Nu börjas det igen!

Igår betalde jag *äntligen* in avgiften till Göteborgsvarvet, eller ja, egentligen Polis-SM i halvmarathon, så nu har jag återigen ett mål med min träning och snäpper därför upp mig åtskilligt!
Något som också påverkat mig i positiv riktning är nya numret av RW. Det kändes enormt peppande, jag blir löpsugen bara genom att titta på det och låter det därför få ligga framme på köksbordet som en liten påminnelse! :)
Var ute en liten runda igår, ska nu byta om för att ge mig ut på backintervaller. Huga, jobbigt värre men välbehövligt.
Nåt annat som påverkar min löpning till att bli mer taggad är löpardagboken på jogg.se.. Inte så mycket min egen som att man kan jämföra sig med andra.. Och i mitt fall med min bror. Eftersom jag vet att jag inte har nån chans att springa snabbare än honom så kan jag åtminstone springa MER! :) Ligger för tillfället 4 km i lä, men efter dagens pass har jag återigen knappat in på avståndet!
Finns det nåt härligare än att nörda in sig totalt på löpning?? :) Tveksamt!
Japp, ut och spring!

Dagens foton

Dags för en ny fotosession.. Idag var en sån där dag när himlen var helt grå och med snön på marken förvandlades världen till att bli nästintill svartvit. Det var nästan så man fick gnugga sig i ögonen när man kom till ett rött hus. :) Men vackert var det ändå, särskilt vid vattnet! Skönt nu med när kylan börjar släppa och det för första gången på evigheter inte var tvåsiffriga köldgrader! Det blev mest bilder på hundarna idag som du kan finna här.  Jag tyckte det såg rätt läckert ut med vattendropparna som frusit. Det fick mig att tänka på såna där  gamla franslampor!  :)

Tentaångest?

Näst intill iallafall.. Jag läser ju en kurs vid sidan av jobbet som det endast återstår en uppgift på innan den är klar. Denna uppgift har jag lyckligt förträngt under hela jul och nyår och inte ens läst vad den handlar om.
Glad i hågen skulle jag idag sätta mig och börja skriva, innan jag upptäckte att det faktiskt handlar om en uppsats! Visserligen inte särskilt stor sådan men ändå! Jag blev nästan gråtfärdig... Att först och främst komma på ett problemområde som jag vill skriva om, och sedan en frågeställning är ju jättesvårt. Att dessutom hitta litteratur som jag kan koppla till min frågeställning... Och med Torsby biblioteks underbara utbud av böcker om neuropsykiatri.... ÅNGEST! Och så bara en vecka kvar. VARFÖR SKULLE JAG LÄSA EN EXTRA KURS! (Nästa gång jag läser något vid sidan av ska det vara ett språk till!!!)
Jag hade faktiskt planer på att strunta i alltihop, men maken övertalade mig att jobba på. Så nästa söndag, efter att den är inlämnad, kommer jag att vara en mycket glad människa! :)
Men nu ska jag lämna plugget för en stund och ge mig ut med lille vovven nedan som inte är så fasligt liten längre.. :)

Alfons för ett drygt år sedan.. :)


Det var bättre förr!


I alla fall var mina blogginlägg det! De var roligare, mer frekventa och med mycket bilder. Så då återstår frågan: har jag blivit en tråkigare människa? Kanske!? Så för att liva upp stämningen ska jag berätta om min dröm som jag drömde i natt. Jag drömde om att Martina, Kojo och Hanna från P3's morgonpasset hade en ny tävling. De satte sig i en buss på väg någonstans och genom ledtrådar skulle man lista ut vilken buss det var, följa efter den, märka ut vägen med reflexer och sedan gå på bussen och överlämna en reflex till trion. Då hade man vunnit tävlingen.
Jag listade ut att de satt på en buss på väg till Karlstad och skyndade mig iväg med bilen mot Karlstad. (Vaddå, det är ju bara ca 12 mil... ;) ) Jag fick syn på bussen, fick syn på de tre och började märka ut vägen med reflexer. Reflexerna tog dessvärre slut och som om det inte var nog var jag tvungen att åka på ett jobbrelaterat ärende så jag kunde aldrig gå in i bussen. Dock såg jag dem väldigt väl i bussen. De satt längst bak. Martina satt mot fönstret. Bredvid henne satt hennes tama får (!!) i en überteknologisk bilbarnstol (!). Kojo satt bredvid fåret och såg lagom nöjd ut och bredvid honom satt Hanna. I drömmen så ringde jag upp Hanna sedan och beklagade att jag varit tvungen att åka till jobbet och vi pratade på som om vi känt varann hela livet. Okej. Drömmen hade ju inte varit jättekonstig om det inte varit för att Martina haft med sig ett tamt får I BILBARNSTOL! Knäppt. Och mycket roligt!

Hoppet är det sista..

..som överger människan sägs det. Jag kan förstå det. Även om man är tämligen övertygad om motsatsen så slutar man aldrig att hoppas! För mig kan en så enkel sak som ett foto inge hopp, men ännu bättre är förstås att få vara ute i naturen. Naturen slår aldrig fel. Oavsett sinnesstämning tidigare så kan jag fullständigt slås ur balans av naturens skönhet! Ibland kan jag känna en oerhörd glädje som nästan spränger i bröstet samtidigt som jag känner att jag har noll förståelse för att folk inte skulle vilja leva i denna underbara vackra värld. Det är en känsla som brukar sitta i en kort stund, men som generellt lyfter sinnesstämningen för resten av dagen. Så därför tänkte jag dela med mig av några foton som för mig utstrålar skönhet, hopp och livsglädje. :)

 

 

 

 

 

Alla bilder tagna på olika ställen runtom i Sverige. Gemensam nämnare: solen

 

 


Året som gått..



Hittade en lista på
Sofias blogg.. Och i brist på relevanta världsomvälvande saker att skriva så kommer den här: ;)

Årets bedrift:
Växjö Marathon såklart! Första - men inte sista - maran genomförd! :)
Årets bittra: Same same som alltid..
Årets bästa semester: Svårt val mellan Basel och Turkiet.. Men Turkiet kände jag mig bra mycket mer återhämtad efter, plus att maten var så sjukt god! :)
Årets nytillskott: Minivovven ENYA
Årets förlust: Älskade bästa boxern Zelda
Årets vuxenpoäng: Att vi skrev en lista på vilka julklappar vi skulle köpa i förväg och sedan åkte iväg och fixade alla inköp på en och samma dag. :-)
Årets fysiska förändring: Gått från långt till relativt kort hår plus lite viktminskning (som jag nu tagit igen)
Årets nya kändisförälskelse: Taylor Lautner. Och ja, han är bara barnet.
Årets mest gåshudframkallande låt: Svårt. Men blir nog Uprising med Muse.. Den är åtminstone dansframkallande!! ;D
Årets läsupplevelse: Twilight-serien. Så sjuuuukt beroendeframkallande!
Årets insikt: Att jag börjar bli gammal och kanske bör agera därefter ibland..
Årets teve-besatthet: Biggest Loser :)
Årets fest: Måste nog faktiskt säga "Sunday Funday" version 1 nere i Basel. Svårt att toppa! :)


God fortsättning!

Än är det faktiskt några dagar kvar på julen, så då gäller det att passa på med hela årets favoritsysselsättning; att läsa en god bok i granens sken. Ärligt talat, finns det något mysigare? :)
Nytt år, nya förhoppningar. Vi håller tummarna för 2010!

Årets julklappsbok: Expedition Shakespeare av Erlend Loe