And the diet goes on..

Vi hade ju "sista dagen" i tisdags på vår 3-veckorsperiod med att prova på Low Carbs High Fat.. Och i tisdags firade vi att vi härdat ut så länge med varsin pizza och delade på ett paket Ben&Jerry's "Fossil fuel". Mums!

Men nu blev det ju faktiskt så att vi båda tycker att kosten funkat så bra att vi kommer fortsätta äta på detta sätt. Inte på riktigt samma strikta sätt, men ändå ingen pasta, ris, potatis eller bröd hemma hos oss. Någon gång ibland så kommer åtminstone jag äta vad som faller mig in. Vill jag ha en glass en dag så kommer jag köpa det, men jag kommer (förhoppningsvis) aldrig att gå tillbaka till att äta som jag gjorde innan!Mmmm!!


Boktips

Jag har visserligen inte läst den än själv, men kommer inom det snaraste att införskaffa mig ett ex utav jonas Coltings bok "Jag vill ju bara se bra ut naken". Jag läste med glädje på hans blogg att han starkt motsatte sig det gamla konceptet med kolhydratuppladdning inför träning. Han om någon borde ju veta, eller hur? Coltings blogg hittar du här

Dags för lax med wok i gräddsås, sen blir det avfärd till jobbet.

Nu finns det ingen återvändo...


1 löpare matchade din sökning
Lidingöloppet - K30
Startnr
Namn Förening
52148 Rebecka Wide SK BoreJag tror jag får investera i ett par nya skor först.. Dessa har jag siktat in mig på.. Får se vad de säger på Löplabbet, om de passar mig eller inte...

Nu är det gott att leva!

Jag låter bilderna tala för sig själva...Nästan mitt i smeten..

NWT's hemsida

Jag var där för en gångs skull, mitt i smeten när något stort hände.. Kul! :-)

Bästa sällskapet?

image410

Njaa, det kan diskuteras.. Man får nästan DRA ut henne till en början, men sen travar hon faktiskt på fint bredvid.... Och det är skönt med springsällskap som man inte behöver prata med, så kan jag fokusera på musiken och löpningen istället. :-) Avverkat denna vecka: 2 av 5 pass.. :-)

Mer fett och bra musik!

Jag pratade med chefen idag om kosten. Han är ju en ivrig förespråkare av Low Carbs High Fat.. Han frågade vad jag äter på ett ungefär och sade sen att han tror att jag äter för lite fett.. Så nu ska jag prova här sista veckan och äta MER fett! Dvs mycket lax och avokado för min del som inte är så stor köttätare.

Idag var jag ute på en löptur igen, det är verkligen kul att springa med nya telefonen.. Sen har jag surfat runt lite på nätet efter bra låtar att ha när man springer.. Och efter att ha testat ungefär hur många steg jag gör i minuten så kom jag fram till att jag ska lyssna på musik med 144-150 bpm. Här kommer dagens låtlista (och det FUNKADE verkligen, låtarna ökade på stegen!!)

Bowling for soup : 1985 (vet jag inte hur många bpm den har, men den funkade till uppvärmning)
Alex C feat Y Ass: Du hast den schönsten Arsch der Welt
Blink 182: All the small things
Sugar Ray: Answer the phone
E-type: Back in the loop
Ozzy Osbourne: Bark at the moon
Basshunter: Boten Anna
Sugababes: Caught in a moment
Korn: Coming undone

Funderar du på att springa med musik, anpassa musiken efter dina steg! :-)

Low Carb High Fat

Alltså ärligt talat.. Jag vet inte vad jag ska säga om den här dieten.. Nu är det dag 14 sedan vi började.. Jag MÅR bra, det är det inget fel på.. Men jag hade nog förväntat mig att det skulle hända mer. Jag är väl ca 1 kg lättare, men det är ju ungefär så mycket som det brukar variera, även med vanlig kost.. Jag tror helt enkelt inte att den kosten är riktigt för mig.. Att minska på kolhydratintaget kommer jag fortsätta med även efter dessa tre veckor, men jag kommer inte fortsätta såhär strikt.

Det som förvånar mig med dieten är att det har gått så bra att springa.. Jag trodde inte att jag skulla ha någon energi alls.. Men med min ökade träningsdos tror jag inte heller att det är så hemskt fel med ökat kolhydratintag. Jag har fortfarande svårt att tro att jag kommer att fixa längre distanser på bara fett och protein.

Dagens löppass, 40 min..

..gick riktigt bra! Jag är ju fortfarande ganska otränad, så pulsen vill gärna skena iväg.. Men det är bara att bita ihop och sakta ner.. Jag har visserligen bara sprungit med min telefon tre gånger, men det är bra mycket roligare att springa till musik och en coach som säger till hur man ska springa! Och att sen föra över resultatet till datorn och kunna se resultaten i olika grafer, det är faktiskt riktigt kul för en nörd som jag!

image409

Såhär var min puls idag. Det gröna området är "energi-området", dvs den zon jag skulle befinna mig i idag. Det gick ganska bra, några avstickare bara.. :-) Ledsen att kvalitén på kortet är så dåligt, men så blir det när man fotar dataskärmen med mobilkameran!

Ny favorit på blogghimlen!

Jag hittade en väldigt rolig blogg; "Udda nyheter med Mickey J Barzyk" Där finns allt möjligt onödigt vetande, som t ex att kvinnor som lever ihop med fula män är lyckligare, att någon spelar dart med duvorna i Seattle, eller om hål i jorden. Ett helt okej tidsfördriv alltså. Rekommenderas! :-)

Hur kan man inte vilja springa?

image408

Titta på den här bilden... Visst är det väl ungefär som paradiset på jorden? Det ser så UNDERBART härligt ut att springa där. Visserligen ser det ofta skönare ut när andra springer, men jag skulle allt vilja snöra på mig skorna och springa där i skogen! Imorgon får det nog bli en runda ändå, även om jag egentligen ska vänta tills på tisdag.. :-)

Riktigt motiverad nu!

Ju mer jag tänker på Lidingöloppet, ju mer längtar jag! Jag må vara knäpp, men jag tycker att det ska bli RIKTIGT roligt. Och i år ska jag ner under 3 timmar!! Jag ser fram emot allt! Sportmässan, sova i gympasal (det hör till), lukten av liniment, den stadiga frukosten på skolan.. Ahh.. Är det verkligen inte September snart? :-)

En favorit i repris..

Nu har jag äntligen bestämt mig.. Det blir start i år igen i Sveriges roligaste (och jobbigaste) löptävling! :-)

image407

Lidingöloppet 2008, nedräkningen har börjat!

Upp som en sol och ner som en pannkaka..

image405     image406

..så känns det idag! Jag saknar bara en katten Findus på huvudet som kan hänga upp pannkakorna åt mig..

Så går det när man tjuvkikar...

Jag var precis inne på top models hemsida och råkade då få reda på vem vinnaren är! Kul att Sverige är lite efter.. Men men, jag kommer allt bänka mig ändå, även om jag vet resultatet.. Vem hejar du på?

image402
Chantal...

image403
Jenah eller...

image404
Saleisha?

Grymt fina bilder förresten, nog de finaste på hela säsongen.. Sådär, nu är det snart dags att bänka sig! :-)

Dag 2 av LCHF

LCHF = Low Carb High Fat
För den som är intresserad, läs
Annika Dahlqvists blogg.

Det är lite svårt att variera sig med mat.. Jag inser nu hur mycket kolhydrater vi ätit tidigare.. Och har varit nära på att glömma bort dieten flera gånger.. "Oj, vad gott det skulle vara med en glass i solen.. NEJ just det..." "Mmm, kanelbullar, ska nog ta en.. Eller inte.." Men ostgratinerade grönsaker är faktiskt riktigt gott! :-)

Idag införskaffade vi en personvåg och både jag och Joel chockerades över resultatet.. Det var nog ingen dum idé det här ändå, med 3 veckors experimentet... Nu ska vi iallafall väga in oss, morgon och kväll så vi kan se om det händer något! :-S

Osså var man fast IGEN!

Jag skippade faktiskt hela förra säsongen.. Men nu är jag fast igen.. För visst är det väl bra??

image401

För övrigt.. Nu är biljetten till Glasgow betald och klar.. Glasgow baby, here I come!

3 veckors experiment börjar....nu!

Jag och Joel har bestämt oss. I tre veckor ska vi prova "GI-noll", dvs minimalt, helst inga kolhydrater, istället mycket fett och proteiner. Fett bränner fett, säger denna metods förespråkare.. Jag håller med om att det låter galet, men det är bara att ta en snabb titt på chefen som gick ner 11 (eller var det 13) kg på 4 veckor!! Och mår hur bra som helst!! Eftersom både jag och Joel lagt på oss några kilon sedan vi träffades tyckte jag att det var ett bra sätt att testa om metoden funkar på alla.. Chefen trodde att vi skulle tappa minst 5 kg på dessa tre veckor.. Vi får väl se, säger jag. Och ja, jag vet att vi inte nödvändigtvis behöver gå ner i vikt, men tycker att det kan vara ett kul experiment (och kanske bra att veta inför framtiden!)

Man kan ju tro att dieter är tråkiga.. Men som tur är finns en av mina passioner med på listan över sånt man får vräka i sig.. GI-noll handlar nämligen inte om små portioner.. Så länge man äter rätt kan man äta hur mycket som helst! Och OST är en av dessa saker.. Så jag är nästan i sjunde himlen.. Fritt fram för Grevé, Camembert, Brie, Mozzarella, Maasdamer, Feta och Jarlsberg! Ahhhh!! :-)


Cheeeeesssseeeee, my preeeecciioooooussss!

Vart tar allt vägen?

Hemma hos oss har allt en tendens att försvinna. Saker som man vetat exakt var de har legat kan i nästa sekund vara heeelt borta. Och då menar jag HELT borta. Som nu senast min USB-kabel till telefonen. Den låg i handväskan efter att jag haft med den till jobbet en dag, sedan lade jag ut den i trappan och nu finns den inte längre.. Och helt enligt Murphys lag så har jag för en gångs skull givetvis mängder med saker som jag vill föra över mellan telefon och dator.

För några dagar sedan var vår flaggvimpel också puts väck. Vi letade i flera dagar efter en vimpel som faktiskt är ganska stor och alltså inte borde försvinna så lätt. Nu hittade Joel vimpeln igår (!), på ett ställe som både han och jag letat på minst fem gånger var. Det är ganska märkligt..

Jag börjar nästan fundera på om vi har små elaka hustomtar som tycker om att driva med oss...