Prinsesstårta hör ju till favoriterna!

image318
Jennys tårta.. :-)

Idag tog jag och Joel en välbehövlig långpromenad. Som vanligt gick vi lite fel, men kom rätt igen efter inte allt för lång tid. Zelda for som vanligt som en projektil fram och tillbaks och passade på att bada lite här och var. Hon var härligt fuktig, sandig och lerig när vi kom hem.. Som vanligt! ;-)

image319
Jag på promenaden.. I nya frisyren - som tydligen inte syns!

Här hemma på "gården" har ett utav grannens får fått lamm. De är så underbart söta! Jag gick in i hagen för att titta närmre på dem häromdagen.. Då kom ett annat får (som dessutom var svart och ondskefullt) och skulle försvara lammen från mig och försökte stånga mig!! Jag tyckte inte alls att situationen var rolig och tvingade in Joel i hagen för att gå först och vara försöksperson. Han tyckte att jag var löjlig som var rädd för ett får. "Ska du verkligen vara en stor stark polis?" Jag förstod inte riktigt vad yrket har att göra med ett ondskefullt får och påpekade att jag inte särkilt ofta har med kreatur att göra i tjänsten.. Anyways, för Joel gick det givetvis bra, men när jag skulle fram till lammen, vem tror ni kommer då? Joodå, det svarta fåret kommer skuttande fram och stångar mig! Jag daskade till det på huvudet och sedan lät det mig faktiskt vara.. För den gången. Men jag litar INTE på det svarta fåret!

image317
En utav de söta lammungarna. Konstigt att de kan vara så söta som små för att sedan bli så fula!

Det där med att bestämma sig igen..

Jag var inne och bokade klipptid idag, så kl 9 imorgon ska jag få en ny frisyr.. Och då kvarstår samma kval som alltid: ska jag bara toppa håret eller klippa av rejält??
Jag har tjockt hår med lite självfall så det är inte helt enkelt med frisyrer.. Sist jag hade någorlunda kort hår kände jag mig som Gustav Vasa, men har jag utsläppt hår nu utan att platta det känns det som en lejonman.. Jag tror jag ska gå till frisören imorgon och ge henne helt fria händer.. Eller NÅGORLUNDA fria händer i alla fall.. Föreslår hon något som innebär ett klipp högt ovanför axelhöjd så är jag nog inte så intresserad.

Idag var vi och köpte skydd för växterna i landet, som består av ett litet "plank" som är 30 cm högt.. Får se om det skyddar mot nyfikna boxrar.. Jag räfsade även bort massa mossa och gödslade och sådde nytt gräs, så nu finns ju i alla fall förutsättningarna för en fin gräsplätt!

image316

Jag tog en idyllisk bild på Zelda vid stallet idag. Här ser hon riktigt from ut dessutom! ;-) Det var innan hon satte två bruna tassavtryck på min vita t-shirt.. Jag var tyvärr inte helt oskyldig.. Lägger man sig på marken och utmanar henne på lite brottning så vore det konstigt om man kom hem hel och ren.. ;-)

Boxerfilé och skrotupplag

Jag har länge (i alla fall sedan jag jobbade på kyrkogård) velat ha en trädgård eller täppa där jag kan odla lite vackra blommor och grönsaker. Det var också en av anledningarna till att jag gillade vår lägenhet så mycket: den har en liten uteplats med täppa! Jag har hört att hund och välskött trädgård inte hänger ihop, men eftersom Zelda inte har visat något större intresse för några rabatter (förutom den stackars växten hemma hos svärföräldrarna) så har jag inte sett att det skulle vara något större problem. Jag har varit så nöjd med min rabatt bestående av krokusar, tête à têtes och penséer tills Zelda häromdagen hade grävt upp en av krokusplantorna och till råga på allt tuggat sönder lökarna.. Jag var riktigt irriterad över att jag inte tagit henne på bar gärning så att jag hade kunnat bestraffa henne på något sätt.. Joel och jag kom överens om att vi måste ha bättre uppsikt över henne när hon är ute själv.. Men idag när jag ringde Joel från jobbet berättade han att den dumma hunden grävt upp halva rabatten!! Jag tog baksidan in för att se över skadorna när jag kom hem och tittade på mina stackars penséer som nu inte består av särskilt mycket mer än själva blomman.. Det var faktiskt inte utan att jag funderade hur det skulle smaka med lite grillad boxerfilé..

Vi var precis ute på en löprunda och tog vägen förbi "Skrotnisses" hus.. Jag tror att alla har sett ett sådant hus någon gång. Det är de människorna som väljer att inte renovera huset när det verkligen behövs samt att de gillar att fylla trädgården med diverse skit! Sedan brukar de ha en byggställning stående utanför huset, eftersom de då kan skylla oredan på att de renoverar.. Att byggställningen sedan stått på samma ställe i flera år utan att något hänt är en annan femma.. I vilket fall som helst, vi sprang förbi och jag tittade efter vad som egentligen fanns i trädgården.. Förutom diverse järnskrot, stolpar, stockar och fordon låg även en hög med julgranar i nät på framsidan.. Fordon och virke har jag faktiskt viss förståelse för, men julgranar i nät! V A R F Ö R släpar man hem flertalet av fjolårets torra, osålda granar och lägger i en hög på tomten?? Visst får folk ha det precis som de vill på sin tomt - bara jag slipper bo granne med någon skrotnisse!

Tjejsnack v.17

Viktiga frågor

·Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Det beror helt på.. Jag tycker absolut inte att man generellt sett ska drogtesta 13-åringar på hälsoundersökningar eller dyl, men påträffar man däremot en 13-åring som visar tydliga tecken på narkotikapåverkan, så - ja. Ju fortare man får kännedom om ungdomens drogproblem, desto fortare kan man göra någonting åt det..

·Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
Jag är faktiskt positivt inställd till övervakning i allmänhet. Har man inget att dölja borde man ju inte heller bry sig om kamerorna.. Frågan är vilka skolor kamerorna är tänkta att sitta på.. Låg- och mellanstadie kanske inte känns så relevant..

·Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Se mitt svar ovan.. Vad gör en kamera om du inte har något att dölja??

·Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Absolut! Om mina organ kan hjälpa någon annan människa att leva några år till så självklart! Jag är ju ändå död, så jag har ingen användning för dem!

·Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.
Jag tycker att frågan i sig är jättesvår. Rent sponant tycker jag att det borde tillåtas i vissa fall, men det känns väldigt luddigt att kunna sätta en gräns på vem som borde få dödshjälp och vem som inte är berättigad till det.


Lust att skriva!

Idag har jag inte gjort nånting vettigt! Städat lite, varit ute med hunden, läst lite grann... Jag håller på att läsa Paulo Coelho's bok "Pilgrimsresan" och den är en riktigt fascinerande bok! Jag är så ställd när jag läser den eftersom jag inte vet hur mycket av innehållet som verkligen är sant! I boken har författaren (som även är huvudperson) genomgående kontakter med andevärlden och även med demoner. Boken behandlar även många filosofiska frågor.. Väldigt fascinerande i alla fall.. (och skrämmande!) Det är faktiskt väldigt skönt med en "intellektuell" bok som avbrott från mina tjejböcker.. (I huvudsak böcker skrivna av Marian Keyes och Jane Green.)

Apropå böcker så har jag flera gånger funderat på att skriva en egen bok.. En sorts fiktion fast med flera självbiografiska inslag.. Genren skulle nog bli tjejbok.. Fast jag skulle nog även vilja att den  nådde en djupare dimenson..Frågan är bara vem som skulle vilja läsa den.. :-)
Jag har även funderat på att skriva om flera olika saker som jag själv varit med om.. Som har känts jätteviktigt att skriva om precis vid tiden då det inträffade.. Men allt eftersom tiden går så svalnar även intresset att nedteckna händelsen.. Tyvärr..

Idag blir det i alla fall ingen tid för att börja skriva någon bok.. Snart kommer brorsorna på besök och då ska jag bjuda på raggmunk med fläsk.. Så det är bara till att börja skala potatis nu! :-)

Massiv trafikkontroll.. igen!

04.15 ringde klockan i morse.. Då var det bra segt att gå upp! Men jag ställde mig och hackade sallad, petade i mig lite frukost och åkte sen till jobbet. Där hade vi stora insatser med trafikkontroller hela dagen.. Alla fordon stoppades och fick blåsa, vi (inte jag dock) stod även med laser och kollade hastighet..

Jag började efter frukosten att tävla med "kommissarie Blås" om vem som kunde få flest blås (alltså nykterhetstest), underförstått även flest OF, vilket resulterade i att då varje bil kom skyndade vi oss ut i vägen för att få bilen före den andre.. Vilket resulterade i att man var lite lätt fnissig när man började prata med föraren.. Men det gjorde hela dagen mycket roligare och resulterade i smeknamnet "pasp Blås" eftersom jag givetvis gick segrande ut ur tävlingen.. ;-) Better luck next time, muahahaha!

Hela insatsen (i hela distriktet) resulterade slutligen i ca 20 OF, 2 rattfyllor och 1889 blås. 500 blås mer än sist alltså! Bra jobbat igen, kollegor! :-)

Helgen i bilder..

Som jag skrev så skulle ju Victoria och Roger hit i helgen.. Vi hade väldigt trevligt, skrattade gott och njöt av solen! Jag hade gärna lagt ut fler bilder, men med tanke på vårt snigelbredband så för jag nöja mig med dessa. Victoria lägger säkert ut nåt på hennes blogg med! (http://tira.blogg.se/milla)

image315
Lördagskvällen tillbringade vi vid grillen. Staffan kom över och var "grillmaster"..
Vi kunde sitta ute och äta, trots att klockan var efter 8 på kvällen! Riktig försommarvärme! Underbart! Fantastiskt gott med grillat med! Vi gick sedan in och spelade "knäppgök" och det skrattades så tårarna rann! :-D

image313
På söndag förmiddag började vi med en långpromenad. Tira och Zelda sprang så vi nästan trodde att de skulle springa ihjäl sig.. Tempot var grymt högt till en början men lugnade sig väl något mot slutet..

image311
Hela gänget samlat! Hundarna badade så fort de kom i närheten av vattnet! :-)

image312
När vi kom tillbaka hem gjorde vi iordning en fikakorg och satte oss på bryggan. SÅ VARMT OCH SKÖNT! Victoria mumsar cornflakeskaka.. :-)

image314
Tira badar återigen.. :-)

Sedan köpte vi lite mat på greken och åkte hem till Andreas och Jenny och åt på deras altan. Zelda var rätt trött efter att Victoria och Roger åkt.. :-)
Vi hade jättetrevligt som sagt och ni är välkomna tillbaks anytime! ;-)

Tjejsnack v.16

Snacks och snask

·Chips eller godis?
Definitivt godis.. Är inte überförtjust i chips..

·Absouta favoritgodiset?
Får nog svara "turkisk peppar".. Det är mumma det!

·Lösgodis eller påse?
Lös såklart!

·Lakrits, sött, salt eller syrligt?
Lakrits! Hårda, salta bitar! Eller med salt pulver i!

·Favoritsnackset?
Popcorn och salta pinnar!

Härligt med vår!!

Här kommer en liten fotokavalkad med foton från de två senaste dagarna.. Det är bara en tidsfråga nu innan det blir riktigt grönt i naturen, idag var det t-shirtväder igen! Härligt!

image308
Gårdagseftermiddagen tillbringade jag och Zelda med en promenad vid sjön..

image310
Jag beundrar pärlhyacinterna medan kaffet kokar klart. Sedan blev det fika på uteplatsen.

image309
Idag fick vi efter mycket om och men upp parabolen.. Men det krävdes ett par vändor upp på taket innan vi pejlade in rätt satellit..


Imorgon får vi besök av Victoria, Roger och Tira. Ska bli riktigt kul! Det  är ju inte alltför ofta som vi ses..

I övrigt har veckan varit lugn.. Bara jobbat 2 dagar och då har jag haft trafik halva dagarna och utbildningar andra halvan.. Vi hade en massiv trafikkontroll i torsdags som resulterade i 1389 blås sammanlagt (på en halv dag), det tycker jag var imponerande! :-) Positivt också att det bara var två som var positiva! Får se vad resultatet blir nästa gång..

GLAD PÅSK!

image307

Hoppas att ni alla får/har haft en härlig påsk!
 
Igår var jag tvungen att åka hem tidigare från jobbet, eftersom jag hade riktigt tung huvudvärk som dessutom resulterade i illamående. Jag var riktigt arg när jag körde hem eftersom jag kände mig klen när jag inte klarade av att jobba.. Hoppas att de inte hade FÖR roligt i natt bara.. Idag ska jag bara ta det lugnt så att jag åtminstone kan jobba i natt! Jag ska ut på en promenad, sen har jag inte så mycket mer på schemat. Rätt skönt det med!

Jag blir alldeles sjuk...

Jag var inne på Millas (och Joanna och Magnus) hemsida och fick se deras nya valp Bob. SÅ SÖT! Jag får ont i magen för han var så söt! Jag vill också ha en valp!!

Något annat som var väldigt sött var dagens påskparad här i Torsby. Massor med små påskkärringar och påskgubbar som givetvis fick poliseskort genom "staden" av undertecknad samt äldst i tjänst. Jag blev alldeles varm när jag såg deras röda kinder, stora fräknar och hucklen. Det blev inte bättre av att flera små barn kom fram och gav mig ihopvikta strutar som de målat, som man ska fylla med godis. Barn är så härliga! :-)

Nu väntar mig tre nätters jobb och jag kan tänka mig att det blir en del att göra - kul! :-)

På cykeltur i skogen

Efter att ha suttit inomhus större delen av dagen kände vi att det var dags att röra på oss. Idag har det varit fint, men ganska blåsigt.. Så vi tyckte att en cykeltur skulle vara skönt.. Så får ju Zelda springa av sig också.. :-)

image305
Paus från cyklingen.. Och Zelda ger matte en puss.. ;-)

Vägen (grusväg) var RIKTIGT lerig på sina ställen.. Så cyklarna skulle behöva sig en avspolning nu.. Trots de leriga vägarna så ligger det kvar en del snö!! Den tar lång tid på sig att smälta, fastän det varit varmt i många många dagar nu med temperaturer upp emot 15 grader.. Men fortfarande ligger det snö kvar på sina ställen..

image306
En liten bäck som rann i skogen.. Som Zelda passade på att dricka i. Jag tyclte skogen såg så lummig och härlig ut!!

Vad härligt det har varit att vara ledig nu! Jag har ju varit ledig sedan i torsdags, och det har varit riktigt skönt! :-) Slapp tillvaro med en stor del livsnjuteri - just the way I like it! :-D 

Gårdagseftermiddagen i bilder..

Igår var det återigen alldeles alldeles underbart väder! Det var så varmt och skönt att jag kunde sitta och sola i bara linne på vår uteplats! Något rödare i ansiktet så åkte vi till stallet på eftermiddagen. Först lade vi två spår åt Zelda, som hon klarade ganska enkelt.. Men som vanligt gick det lite väl fort och slarvigt.. Sen tog Joel en barbackatur på Onyx medan jag och Zelda promenerade.. Det kändes nästan som sommar! Härligt!

image302
Jag är nöjd med Zelda efter att hon hittat leksakerna vid spårsluten!

image303
Joel och Onyx i skogen.

Vacker himmel!
Såhär vacker var himmelen på hemvägen.. Fin avslutning på dagen! :-)

Tjejsnack v. 14

Påsk

·Hur firar du påsken?
Har firat den flera år i rad i Taizé. Det var dock några år sedan sist. I år ska jag jobba heeela påsken, så det blir inte mycket firande.
 
·Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken?
Ägg.

·Brukar du ge/få påskägg?
Ja, brukar få av mamma och pappa och ge till Joel.

·Brukar du skicka påskkort?
Nej, men jag ska nog skicka ett till mormor i år.

·Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år?
Det var svårt.. Smycken funkar ju alltid förstås. Men godis eller en blomma räcker mer än väl!

Utflykt till Mårbacka

Jag var sugen på att göra en utflykt idag, så vi packade kaffekorgen och begav oss mot Sunne, närmare bestämt till Mårbacka. Själva huset var inte öppet (det visste vi innan) men vi tänkte att det kunde vara trevligt att titta på omgivningarna.. Och att dricka upp kaffet, naturligtvis! :-D Vi började med att titta på ladugården.

image298
Vi letade efter någonstans att sitta i närheten av ladugården, men jag tyckte inte att utsikten var tillräckligt fin...


image299
..så det blev kaffe framför själva boningshuset i Mårbacka istället!

Det var otroligt varmt att sitta i solen! Jag och Joel satt i t-shirt respektive linne (som synes på bilden) och Zeldas tunga hängde långt! Hon tyckte inte att det var särskilt roligt förrän på slutet av utflykten.. Då det var dags för lite bus.. :-)

image300
Först busar Zelda med husse...

image301
..och sen blir det bus med matte! Kolla in Zeldas Yoda-öron! ;-)

Utflykten avslutades på Sibylla i Sunne! Mmm!! :-) Det gör en gott med utflykter tycker jag! Nästa gång tar vi nog svängen norrut istället!