Nya tillskottet i klanen.. :-)

Vi tycker uppenbarligen att vi har för få projekt samtidigt, så när två av våra hönor lade sig för att ruva tänkte vi "ja, varför inte?" Idag kläcktes (ÄNTLIGEN) första lilla kycklingen och Rebecka är mäkta stolt över sina fina hönor som lyckats så bra med värpning och ruvning! :)


Se vad vi fann idag! Äntligen har första kläckts! :-)  (Stolt mammahöna!)


Inte så stor än så länge.. Hoppas på syskon snart!


Tryggt och varmt under mammsen! :)

Upp och ner och upp igen..

Livet är som en berg-och-dalbana, men som tur är går det oftast uppåt. Jag tror alla kan känna igen sig i en sån beskrivning. Kanske med undantag från Blondin-Bella som "ibland undrar om hennes liv är en fantastisk dröm". Men för oss vanliga dödliga människor så går nog livet upp ibland och ner ibland. Jag tror i och för sig att det är bra.. Hur skulle man kunna uppskatta livet små saker om allt vore tip-top hela tiden? Då kanske man inte skulle få den där andnöden av fågelkvittret i skogen eller den underbart vackra soluppgången som man ser mot slutet av nattpasset.. :) Livet i sig är otroligt men att säga att det är som en fantastisk dröm är att gå till överdrift tycker jag..
(Då kan jag tillägga att jag ser mig som en ganska positiv människa som lyckas hitta guldklimpar i det mesta..)


Life's like a rollercoaster!

Grattis Norge!

Inte kanske en låt som normalt skulle tilltala mig, men jag ÄLSKAR den! Jag tror den gick på repeat cirkus 20 ggr innan jag började jobba igång "Lille" Alexander är ju hur söt som helst, och som han hanterar fiolen - mäkta imponerande! (Jag kanske ska ta upp mitt fiolspelande igen - har ju trots allt tagit upp fiolen hit! ;-) )
För en gångs skulle vann rätt låt! Min stackars kollega blev lätt psykad av mig i natt eftersom radions volym ökade markant varje gång låten spelades, till hans stora förtret. Han förstod inte alls hur jag kunde gilla den. :D


Alexander Rybak - en förebild!

En utopi?

"I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: 'We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal.'"

Martin Luther King

Undrar just om hans dröm någonsin kommer bli verklighet? Svårt att föreställa sig, kanske särskilt med tanke på det jobb man har och den verklighet man ibland möter där...

Älskar låten nedan - och filmen med för den delen.. Sorgsen, samtidigt lite hopfull och underbart vacker! Passar precis för dagens sinnesstämning! Men nu ska tankarna få flöda helt fritt ett tag - dags för dagens löprunda. Jag har eventuellt ett marathon i sikte i höst!


Längtan...

..är ett ständigt återkommande begrepp i mitt liv. Ett visst mått av längtan är säkert bra, det är bra att ha saker att se fram emot, men för mycket längtan är inte särskilt bra. Man måste ju lära sig att leva för dagen också. I vilket fall som helst är det väldigt mycket längtan för min del just nu. Mer än vad som egentligen är bra. En av sakerna jag längtar väldigt efter är Taizé! Jag önskar att jag var där, satt på det hårda golvet i kyrkan, kände lukten av rökelse och buxbom och lyssnade på den stillsamma klassiska musiken.  Eller denna underbara sång som gör att det faktiskt gör fysiskt ont i mig och ögonen tåras av känslan av något större än jag själv kan förstå och inte kan sätta ord på: känslan man får när man är där.. Frid, en inre frid. Lugn i själen. Tillförlit. Kärlek. Närvaro. Men just nu, mest av allt, en stor saknad av att inte vara där.